maanantai 29. marraskuuta 2021

Pitääkö salitreenissä hiki virrata ?


Viikonlopun flunssan jälkeen oli kovat halut lähteä liikkeelle. Sen verran maanantaina kului vielä nessuja että lähdin vähän niinkuin testaamaan ulos miltä tuntuu. Hölkkäsin lämmittelynä vajaa pari kilsaa lähistöllä oleville kuntoportaille. Siellä kuntoilulaitteilla muutamia kierroksia. Ulkokuntosalilla olin ainoa, joten ei tarvinnut varoa jos aivasti. Juoksua tuli alkuun siis vartin verran ja laitteilla ja portailla kului aikaa kolmevarttia ja sitten taas hölkäten kotiin. Laitteilla tuli treenattua yläkroppaa ja portailla sitten jalkoja. Tein porrastreenin ilman juoksua tai hyppyjä. Ai että oli kiva fiilis kun lähdin kotiinpäin. Yhteensä siis n. 3,5 km juoksua ja lihaskuntoa ja liikkuvuutta 46 min.

Yyterin kuntoportaat iltavalaistuksessa

Tiistaina lähdin innokkaana otsalampun kanssa metsään. Kilometri sujui kivasti kunnes äkkiä pohkeessa tuntui sellaista kipua että juoksuhan tyssäsi siihen. Kävelin samaisen kilometrin takaisin kotiin. Pikkasen otti päähän. Saattaa olla että se johtui edellisen päivän rapputreenistä. Kyseinen treeni ei kyllä tuntunut pahalta, muutakaan syytä en keksinyt. 

Nyt olen tainnut ohittaa sen pisteen että ilman kehonhuoltoa kaikki paikat rapistuu vuoronperään. Toki olen nyt viimeiset kaksi kuukautta keskittynyt hyvin lihaskuntoon ja myös siihen huoltoon, pitää vaan lisätä sitä. Keskiviikko kuntosalilla ja hyvän lämmittelyn jälkeen keskityin taas käsiin  ja keskivartaloon, loppuun vähän liikkuvuutta ja venyttelyä, 45 minuuttia, sykkeet 110/144. Illemmalla vielä lisää huoltoa ja liikkuvuutta.Torstaina uimassa, en tehnyt tekniikkaa erikseen vaan keskityin käsivetoihin ja ajattelin että nyt pidetään uinti palauttavana. 1 km/36 min, sykkeet 113/133. Perjantaina lisää huoltoa sillä olin 45 minuuttia hierojalla. Jaloissa riittää töitä. 

Lauantaina uintitreenit. Tekniikkaa, rytmitystä, potkuja ja käsivetoja. Hyvä treeni ja hyvä mieli kun uinti sujui. Sunnuntaina salilla 75 minuuttia. 

Rupesin miettimään onko minun salitreenini kunnon treeni ollenkaan, sillä eihän minulla oikeastaan tule edes kunnolla hiki. (Satunnaisesti, mutta nopeesti se myös tasaantuu.) Esimerkiksi nyt sunnuntain treenin sykkeet 114/149. Alkulämpö 10 min soutulaitteella ja 5 min skiergolla. En vedä niitä täysillä vaan lämmittelyksi ennen varsinaista treeniä. Kahvakuulalla kyllä saa sykkeen ylös ja monta liikettä teenkin kuulalla, mutta painon otan olkapään vuoksi varovasti. Taljaliikkeitä, jalkaprässiä, mavea jne. myös oman kehon painolla liikkeitä. Kuuluuko syke nousta taivaisiin, jos tarkoitus on saada liikkuvuutta ja lihasvoimaa niin että pysyn koossa esim. juostessa, sitä mietin. Mun syke on normaalistikin matala, eikä ihan helposti nouse. ( Poislukien tietty jotkut tietynlaiset, vetotreenit yms.) Eräskin ihan hyväkuntoinen ystävä on yltäpäältä märkä jo siinä vaiheessa kun heilauttaa kuuden kilon kuulaa. Hikipyyhe ei siis ole vakiovaruste.
Mutta vaikka salikamppeita ei tarvitse vääntää kuivaksi, olen tehnyt hyviä treenejä. Mielestäni ainakin liikkuvuus on huomattavasti parantunut ja se nyt ainakin on ollut yksi tavoite. Olisikohan seuraava tavoite oikein kunnon hikitreeni.

Kaikkea sitä siis mielessä liikkuu, jotkut ovat sitä mieltä että aina pitää  sykkeet nousta kunnolla ja hiki roiskua. Olenkohan siis tehnyt turhaan töitä...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti