lauantai 5. maaliskuuta 2022

Eräs treeniviikko

 

Usein suunnittelen treeniviikon viikoksi kerrallaan, ihan sen mukaan miltä näyttää koti- ja työkalenteri ja muut ennakkoon sovitut treenit. Seuraan myös säätiedotusta, varsinkin tällaiseen aikaan kun vielä voi olla vaikka millaista myräkkää. Jos vain mahdollista niin katson esim. juoksut sen mukaan etten ole pihalla kaikkein karseimmassa räpäskäkelissä. Nyt kun ei ole olemassa valmista ohjelmaa niin pystyy helposti soveltamaan omaa tekemistään. Siis kehoa kuunnellen.

Talven aikana olen juossut niin vähän että sitäkin on ohjelmassa mukana maltillisia määriä. Yritän huolehtia että määrät lisääntyisivät nousujohteisesti, jotten tässä vaiheessa saisi mitään ylimääräisiä rasitusvammoja. Viikkoon mahtuu siis enemmän kehonhuoltoa ja kuntosalitreeniä. Sekä uintia.

Maanantai

Edellisenä päivänä juoksin kympin lenkin jäisillä poluilla joten tämä päivä jotain muuta. Koska olin toimistolla päätin käydä kuntosalilla. Logistiikankin vuoksi ei tullut turhia automatkoja. Tällä hetkellä menovesi kustantaa niin paljon että pitää vähän suunnitella miten ja missä treenaa. Mahdollisuuksien mukaan aina yhden automatkan mukaisesti.  Normaalisti olisin ollut etänä töissä, silloin ehkä olisin käynyt kotipuolessa lenkillä. Vaihtoehtona olisi tosiaan ollut yhteislenkki poluilla. Kauan kyllä pähkäilin mitä teen mutta järkeilin näin. Pakko ottaa huomioon myös kokonaisuus, toki taas kun pystyy juoksemaan tuntuu että juoksisi joka päivä.

Kuntosalilla tein ns. jalkatreenin. Toki myös yläkroppaa samalla. Vartti lämpöä soutulaitteella, ylätaljaa, kulmasoutua, smithissä yhden jalan kyykkyjä, mavea, kahvakuulaa, vähän keskivartaloa ja liikkuvuutta. 1:20 min ja sykkeet 104/125. Illalla lonkkien avauksia ja venyttelyä.


Tiistai

Loppuviikkoa ajatellen pidin huoltopäivän. Ensin 45 minuuttia jalkojen rullailua ja pitkiä venytyksiä. Ennen nukkumaanmenoa tunnin jooga. Liikkuvuutta alavartaloon ja rauhoittumista. Tosi hyvä. Siitä suoraan petiin. Aika pian simahti.

Keskiviikko

Logistiikkasyistä tänään kahden treenin päivä. Välttelen kahteen kertaan lähtemistä kaupunkiin. Matka yhteen suuntaan on n. 19 km. Töistä suoraan kuntosalille. Se on  muuten niin lähellä työpaikkaa, etten tarvitse siirtymiseen autoa. Nyt jätin jalat rauhaan ja keskityin yläkroppaan. Enemmän käsiä ja keskivartaloa, vähän kyllä pakaratkin teki töitä. 1:04, sykkeet 104/128. Tunti meni nopeasti eikä pahemmin jäänyt ylimääräistä siirtymäaikaa juoksutreeneihin.


Karhuhallissa yhteistreenit, osa teki vähän pidempiä vetoja mutta itse tyydyin omantasoiseen tekemiseen. Vähän alkulämpöä parilla ratakierroksella, sitten 10 x 200 metrin vetoja. Vedon jälkeen 100 m kävelypalautuksella ja 100 m hölkäten ja sitten uusiksi. Loppuun verryttelyä pari kierrosta. 43 min, 5150 m sykkeet 138/160.

Tämän päivän jälkeen ainoastaan välttävät, pikaiset venytykset jaloille. Pakarat ja etureidet kyllä kertoi jotain tehneensä.


Torstai

Aikeissa oli aamulla uimaan. Heräsinkin ajoissa. Jotenkin oli jäykkä olo, ehkä uinti olisi ollut paikassaan hyvää palautusta mutta se jäi tekemättä.  Jos vaikka sitten seuraavana aamuna. Iltapäivällä tunti hieronnassa. Jalkoja. Edelleen siis jalkoja. Loppupäivä tietenkin lepoa käsittelyn vuoksi.

Perjantai

Uimakassi oli taas valmiina. Heräsin kuitenkin jo alkuyöstä kun paikkoja kolotti ja päätäkin myös. Aamulla tein koronatestin ja se näytti positiivista. 

Lauantai

Aurinko paistaa hienosti mutta sitä nyt katsellaan sisältä käsin. Ehkä voisi jossain vaiheessa käydä terassilla juomassa päiväkahvit. Olo on kuin normi flunssassa, kurkku vähän kipeämpi kuin eilen, joten näillä näkymin vielä lieviä oireita. Saikkua heti 5 pv. Jää siis nähtäväksi koska seuraavaksi pääsee kunnolla urheilemaan.

Loppuviikon suunnitelmissahan oli pari juoksulenkkiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti