perjantai 24. helmikuuta 2023

Kynnystesti ja elämyskelluntaa

Alkuvuoden kohokohta oli viikonloppu Pajulahdenurheiluopistolla. TriBabes piti siellä  treenileirin, jossa olin mukana ensimmäistä kertaa. Heti alkuun oli vuorossa juoksun kynnystesti. Edellinen onkin vuodelta 2020, samana vuonna olen käynyt myös pyörätestissä. Testeistä on jo tosi pitkä aika, joten olikin hyvä saada ajantasaiset kynnykset selville. 

Vähän mietitytti etukäteen miten testissä käy, viime aikoina on niin vähän tullut tehtyä perusjuoksua. Testi juostiin valojäniksen perässä, ihan uutta minulle. Se oli todella helppoa, juostiin letkassa ja vaan seurattiin valoa. Testaajat ohjeistivat ja koko testitilanne oli tosi leppoisa ja helppo. Ei tarvinnut kuin juosta. Hyvin järjestetty testaus ja nopeaan saatiin myös tulokset joita käytiin läpi yhdessä palauteluennon merkeissä.

Juoksin 6 kierrosta. Pari ekaa mentiin kävellen. Kun kävely vaihtui juoksuun lähti myös syke laukalle. Viimeisin kierrosvauhti oli 5:15 min/km. Sykerajat eivät olleet paljonkaan muuttuneet, maksimisyke oli 166 ja aerobinen kynnys 125. Anaerobinen kynnys 149. Sykealueet taas olivat muuttuneet paljonkin, niihin pitää vielä enemmän perehtyä. Todennäköisesti jatkan vielä peekoon hinkkausta juoksu-kävelyllä. Maksimisykkeellä oli kyllä vauhti hidastunut edellisestä testauksesta puolisen minuuttia /km. Mutta eihän viime aikojen tekemisen perusteella voi muutakaan odottaa. Olen ihan tyytyväinen tässä kohtaa, mitään isoa romahdusta ei ollut tapahtunut. Tietää miten jatketaan.
Viikonlopun ohjelma oli melko tiivis. Perjantain testijuoksun päälle päivällinen ja  palauteluento, saunomista ja avantoa. Sekä mielenkiintoinen lajikokeilu. Elämyskelluntaa painepuvuissa. Ihan uutta ja olikin todella hauskaa! Veikkaan että paine auttoi myös jalkoja palautumaan juoksutestistä. Kun vedessä jotenkin sen puvun kanssa pääsi pystyasentoon, oli paineen tuntu säärissä melkoinen. Puoli tuntia kelluttiin ja kauhottiin sinne tänne avannossa. Alkuun meitä neuvottiin pukeutumaan sään mukaisesti ja se vähän aiheutti päänvaivaa. Kenkiä ei puettu puvun sisälle mutta muuten ihan perus ulkoiluvaatteet, toppatakkikin tarvittaessa mahtui. Kylmä ei kyllä ehtinyt tulemaan. Jalassa oli parit villasukat. Aivan älyttömän hauska juttu!Lauantaina aamu alkoi sauvakävelylenkillä, siinä pyrittiin nyt seuraamaan että syke pysyi uusien lukemien kohdilla. Ylämäissä sai syke nousta PK II:lle muttei siitä ylemmäs. Ylämäessä kyllä piti tarkkailla ettei mene veekoon puolelle. Sanoisin että ihan hyvä treeninä, ehkä sitä on sauvakävelytkin mennyt turhan rauhallisesti. Aikaa meni vähän yli kaksi tuntia. (Kelistä johtuen ei oltu hiihtämässä.) Lounaan jälkeen liikkuvuus – ja voimatreeniä ja siitä suoraan altaaseen uintitreeneihin.


Sunnuntaina kuntosalia ja uintia. Kuntosali oli aukaistu vasta viikko sitten joten sehän oli ihan huippuluokkaa ja laitteetkin kiilteli uutuuttaan Sunnuntain uinti ei itsellä ihan sujunut mallikkaasti. Luultavasti parin päivän liikkumiset vähän painoi alla. 

Maanantaille oli sattumalta osunut hieronta, joten sai heti rentouttavaa käsittelyä yläkroppaan.


Voimaa voimaa...pienistä sitä ponnistaa :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti