sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Joogasta voimaa, energiaa ja kehonhuoltoa

Olen alkuvuonna pyrkinyt keskittymään enemmän kehonhuoltoon, fasciaa, venyttelyä ja joogaa, sillä on ollut ihan pakko. Muuten koko kroppaa sanoo pian poks. Joulukuun aherrukset sukankutimien kanssa olivat liikaa olkapäälle. Kyllä taas kantapään kautta tuli siitäkin oppia. Minulla on kyllä vanha vaiva solisluussa, se on löysä, mikä osaltaan vaikuttaa siihen että herkästi rasittuu. Lopulta sillä ei paljon mitään tehty. Kyllä otti päähän. Onneksi pääsin luottofyssarin käsittelyyn ja perusvaiva saatiin kuntoon ja paikat avattua. Edelleen olkapäät ja yläselkä on todella juntturassa. Vielä niitä pitää käsitellä että saisi itsekin paremmin niitä huollettua.

Kuutamolenkillä

Olen nyt joogaillut, olkapään ehdoilla, muutamaan otteeseen. Tutustuin kivaan joogayhteisöön, jota voin todellakin suositella. Itse olen aika aloittelija, joten tuossa "Heimossa" on kivasti eritasoisia ja eripituisia harjoitteita. Niitä voi myös hakea sen mukaan mihin kipeiten kaipaa tukea. Esimerkiksi haluaako rentoutua ja rauhoittua, palautua, vai kaipaako energiaa tai voimaa. Kestoajat ovat ihan 10 minuutista ylöspäin, mistä tykkään sillä aina ei ole tuntia aikaa joogailuun. Mukamas. Ohjaaja on todella miellyttävä, rauhallinen ja selkeästi kertoo mitä tehdään ja antaa myös vaihtoehtoisia liikkeitä.  Kyseessä on Joogit.fi niminen uudehko joogayhteisö. Siihen voi tutustua esim. 7 päivän ilmaisella osallistumisella. Itse olen tykännyt todella paljon. Saan siitä juurikin sitä mitä hain, palautumista, hyvää venyttelyä ja kehonhuoltoa. Erilaisia joogasessioita on jo yli 50 kappaletta. Sieltä löytyy kyllä jokaiselle jotakin.


Tälle viikolle tuli juoksua kolme kertaa, peekoota ja vauhtileikittelyä. Hiihtoa kaksi kertaa, fascia trainingia ja useita kertoja joogaa. Wattipyöräilykin mahtui mukaan. Pk-painoitteinen viikko siis.

Tammikuussa tuli juostua 101,4  km. Sunnuntaina vielä 7 kilometrin lenkki ihan että saan tasalukeman. Koska nyt on ollut hiihtolatuja, niin nyt on hiihdetty. Viime vuonnahan en hiihtänyt yhtään. Ei ollut luntakaan. Parin viikon sisään olen ladulla ollut 5 kertaa ja matkaa kertynyt 62.2 km. Ladulla ei olla suoritettu vaan nautittu täysillä talvesta ja hiihtämisestä. 


Tammikuun viimeinen sunnuntai kyllä pani parastaan. Aivan upea talvipäivä, aurinko paistoi ja pakkanen paukkui. Vaihdoinkin sisä pyöräilyn juoksuun ja hiihtoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti