maanantai 28. syyskuuta 2020

Metsälenkkejä ja maantiepyöräilyä

Viikko alkaa totutusti kehonhuollolla. Maanantain fasciatrainig on ollut tehokasta ja  käy kyllä ihan kunnon treenistä. Ohjaajan mukaan tunnin jälkeen kannattaa ottaa iisisti, sillä paikat, varsinkin nilkat saavat aikalailla liikettä. Seuraavana päivänä on vielä tähän asti ollutkin varsinkin takalinjassa, olo että jotain on tehty. Lihashuolto on todellakin  jäänyt liian vähälle ja sen kyllä tuntee. 

Tiistaina uintitekniikkaa.  Olen nyt päässyt sen yli että kehtaanko mennä hallille yksikseni uimalaudan kanssa ja tehdä siellä kaikenmoisia harjoitteita. Pari kertaa takana niin sujuu jo kuin vanhalta tekijältä. Siis se harjoittelu, tekniikkaa etsitään.



Keskiviikkona polkujuoksukoulussa teoriapainotteista asiaa. Juoksijalle tuikitärkeää tietoa kehonhuollosta, juoksijan yleisimmistä vaivoista, niiden hoitamisesta ja ennaltaehkäisystä. Kuvattiin myös omaa juoksua ja analysoitiin sitä. Hauskaa, ennen omaa juoksua ei olekaan kuvattu. Mitään isompia virheitä ei ollut, pientä hienosäätöä.



Torstaina miltei kaksi tuntia reipasta kävelyä tyttären ja koirien kanssa. Upea keli, todella lämmin. Kalenterin mukaan olisi pitänyt juosta maastossa 1,5 tuntia. Olin aikeissa vielä tehdäkin pienen juoksun, sitten kuitenkin mietin sitä mistä viimeaikoina on ollut keskusteluakin, kävelyä ei miellä treeniksi, vaikka se sitä usein onkin. Meillä oli ihan reipas lenkki ja riittävän pitkäkin. Sen verran vähän nakutti tietty että vaihdoin tavallaan kahden päivän treenit keskenään. Perjantaina sitten maastolenkille. Torstaina tein myös perjantain kehonhuollon, 45 minuuttia rullaa ja hyviä venytyksiä.

Perjantaina juoksua maastossa. 1:37:33, 10.3 km avg 134 bpm. Lauantaina uintitreenit. Loppupäivä meni pihahommissa, keli oli ihan kesäisen lämmin. 


Sunnuntaina lämpö edelleen huiteli liki 20 asteessa joten lähdinkin hetken mietittyäni fillaroimaan. Suuntasin tyttären luo jonne on vajaan 30 kilometrin matka. Menomatkaan meni aikaa 1:50 ja 36.7 km. Paluumatkalle suuntasin vähän eri reittiä ja yllättäen valitsin vielä pikkaisen pidemmän reitin. Nyt aikaa kului 2:30 ja kilometrejä tuli 54.2. Päivän saldoksi tuli sitten 90 kilsaa joten aika upea fillaripäivä! Energiatkin riitti hyvin vaikka päätinkin lähteä reissuun vähän yllättäen. Aamupalaksi pari leipää ja puuroa, muutama energianappula lähtiessä. Karjalanpiirakka, paluumatkalla Chimpanzeen energiapatukka ja vielä loppumatkalla energiageeli. Urheilujuomaa riitti yksi pullollinen vaikka oli lämmin keli. Noilla jaksoi hyvin koko päivän. Chimpanzeen geeli oli niin hyvää että imeskelin kyllä huolella kaiken mitä irti sain.

Syksyistä väriloistoa

Näin syyskuun lopussa yllättävän upea fillaripäivä. Tulossa on lokakuun puolella pieni loma, joten toivon että ilmat suosii edelleen. Maantiefillarin toisaalta voisi jo laittaa talviteloille ja siirtyä maastopyöräilyyn. Siinä ei huonot kelit haittaa.

Näillä energioilla tänään mentiin.
Yhteistyössä @chimpanzee_finland




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti