perjantai 14. elokuuta 2020

Kangasala Triathlonin fiiliksiä

Nyt on sitten ensimmäinen triathlon-kisa takana. Kangasalan triathlon kuntosarja, jossa matkoina oli 500m/15km/4km. Eipä mennyt kisa edes huonosti, tulin omassa sarjassa kakkoseksi joten siitä muistona upea mitali. 

Yllättäen minua ei etukäteen edes jännittänyt. Sain kuopuksen mukaan matkaseuraksi ja muutenkin vähän katsomaan äidin perään. Oltiin paikalla ihan sopivasti, en ehtinyt liikoja miettiä tulevia osuuksia. Kisaamassa ja huoltamassa oli myös treenikavereita joilta sain sitten viime hetken neuvoja. Niinkuin ennenkin olen huomannut että itse suoritus on helpointa, kaikki muu sählääminen ennen kisaa vie eniten energiaa.

Ensin kävin ilmoittautumassa ja fiilistelemässä tunnelmaa. Aamulla oli jo ollut lasten sarjoja ja meneillään oli triathlonin kokeilusarja. Kuhinaa oli ja iloisia ilmeitä, monen ikäistä ja tasoista triathlonistia.

Sitten piti jo hakea fillari autosta ja viedä se lähtöalueelle. Olen yhtä triathlonkisaa ollut katsomassa joten vähän olin jyvällä järjestelyistä. Ennen starttia oli tarkoitus päästä veteen uimaan muutamat lämmittelyvedot. Sinne tuli jo melkein kiire, muutamia vetoja ja spurtteja ehdin onneksi tehdä. Se oli hyvä juttu, sillä itse uinnin aikana ei päätä kivistellyt yhtään. Sitä etukäteen eniten jännitin. Keli oli todella lämmin joten märkäpuvussa rupesi olemaan vähän tuskainen fiilis. 

Uinnin lähtö oli ns. rolling start, muutama kisaaja kerrallaan lähti pienin väliajoin. Uinnissa ei siten tullut ruuhkaa ja sai hyvin tilaa itselleen. Kyseinen lähtösysteemi oli ilmeisesti koronasta johtuva, tällaiselle huonolle uimarille se sopi hyvin, ei tarvinnut ruuhkassa suunnistaa.

Uinti sujui minusta ihan hyvin, siihen nähden miten yleensä olen uinut. Heti alkuun lähdin vähän liikaa sivuun mutta onneksi tajusin sen aika pian ja pystyin helposti palaamaan oikeaan suuntaan. Muutamaan otteeseen jouduin ottamaan vähän happea parilla rintauintivedolla mutta pääsin pian jatkamaan. Lopussa kyllä huomasin että meinasi mummu väsähtää. Kun pääsin rantaan niin taas keräilin itseäni hetken kävelyvauhdissa, ennenkuin sain jalat alleni ja kiirehdin vaihtopaikalle. T1 kesti yli 4 minuuttia, harjoituksen puutetta. Sukkien laittamisessa menee kummasti aikaa. Sitten vaan matkaan.

Pyöräilyreitti oli kokonaan suht hyvää asfalttia, ylämäkeäkin kyllä oli mutta myös alaspäinkin sitten sai rallatella. Liikenteenohjaajia oli hyvin, joka kulmassa missä vähänkin mentiin eri suuntaan oli joku aina näyttämässä mihin suunnataan. Lopulta ohittelin montakin pyöräilijää. Yritin olla tarkkana etten vaan mene liian liki toista pyöräilijää. Kisassa oli nimittäin peesikielto ja se vähän mietitytti.Pyöräilyosuus oli vain 15 km joten se meni nopeasti. T2 sujui jo paljon nopeammin. Nyt toki ei tarvinnut kuin vaihtaa kengät ja kypärä lippikseen. Niin ja pyöräyttää numerolappu etupuolelle. 

Juoksu oli alkuun vähän kun spagettia olisi pyöritellyt. Aika alussa oli myös napakka ylämäki. Otin siinä kyllä muutamia kävelyaskelia. Koska oli helteinen päivä, oli vesipisteitä lisätty. Juoksuosuudeksi oli ilmoitettu 4 kilsaa, en saanut omaa mittaria päälle juoksuosuudella, joten data jäi siltä kohtaa puuttumaan. Vähän harmitti, matkalla olisin seurannut lähinnä sykettä ja vauhtia. Mielestäni menin hyvää vauhtia mutta lopulta aikaa meni aika kauan. Onneksi miltei puolet matkasta oli kivaa alamäkeä. Loppuun sainkin vähän kiristettyä vauhtia ja maalisuoralla sitten vielä pieni kiihdytys. Maalissa vasta huomasi kuinka kuuma keli oli, tovin piti kävellä että sain kropan tasaantumaan. En arvannut hetkeen pysähtyä.

Fiilis oli kyllä mahtava, jokainen laji onnistui hyvin ja sikäli siis nappi suoritus ekaksi kisaksi. Kun sain kamat kerättyä pois seuraavien alta, kävin uimassa ja vaihdoin vaatteet. Fillari autoon ja sitten seuraamaan kun kaverit lähtivät vähän pidemmälle matkalle. Osallistumiseen kuului ruoka ja sen jälkeen suoritin vähän pientä kisashoppailua. Lähinnä urheilujuomaa ja geelejä . Tarttui toki mukaan myös kevyt treenipaitakin.

Kotimatkalla soitti kaveri että olin saanut hienon mitalin! Olin sarjani toinen, aika hienoo!


Kokonaisaikani oli 1:21:37. Uintiin meni aikaa 14:24, pyöräilyyn 34:20 ja juoksuun 26:16. 

Päivä oli todella kiva ja tapahtuma erittäin hyvin järjestetty. Osallistujia oli kahtena päivänä yli 600. Ehkäpä ensi vuonna olen taas mukana. Jäi kyllä hyvät fiilikset !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti