sunnuntai 11. elokuuta 2019

Into piukeena kohti syksyä...


Ylläksellä polvi yllättäen oireili ihan kunnolla vaikka luulin sen jo olevan selätetty vaiva. Nyt on käyty fyssarilla ja pitäisi taas muistaa itsekin huoltaa kroppaa, rullata ja venytellä jne. Sitäpaitsi se lihaskunto on se tärkein tekijä. Ilmeisesti minunkin peffani on sitä kuuluisaa laiskaa tekoa joten voimaa pitää ruveta harjoittamaan enemmän.


Otin epätoivoissani paikalliseen kuntosaliin, Lastaamoon, kuukauden starttikurssin Crosstrainingiin, 7 kertaa, pari kertaa viikossa joten ennen Nuuksiota on parin viikon tauko. Sanotaankin että liika lihaskuntotreeni vie nopeutta, mutta nyt ollaan menossa maastomaratonille jossa ei ainakaan minun tapauksessani ole mitään toiveitakaan nopealle menolle. Ymmärrän ettei lihaskuntokaan kohisten nouse mutta tämä onkin ihan klassinen viimehetken hermoilu kun mitään ei ole mukamas tehty. Sen voi ottaa myös aikaisena starttinsa syksyyn. Viime viikolla olinkin jo tekemässä kunnon loikka- ja hyppytreeniä, Ilmeisesti se oli Ylläksen jälkeen liian rankkaa sillä alaselkä on siitä asti jumittanut.
Tämä viikko on ollut oikeastaan oikein hyvä treeniviikko. Maanantaina ja tiistaina olin myös mustikkametsässä keräämässä superfoodia talveen. Metsä täynnä mustikoita. Hyvää arkiliikuntaa. 

Maanantaina olin ensimmäisellä crosstraining-tunnilla. Starttikurssi jossa käydään läpi mm. liikkeitä ja tekniikoita. Ihan hyvä tunti, en vain tykkää kun jokapaikassa törmää burpeeseen. Tiistaina rentoa juoksua maastossa. 1:06:56 8 km avg 132 bpm. Keskiviikon crosstraining-tunnilla oli vuorossa eri juttuja ja nyt tuntui treenit jo todellakin kivalta ja hikikin tuli. Pakko mainita että vihdoinkin neuvottiin miten punnertaa oikein. Se olikin kivaa kun huomasi ettei oikealla tekniikalla ihan huono olekaan. Torstaina oli pakko pitää lepopäivä sillä olin fyssarilla. Sain samalla neuvoa ja opastusta polven teippaukseen.
Perjantaina mäkitreeniä Porin metsässä ennen töihin menoa, pari kilsaa peekoota alkuun ja loppuun, hyvä mäki reippaasti kävellen ylös ja juosten alas, 10 kertaa. Päälle vielä 5 mäkivetoa ylämäkeen. 58:24, 6.37 km sykkeet 134/178.

Yyteri

Aamulenkillä Porin metsässä
Lauantaina maantiepyöräilyä Treenitehtaan yhteislenkillä. Kiva treeni, pari tempoakin matkan varrella. 2:19:08, 57.31 km avg 127 bpm. Keskivauhti 24.7 km/h.

Sunnuntaina monien vaiheiden jälkeen päädyttiin kimppalenkille Massin Majalle Ulvilaan. Alunperin suunnitelmissa oli Joutsijärven kierros, keliksi oli luvattu niin kovaa sade- ja ukkosmyräkkää että teimme uuden suunnitelman ja meinattiin Krikutillin kymppiä Luvialla. Viime hetkellä kuitenkin päädyttiin tuonne Massille. Hyvä lenkki, vettä ei sitten lopulta satanut ollenkaan. Hiostava keli kuitenkin joten hikeä pukkasi ihan kunnolla.
Massilla on ihan hyvät polut ja mäkiäkin sopivasti, saatiin aikataulun puitteissa ihan hyvä lenkki tehtyä ja suunniteltiin jo uuttakin reissua kyseiseen paikkaan. 1:07:25, 8.2 km avg 137 bpm.

Leineperin ruukki


Viikon treenit yhteensä 7,5 tuntia ja päälle mustikkareissut. Juoksua 22.6 km ja pyöräilyä 57.31 km.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti