sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Pelkkää ulkoliikuntaa taas


Joulukuu vaihtui lämpimässä kelissä, ei lunta eikä kyllä edes pakkasia. Liikunnat hyvässä vauhdissa, myöhäisen voimatreenin aloituskin pääsi hyvään alkuun ja varsinkin uiminen nousi ns. uudelle levelille.

Hain juuri postista uimaräpylät ja ehdin niitä onneksi jo maanantaina testaamaan. Tämän viikon torstaista asti suljetaan kaikki sisäliikuntapaikat vuoden loppuun asti. Mikäs siinä sitten ulkona on treenatessa, ei tarvitse kovassa pakkasessa palella eikä kahlata edes lumessa. Pimeää on toki mutta siihenkin saa apua otsalampusta.

Parit kunnon voimatreenit sain alle sisähallissa, huomaan etten ole kahvakuulaa viime aikoina heitellyt. Viime sunnuntaina tein pitkästä aikaa juosten kunnon pitkiksen poluilla, 2:35:02, 15.5 km avg 127 bpm.


Yyterin tuttuakin tutuimmilla poluilla

Työpaikan tyhy-iltapäivässä tuli sitten ensimmäistä kertaa kokeiltua frisbeegolfia. Se olikin aika kivaa, siinä tuli liikuttua ja olkapääkin sai hyvää kiertoliikettä. Voisin todellakin kokeilla lajia uudemman kerran. Maanantaille tuli nyt sitten myös viimeisin tekniikkatreeni uinnissa. Käsivetoja ja räpylöihin tutustumista.

Uusi lajikokeilu

Tiistaina otin koiran mukaan vauhtilenkille, se oli niin täpinöissään kun luuli pääsevänsä mukaan, joten en sitten raaskinut lähteä yksin. Sain ihan hyvin treenin tehtyä, alkuverraa lyhensin ja sitten tv-reipasta 6 kilsaa ja rauhallisesti takaisin. Martalla kyllä riitti virtaa. Alkuun teki tiukkaa lenkille lähtö, ulkona näytti niin sysipimeältä. Otsalampun otin mukaan ja olihan katuvalotkin päällä. Keli oli hieno ja lenkistä tuli taas kerran oikein hyvä, 1:04:26, 8 km, sykkeet 129/148.

Keskiviikon hallitreeni siirtyi siis ulos. Suunnattiin pienellä porukalla kohti kuntoportaita. Juoksuakin siis tuli vähän alkuun ja loppuun, portaita sahattiin ylös 11 kertaa. 1:18:13, 7 km sykkeet 123/152. Kiva treeni ja keli ihan huippu.

Maskin kanssa liikkuminen oli
todella tukalaa, mutta testattua tuli.

Näissä portaissa karataan loppuvuosi...

Torstaina samoissa merkeissä juoksemaan, nyt vaihtui portaat satasen vetoihin. Ei ihan täpöjä vaan rennosti kovaa, 1:23:46, 9 km ja sykkeet 122/156.

Perjantaina ennen töitä kävin treenitehtaalla tekemässä SkiErgolla hyvän 45 minuutin treenin. Viiden minuutin lämpö soutulaitteella ja samoin palauttelu. Hyvä koko kehon treeni. Aion olla vuoden viimeisen viikon lomalla. Olin suunnitellut mm. käyväni uimassa ja muutenkin rennosti liikkua. Nyt ei pääse uimaan mutta muuten pääsee onneksi liikkumaan. Kunhan muistetaan pitää huolta itsestämme ja toisistamme, voimme myös harrastaa ja liikkua turvallisesti. Toki voin vain kotoilla ja kutoa sukkaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti