maanantai 26. elokuuta 2019

Herrainpäivien luontopolulta Seitsemisen kansallispuistoon


Tällä viikolla ei montaa lenkkiä tehty mutta ne olivatkin sitten sitäkin laadukkaimpia!

Maanantaina kiva polkulenkki treenikaverin kanssa Ruosniemen metsässä, siellä on teknistä polkua oikein riittämiin. Aamulla vielä satoikin reippaasti joten keli oli heti sateen jälkeen suorastaan ihanan vihreä, vehreä ja virkistävä. Kympin lenkkiin meni aikaa 1:37:37 avg 134 bpm. Illalla vielä crosstraining-treeni. Tiistaina fyssari, tällä kertaa käsiteltiin jumittavaa selkää. Keskiviikkona jäi parikin suunniteltua treeniä väliin jalassa olevien muutaman tikin vuoksi.
Torstaina suuntasin lenkin Yyteriin hyvissä ajoin jo iltapäivällä. Aurinko paistoi ja oli miltei hellettä. Hetken mielijohteesta kurvasin nyt vähän eri suuntaan kuin normisti ja kävin kiertämässä Herrainpäivien luontopolun. Varsinainen luontopolku on vain n. kilometrin mittainen mutta aivan upea. Juurakkoakin löytyy sen verran että voi polkujuoksuksi kutsua ja maastopyörälläkin on ihan tarpeeksi tekninen reitti. Juoksulenkin pituudeksi tuli 11,43 km ja aika 1:38:45. Keskisyke 142.
Perjantaina pähkäilin taas pitkään käynkö tekemässä mäkivetoja vai en. Onneksi satoi sen verran että jäi tekemättä. No, päädyin lopulta pitämään perjantain huilipäivänä. Paikat on niin juntturassa että venyttelin illalla sitten pidemmän kaavan mukaan.

Ruosniemen polkuja

Ruosniemi

Herrainpäivien luontopolku

Herrainpäivien luontopolku

Herrainpäivien luontopolku

Sunnuntaina lähdettiin pienellä porukalla Ikaalisiin Seitsemisen polkujuoksukisaan. Ensimmäistä kertaa kyseisessä tapahtumassa ja jäi tosi hyvät fiilikset. Lähtö- ja maalialue oli Koveron perinnetilalla. Ihan perinteistä maalaismiljöötä. Osallistujia taisi olla lähes 150. Matkoina oli 6, 10 ja 19 km. Isoin osa ensikertalaisia, tämä kisa oli järjestyksessään neljäs ja kaikille varmaan jäi hyvät mielet kisasta. Se on parasta mainosta tällaisille tapahtumille. Suihkun sijaan pesulle piti pulahtaa viileään Kirkaslampeen.  Aika uniikkia sekin. Upea reitti kulki siis Seitsemisen kansallispuistossa. Todella teknistä reittiä puolet matkasta ja lopussa aikalailla sitten metsäteitä pitkin. Pitkoksia useampaan otteeseen, niitä oli kiva juosta. Maisemat oli hienoja, ihania polkuja ja pitkoksia ja välillä putkahteli joitain järviäkin näköpiiriin. Juoksun jälkeen pysähdyttiin pienen matkan päässä olevalle luontokeskukselle murkinoimaan.


Tässä mennään jo Seitsemisen poluilla
 




Päivä oli lämmin ja aurinkoinen, ei onneksi liian kuuma. Suunnitelmissa oli lähteä ihan rauhassa. Alusta asti maasto kuitenkin oli todella teknistä juurakkopolkua. Siinä ei oikeastaan pysty hiljaa menemään kun pitää poukkia joka suuntaan reippaalla askeleella. Kaikki lähtivät myös samaan aikaan joten poluilla oli jonkin aikaa tiivis tunnelma. Ehkä se alku oli liian reipasta sillä huomasin etten ihan pysty kevyesti menemään. Askel ei ollut raskas ja muutenkin olo ok, mutta jotenkin teki tiukkaa tuo meno. Alun kilometritkin tuntui kovin hitaasti vaihtuvan. Reitti ei kovin mäkistä ollut joten korkeuserot eivät haitanneet. Lopussa ehkä vasta tuli muutama lyhyt mutta vähän jyrkempi ylämäki. Loppumetreillä ne sitten tuntuivatkin jo haastavilta nekin. Loppumatkassa reitti kulki aika pitkään metsäteitä pitkin, siinä vaiheessa jouduin kylläkin vähän puuskuttelemaan ja pariin otteeseen kävelemäänkin. Energiaa ja juotavaa onneksi oli matkassa. Olo oli kyllä sellainen että työtä piti vähän tehdä, tuntui että olin ollut liikkeelläkin jo aivan liian monta tuntia.

Loppuaika oli 2:17, garminin mukaan matkaa oli vain 18.43 km vaikka oli ilmoitettu 19. Sykkeet 151/179. Keskivauhti 7:26 min/km. Ei siis ihan suunniteltu pk-vauhtinen leppoisa polkukisa mutta ehkä hyvää treeniä Nuuksioon.
Olo oli juoksun jälkeen ihan hyvä, illalla myöhemmin vasta kotona tuli kummaa päänsärkyä ja outoa huonovointisuutta. Otin lopulta vain buranan ja menin nukkumaan. 8,4  tunnin yöunien jälkeen olo oli aivan hyvä. Ehkä se vain kertoi kovavauhtisesta kisasta.


Tällä viikolla tuli liikuttua vajaa 7 tuntia ja siitä juoksua n. 40 km.
Osa kisakuvista järjestäjien sivuilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti