perjantai 29. lokakuuta 2021

Mitäs sitten jos juoksut loppuu

Polvivaiva vaan jatkaa omia menojaan. Ensimmäinen lääkäri mainitsi ettei välttämättä enään koskaan voi juosta. Hän nyt ei ymmärtänyt juoksijan sielunmaisemaa. En rekisteröinyt moista huomautusta. Mutta koska polvi edelleen vaivaa, rupesin kyllä miettimään että entäs sitten, jos ei enään juosta. 

Maalailin jo vaikka minkälaista kauhukuvaa, nivelrikkoa yms. Kai  sitä varmaan ihan pikkaisen voisi juosta, ihan vaan lyhkäisiä reittejä.  Mutta entäs jos ei, mitä tilalle? Onneksi verstaalta löytyy maantie- , gravel- ja läskipyörä ! Kyllähän niiden kanssakin aika kuluu. Sitten vaan ruvetaan pyöräilemään. Uintikin on sopiva laji polvivaivaiselle. Enköhän minä selviä. Ensimmäinen lääkäri sanoi että kortisonipiikkiä ei kannata laittaa toiseen kertaan jos ensimmäinen ei tehoa. Toinen sanoo että voi piikittää 1-3 kertaa. Katsotaan. Seuraava lääkäriaika on tilattuna.

Sunnuntaina sentään lähdin kuntosalille. Alkulämppärien ajan polvikin sai liikettä sen verran ettei ihan kylmiltään sattuisi mitään. Tunnin treenin tein niin etten rasittanut jalkoja. Hyvältä sekin tuntui. Maanantaina oli pakko lähteä ulos päivän työkoneen äärellä istumisen jälkeen. Lähdin Martan kanssa metsälenkille, kävellen. Nyt lenkin jälkeen polvi tuntuu ihan hyvältä. Ihan kuin se olisi vaatinut jotain liikettä. Tai sitten ei, katsotaan miltä se tuntuu seuraavana päivänä.

Polvi sitten yllättäen toipui. Kortisonipiikki lopulta siis auttoi. Kävin varmuuden vuoksi lääkärissä kun aika oli varattuna. Kävin vielä röntgenissäkin sillä vähän mietin voisiko kyseessä olla nivelrikko. Polvesta ei kuitenkaan löytynyt muuta kuin pientä alkavaa kulumaa joten diagnoosiksi jäi ylirasitus. Mahtava homma, nyt saa taas painaa tukka putkella.

Keskiviikkona kävin salilla ja huomasi kyllä että nyt voi jo treenata rennommin, ei tarvi polvea varoa.


Nyt on taas syksy ja pimeä. Koiralle löysin kaapista heijastinliivin, mutta pitää vielä etsiä omanikin jostain komeron perukoilta! Olen ostanut nyt parit uudet juoksulenkkarit, olin tiukkana ja heitin toisesta päästä kahdetkin tossuparit roskiin!

Viikonlopun taidan vielä säästellä polvea ja keskittyä lihaskuntoon, heti marraskuussa sitten vähän juoksua. Lokakuussa muuten juoksin todella hurjat 8.2 kilometriä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti