lauantai 8. helmikuuta 2020

Flunssaa ja Villasukkarakkautta


Kohta pari viikkoa on istuttu soffalla, kudottu sukkaa ja huilattu. Yskitty, niistetty aivasteltu. Podettu flunssaa. Yskitty ihan sikana. On sitten niin tylsää. Kuumetta ei ilmaantunut, tietenkin hyvä niin. Tauti alkoi sunnuntaina heti kuunvaihteessa ja sitten torstaina taisi olla kaikkein kurjin olo. Perjantaina vähän helpotti ja lauantaina oli olo että voisi  tehdä vaikka mitä. Sitten taas oli kurjaa oloa. Saikulla olin puolitoistaviikkoa ja edelleen saa niistellä ja kurkku välillä karhenee...
Miltei koko viikon on ollut sitten kivoja aurinkoisia päiviä. Toisaalta nyt kun jo tekisi mieli lähteä juoksemaan on niin karsea vesisade ja myrskytuuli että hyvä että voi vielä hyvillä mielin jäädä sisälle...

Mutta ei tässä kyllä helmikuussa ole vielä ehtinyt mitään treeniä tehdä. Kolmen viikon päästä olisi tiedossa hallipuolikas, mahtaakohan ennätykset paukkua.

Superkompensaatiosta en nyt ole ihan varma, kohoaako kunto levossa jos olet kipeänä levossa, hhmm...Nyt jyllää joka puolella kaikennäköistä tautia ja pöpöä että  itse ainakin pitää olla tarkkana ettei lähde liian aikaisin liikkeelle. Lueskelin jostain artikkelista että jos on nuhaa, yskää ja kurkkukipua ilman kuumetta, muutama päivä sairastelun jälkeen lepoa ja sitten voi rauhallisesti aloitella. Siis voinnin mukaan.


Talven todennäköisesti ainoa lumiukko
Viime viikkojen liikkumiset on yksi jooga ja yksi liikkuvuustreeni venyttelyineen. Martan kanssa käytiin rauhallinen kävelylenkki Yyterissä, 1:16, 4.5 km avg 90. Käytiin tsekkaamassa dyyneille lumetettu pulkkamäki. Siitä nyt ei ollut enään kuin muisto jäljellä, hullua touhua sanoisin. Viikon lumetuksen jälkeen päivä pulkkamäkeä ja sen jälkeen on tainnut sataa vettä joka päivä. Lumetus oli ensimmäinen laatuaan Yyterissä ja todennäköisesti viimeinen. Onhan tämä kurjaa kun ei ole talvea eikä siis lunta ollenkaan. Toivoisin että lunta ei enään edes tulisi, metsässä on ollut hieno juosta ja patikoida kun on vihreää ja helppokulkuista.
Toki tykkään hiihtää mutta toivottavasti ensi talvena sitten...

Siksakkia Jonsukat

RaitalankaJonit

Olen innostunut taas kutomaan sukkia. Nimenomaan Jonsukkia, joiden suunnittelija Jonna Nordström asuu Reposaaressa. Ihania värikkäitä ja helppoja, nopeita tehdä. Ostin hänen kirjansa ja siitä tein itselleni nuo SiksakkiaJonsukat ja tekeillä on synttärilahjaksi RaitalankaJonit. 
Kudoin sukkia kyllä joulunakin mutta nyt on ollut kiva tehdä jotain , kun tässä soffalla sattumoisin on istuskeltu. Hain jo valmiiksi keltaista seiskaveikkaa seuraaviin sukkiin, jotka myös menevät lahjaksi.

Joka tapauksessa nyt rupeaa jo harmittamaan tämä istuskelu. Tänään on ollut sellainen myräkkä ettei ole pihalle tehnyt mieli. Mutta. Huomenna alkaa taas tosiakkojen treenit !



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti