sunnuntai 15. elokuuta 2021

Aulangon polkuihin tutustumassa

Yyterin pitkoksilla

Nyt on ollut hyvä meininki treeneissä. Kalenteri on tuntunut mielekkäältä ja sitä on ollut helppo toteuttaa. Tämä toinen viikko on ollut myös toinen "raskas" viikko ja sitä jouduin vähän soveltamaan. Tiivis se on ollut mutta järjestys vähän muuttui.

Olin alkuviikon Hämeenlinnassa ja mukana oli tietenkin juoksu- ja fillarikamat. Reissun yksi tarkoitus olikin tutustua Aulangon maisemiin ja polkuihin. Ensimmäiseksi suuntasin suoraan kohti Aulangon näkötornia ja sieltä lähdin tutustumaan paikkaan. En ole siellä ennen käynyt. Polkuja oli ristiin rastiin ja mukanani ollut kartta ei ihan ollut paras mahdollinen. Tai kartta ehkä oli mutta maastossa ei merkinnät olleet ihan ajan tasalla. Löysin sitten sopivan loivan ylämäen jossa tein maanantain vetotreenin, 59:17, 5.38 km ja sykkeet 118/149. Vedot oli 10 x 45 sekkaa ylämäkeen kävelypalautuksilla.

Näkymä Aulangonjärvelle

Tiistaina vaihdoin lihaskuntotreenin pitkään juoksuun. Mietin pitkään minne suuntaan etten eksy. Päädyin sitten kiertämään Aulangonjärven ja päälle vielä kaksi pientä lampea, Joutsen- ja Metsälammet. 3:00, 14.1 km avg 112 bpm. Meni kyllä aikaa kun ensimmäistä kertaa tutustui paikkaan  ja sitten tietenkin ihasteli maisemia. Usein jouduin myös pysähtelemään kun tutkin karttaa mihin jatkan. Sitten vielä gravelilla rauhallinen fillarilenkki, 2:13 ja 26.86 km. Ihan hyvät liikunnat yhdelle päivälle.


Keskiviikkona rento hölkkä Ahveniston poluilla. 43:47, 5.6 km avg 124 bpm. Extemporee vielä illalla porrastreeni Porin metsässä. Ensin juoksua ja muutamat hyvät muuvit jaloille portaissa 52:16, 3.5 km ja päälle yläkropan lihaskuntotreeni n. kolmevarttia, ulkokuntoilupaikalla. 

Karhuluola

Karhuluolan vierestä lähti portaat ylös näkötornille, portaita oli 322 kpl

Torstai ja perjantai oli lepopäiviä. Lauantaina sitten 8 x 5 minuutin vedot. Tein ne maastossa, yhteensä 1:28, 10.9 km ja sykkeet 126/151. Mittasin että viisi minuuttia oli 850 m. Ohjelman mukaan vedot olisi pitänyt tehdä nousevina, mutta se onkin yllättävän vaikeaa. Nytkin tuli ihan tasaiset vedot, ei ihan täysillä mutta kohtuu reippaasti kuitenkin. Hyvä treeni, tuli hyvä mieli!

Sunnuntaina lähdin rauhalliselle pitkikselle vasta illemmalla, kun sade hellitti, keli olikin sitten mukavan raikas ja hapekas. 3:07, 18 km avg 113 bpm. Kiva lenkki, pitkästä aikaa juoksin pitkospuilla ja piipahdin kaikissa sen varrella olevissa luontotorneissa ihailemassa maisemia !

Aulangon Metsälampi

Tämä viikko on ollut tehokas treeniviikko, juoksua tullut 57,5 km. Liikkumista runsas 13 tuntia.

Aulanko oli hieno paikka, mahtava historia ja hienot maisemat. Polkuja oli ristiin rastiin, niiden opasteet maastossa olivat aika surkeita. Ainoa hyvin merkattu oli maastopyöräreitti. Pitänee käydä uudestaan niin paikat tulevat vähän tutummiksi ja on sitten helpompi lähteä lenkillekin siellä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti