sunnuntai 30. tammikuuta 2022

Tavoitteellinen treeni, minne menossa...


Välillä mietin että miksi pitää liikkua ja treenata tavoitteellisesti. Vaikkei edes ole mitään isoa tavoitetta. Onko tästä tullut vain tapa. Eipä olisi paikatkaan näin juntturassa jos vähän ottaisi rauhallisemmin. Tai sitten ei. Olisivat ne varmaan pahemmassakin jamassa jos vaan päivät pitkät kutoisin sukkia. Tällekään vuodelle ei ole kovin isoja suunnitelmia, ainakaan vielä. Kunhan nyt saisi kropan ensin toimintakykyiseksi.

Ensimmäinen kisa oli ja meni, HimosWinterTrail, jonka siis jouduin perumaan. Mihinkään muuhun en vielä ole ilmoittautunut. Pari pientä juttua on kyllä kielen päällä.

Aikanaan kun aloitin juoksemisen oli yksi tavoite se että juoksu jäisi pysyväksi harrastukseksi. Sitä se on kyllä ollut. Rinnalle on tullut monia muitakin lajeja ja joskus tuntuu että juoksua voisi jättää toissijaiseksi. Esim. uinti ja pyöräily on olleet viime aikoina paljon mukana. Lihaskuntotreeniä ja kehonhuoltoa olen pikkuhiljaa saanut lisättyä.


Pakostakin itseään pitää tituleerata ikääntyväksi juoksijaksi ja se pitää ottaa huomioon treenaamisessakin. Siitä syystä onkin tärkeää liikkua monipuolisesti. Pari-kolme vuotta vuotta olen ollut paljolti juoksu/triathlonvalmennuksessa, nyt tällä hetkellä vain uinnin puitteissa. Treenit onkin vähän kuin jääneet vakioksi. Urheilun myötä on saanut paljon treenikavereita ja uusia ystäviä joiden kanssa on päässyt tekemään kaikenlaista. Se tuo myös lisää motivaatiota ja uusia haasteita. Joka lähtöön saa kamuja mukaan. Senkin vuoksi eteen on sattunut monenlaista kivaa kisaa ja tekemistä. Olen löytänyt itseni monista jutuista, mitä ei olisi tehnyt ilman yhtä innokkaita ja motivoituneita ystäviä.


Se jos jokin motivoi treenaamaan. Hienoa olisi olla sellaisessa kunnossa että olisi aina suurinpiirtein valmiina kun jotain kivaa kisaa olisi tiedossa. Sen vuoksi ehkä treenaan tavoitteellisesti. Paras tavoite taitaakin olla se että on hyvässä kunnossa. Siksi juoksun lisäksi pyöräilen, uin ja teen kaikkea muutakin hauskaa. Eihän se tavoite välttämättä tarvitse olla mikään juoksukilpailu, triathlon tai ylipäätänsä kisa johon tarvitaan panostusta ja pidempiaikaista säännöllistä harjoittelua. Tavoite voi olla hyvinkin pieni ja silti se voi olla itsensä haastamista ja ylittämistä. Tekemisen pitää olla myös mielekästä ja hauskaa.

Toivon ja pyrin siihen että tänä vuonna olen valmiina mielenkiintoisiin kisoihin. Se vaatii toki sitä että olen juoksukunnossa. Se nyt on työn alla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti