maanantai 3. elokuuta 2020

Kohti ekaa triathlonia


Ensimmäinen trikisa lähenee kovaa vauhtia.Viime aikoina omat ajatukset tulevasta kisasta on olleet vähän kaksijakoisia. Välillä on ollut niin surkea fiilis ettei hommasta tule mitään. Osallistun kuitenkin vain kuntosarjaan jossa uintia on 500 metriä ja se tuottaa jo etukäteen suuria vaikeuksia. Olen yrittänyt käydä uimassa ja huomannut että talven aikana olisi enemmän pitänyt hioa tekniikkaa. Toki uintitreenit keskeytyivät yllättäen maaliskuussa. Avovedessä uiminen tietenkään ei ole mitenkään sama asia kuin laskea altaassa kaakeleita.

En ole oikeastaan löytänyt täydellistä uintipaikkaa, meressä on usein liikaa aallokkoa ja lähitienoilla oleva uimakuoppakin lämpimän kesän myötä aika rehevöitynyt. Tietenkin aloittelijana on kynnys iso mennä outoihin vesiinkään, ainakaan yksin. Onneksi meitä on uimareita sen verran että saa kyllä kaverin mukaan ja kaikki ovat mielissään kun voi porukalla turvallisesti uida. Tässä tulee tietenkin vastaan se että on eritasoisia uimareita, mutta se että tietää kaverinkin olevan vedessä riittää.

Noormarkun joessa

Yyterissä

Toisaalta taas pari kertaa maauimalassa on tuonut varmistusta siihen että osaahan sitä uidakin.
Uintitreeniä siis pitää jatkaa...

Pari kertaa olen tehnyt varsinaisen triatlonharjoituksen omatoimisesti, lähinnä uinut ensin ja sitten myöhemmin tehnyt pyörä-juoksutreenin. Yllätyin siitä että pyöräilyn jälkeen on juoksu ollut tosi helppoa ja vauhtikin ihan mainiota. 
Nyt sunnuntaina olin ensimmäistä kertaa mukana triathlontreenissä joka valmisti kisoihin. Onhan vastaavia harjoituksia ollut ennenkin, en ole niihin päässyt tai sitten viimeksikin juuri kyseinen treeni jännitti etukäteen senverrran etten mennyt lainkaan. Nice.
Muut harjoittelevat jo pidempiin suorituksiin joten se vähän pisti miettimään omaa tekemistä, sitähän jäisi heti alkutekijöiksi kauas muista. Onneksi treeniporukassamme on kaveri joka on tulossa samalle matkalle joten teimme kyseisen harjoituksen kaksistaan lyhyemmillä matkoilla.
Kuntosarjassa on pyöräilyä 15 ja juoksua 3.3 km. Ne nyt ovat jotensakin lyhyitä ja mieluusti niiden osuus olisi saanut olla huomattavasti isommat. Mutta uimaosuuden ehdoilla mennään, joka on siis 500 m.


Triathlontreenin uinti sitten menikin ihan persiilleen. Olin ensimmäistä kertaa kyseisellä joella uimassa. Lähtö meni ok, vähän jouduin rauhoittelemaan hengitystäni alussa. Kunnes sitten käännyttiin takaisinpäin ja todettiin että joessa on ihan valtava virtaus. Se oli tiedossa että siellä saattaa virrata mutta silti se yllätti. Ilmankos menomatka oli joutuisaa. Vähän matkaa sain tehdä töitä että pääsin eteenpäin mutta sitten rupesi olemaan sellainen olo että pitää päästä rantaan. Sain kerrottua kaverille että siirryn takavasemmalle, hän jatkoi jokea pitkin ja minä koitin jotenkin päästä pientareelle. Töitä sain tehdä ihan hemmetisti, mutta pääsin maihin valtavan heinikon kautta. Olihan kokemus sekin. Mutta tulipahan siis uitua.

Muuten siis treeni meni hyvin. Ehkä uintiosuus verotti voimia sillä kotiinpäin ajellessa oli kyllä aika naatti olo. Uiminen jäi nyt siis n. 300 metriin, pyöräilyä 20.3 km keskivauhtina 23,8 ja juoksua 5.4 km keskisyke 130. Tehtiin treeni ihan peruslenkkinä, ei mitenkään kisavauhtisena.


Tämä viikko alkoi myös työn merkeissä loman jälkeen. Kiire viikko tiedossa sillä nyt pääsee asiakkaatkin paikan päälle. Yritän edes pari kertaa päästää uimaan ennen kisaa. Se ei olisi pahitteeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti