sunnuntai 10. huhtikuuta 2022

Matkauintia ja salitreeniä


Tuli vähän yllättäen treenattua matkauintia ihan kunnolla. Lomareissun uima-altaalla ei ollut ollenkaan päätä eikä häntää, joten sitä vaan kierrettiin ja kierrettiin. Yllätyin kyllä itsekin kuinka hyvin uinti sujui, ilman että välillä hörppäsi happea.

Vietimme muutaman päivän mieheni kanssa kylpylässä, valitsin "parisuhdeturvallisen" kohteen jotta molemmille on mieluista aktiviteettia. Mikäli ulkoiluilmat ei suosisi olisi myös sisätiloissa tekemistä. Kuinkas sattuikin, oli menomatkamme tiistaina aivan karseaa keliä, lunta ja räpäskää tuli taivaan täydeltä. 

Maanantaina kävin jo ennen reissua uimassa. Uin kaksi kilsaa joista toisen räpylöiden avustuksella. 

Mikäs siinä uidessa, Matti Mattsonin nimikkoradalla..

Ilman apuvälineitä ajaksi tuli 35:56. Räpylöiden kanssa 30:16. Tiistaina lähdettiinkin sitten kohti keskisuomea. Ajomatkaan meni huonon kelin vuoksi viisi tuntia. Kävin illalla tutustumassa kylpyläosastoon ja uinkin heti kilometrin. Hämmästelin alkuun allasta joka oli ns. jokiallas, 100 m pituinen päättymätön rata. Eihän sitä voinut edes mittaria laittaa päälle. 

Juoksukamatkin jätin lopulta kotiin, ajattelin että nyt lomaillaan ja liikutaan yhdessä. Juoksureittejä ei oikeastaan olisi edes ollut, sillä normi patikkareitit oli latujen alla. Koiran kanssa käytiin kävelyillä tutustumassa ympäristöön mitä pystyttiin. Lunta oli sielläkin tullut niin paljon että se vähän haittasi menoa. Martta oli ikionnellinen lumikasoista!

Kolmena päivänä kävimme siis kuntosalilla ja uimassa. Ilman suorittamista se oli riittävää, lisäksi koiran kanssa ulkoilua ja syömistä ja lepäämistä. Niistä oli ihan hyvä loma tehty. 


Ekalla kerralla uin ensin kierroksen ja mietin että kuinkahan pitkä yksi kierros olikaan, sitten uin saman neljä kertaa ja kun sain varmistuksen pituudesta uin vielä 5 kierrosta putkeen. Yhteensä siis kilometri. Oli yllättävän helppoa uida matkauintia ilman hapenottoa välillä. Kiersin sitä rataa sitten vielä muinakin päivinä ja kilometri meni todella hyvin ilman että olisi pitänyt välillä pysähdellä. Se tietää sitä että kesällä on helpompi uida avovedessä.

Yhteensä tuli uitua vähän yli 5 kilometriä neljän päivän aikana. Siihen päälle toki myös vähän harjoittelin hapenottoa vasemmalta puolen. Matkauinnin aikana pystyi keskittymään hyvin myös tekniikkaan ja huomasin että sekin alue kyllä kehittyi. Tuli paikoitellen ihan flow fiilis kun tuntui että kädet ja vartalo keinui kauniisti itsekseen.


Kävin samoilla fiiliksillä vielä lauantaina uintitreeneissä kotihallissa. Siellä taas palasi maanpinnalle että tekemistä riittää. Slideria ja kolmitahtiuintia,  siis sitä vasemmalta hapenottoa pitää vielä harjoitella.

Viikkoon tuli siis uintia  peräti 8 km. Kilometrin uin matkauintina 26 minuuttiin. Salitreeniä kolme kertaa.

Karhuviestin skippasin sillä en osannut päättää olenko juoksukunnossa vai en. Nyt ei tarvinnut sitten miettiä missä sykkeet kulkee, eikä viikkoon sitten tullutkaan yhtään juoksua.

Jospa ensiviikolla sitten keskittyisi enemmän juoksemiseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti