lauantai 18. huhtikuuta 2020

Rapputreenejä ja kuntopiiriä metsässä


Huhtikuu on jo pitkällä ja pikkuhiljaa on päässyt taas miltei normirytmiin liikkumisen  osalta. Kerran viikossa on tehty treeniä kuntoportaissa. Tosi kivoja ja tehokkaita rapputreenejä. Olemme pienemmällä porukalla niitä rampanneet, harmillista kylläkin että rapuissa on kyllä ollut välillä aika paljonkin ihmisiä. Mulle on ollut kaikkein vaikeinta erilaiset hypyt, loikkien menen kyllä vaikka kuinka kauan mutta varsinkin tasahypyt on pahoja. Syke hyppää heti taivaisiin ja keuhkot huutaa hoosiannaa muun kropan mukana, olen kyllä todennut muutaman kerran jälkeen niissä kehittyneenikin. Neuvoni onkin jos on hiukankaan heikot lantionpohjalihakset niin ilman muuta rappusiin niitä kehittämään. Tulosta tulee kyllä kunhan malttaa. Puhumattakaan muusta hyvästä mihin tuollaiset erilaiset loikat ja hypyt yms. vaikuttaa. Vahvistaa hyvin juoksijan alaosastoa.

Maastossa on pyöräilty pariin otteeseen, suojaisessa metsässä on mukavampi fillaroida. Maantiepyörä ei vielä ole päässyt ulos, sillä kelit ovat olleet yllättävän kylmiä ja erittäin tuulisia. Tein siihen jonkinlaisen keväthuollonkin. Putsasin pölystä ja vähän kiillottelin, sekä rasvasin ketjut. Muuta en taida osata. Renkaisiin vielä ilmaa. 
Juoksulenkitkin on tuulisista ja kylmistä keleistä johtuen paljolti  suunnattu metsäpoluille.




Suunniteltiin yhden treenikamun kanssa lähimetsään "kuntopiirin". Helppoja liikkeitä mutta tehokkaita. Pitäisi enemmän hyödyntää lähimaastoja myös jumppailuun.


Kerran sainkin pari treenikaveria mukaan  ja heidän yllätyksekseen pistin kaikki kiertämään hyvin suunnitellun kuntopiirinkin. Siihen kuului alkulämmittelynä hölkkää, lähtöpaikasta riippuen 1-1,5 kilsaa ja  sitten traktorinrenkailla muutamia hyviä lihaskuntoliikkeitä. Enpä osaa sanoa miten ne sinne ovat joutuneet, vuosikausia niiden ohitse olen silloin tällöin kulkenut. Miltei kivenheiton päässä on motocross-rata josta ne todennäköisesti ovat peräisin. 
Liikkeisiin kuuluu flutterkicksejä, saksiliikkeitä jaloilla, tasajalkahyppyjä, kyykkyjä ja wallsittejä puunrungolla yms. Ne kolmen kierroksensa. 
Siirtymä juosten seuraavaan paikkaan jossa omat liikkeensä kolmena kierroksensa. Punnerrusta, dippiä , vuorojaloin polvennostoja sopivan korkuiselle puunrungolle ja alamäkihölkkää ja spurttia ylämäkeen. jne. Kolme kierrosta.  Loppuun juoksua joko lähtöpaikkaan tai  vähän pidemmältä kiertäen.  Kiertotreeniin voi lisätä kaikenlaista kivaa sen mukaan millainen jengi on koossa, joko sykettä nostavaa tai vaikka venyttelyä loppuun ja kehonhuoltoa yms.  Juoksulenkistä tuli oikein mainio treeni, ja hauska. Ajallisesti siihen menee tunnista puoleentoista.



Huhtikuussa olen ollut kaksi kertaa suunnistamassakin, se onkin sellainen juttu mitä olen kauan miettinyt, en vain oikeastaan ole ehtinyt. Nyt suunnistus on omatoimista, eikä kellonajalla ole merkitystä joten olenkin sitten käyttänyt tilaisuutta hyväkseni. 

Pari kunnon juoksutreeniäkin kuuluu tähän viikkoon. Maanantaina kymppi maastojuoksua metsäpoluilla ja torstaina  kunnon vetotreeni, 6x500 m. Vetojen ajat osuivat väliin 2.08-2.28. Hyvin meni, aika kauan on aikaa edellisestä vastaavasta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti