sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Polkujuoksukoulu lamppulenkillä


Olen pitkään toivonut meidänkin seudulle polkujuoksuvalmennusta. Polkujuoksusta on tullut kovin muodikas laji ja siellä täällä pitkin Suomen maata on syksyllä alkanut polkujuoksukouluja. Niille on tuntunut olevan myös kova kysyntä. Aiemmin syksyllä bongasin nyt täällä meilläkin päin yhden polkujuoksukoulun! Mietin kyllä hetken mitä teen, olin juuri sitoutunut keväälle asti kestävään valmennukseen. Olen huomannut olevani joskus vähän extemporeemummu joten ilmottauduin sitten tuonnekin. Kesto oli vain runsaan kuukauden, 6 kertaa joten eipäs se paljon haitannut muuta treenaamista. Toi vaan mukavaa vaihtelua tekemiseen.


Koulu on nyt takana ja oli todella kivaa, opettavaista, hyödyllistä ja antoisaa. Vähän sellainen intensiivikurssi polkujuoksun saloihin. Vaikka olen pitkään juossut poluilla ja maastossa, ei tuo tuntunut yhtään turhalta. Huomasin että liian helpoilla neulaspoluilla juokseminen on tehnyt askeleen vähän varovaiseksi. Nyt sain runsaasti oppia mm. tekniikasta joten pitää vaan lähteä hiomaan niitä tuonne metsään.

Kurssi oli tekniikkapainotteinen. Alkuun kerrattiin mm. varusteita ja erilaisten vammojen/vaivojen ehkäisyä ja hoitoa, kehonhuoltoa yms. Peruskestävyyttä, vauhtikestävyyttä, alamäkeä ja ylämäkeä. Sauvoilla ja ilman. Oppi sauvojen käyttöön varsinkin oli mielenkiintoista. Pitää hyödyntää enemmän. Miten juostaan vauhdikkaasti kivikossa ja juurakossa jne. Nyt tiedän miten saan sykkeen pysymään alhaalla jopa sauvojen kanssa, yleensähän niiden kanssa, ainakin minulla, on meno vauhdikkaampaa kuin normimenossa.



Viimeisellä kerralla tehtiin ihan perus, pitkä polkujuoksulenkki. Siinä oli vähän haastetta sillä oli pimeää ja märkää ja otsalamppu päässä. Kuvat ovat Jessen, meidän valkun ottamia.

Olen yrittänyt viimeaikoina oikein kunnolla keskittyä kehonhuoltoon ja liikkuvuuteen. Tuntuu että olisi vähän paikat antaneet periksi. Lihakset on olleet niin juntturassa että venytyksiä ei ole saanut kunnolla edes tehtyä. Edistystä siis.


Lokakuun viimeiseen viikkoon kuului kehonhuoltoa, joogaa, uintia ja juoksua. Keskiviikon polkujuoksulenkille tuli mittaa 15.5 km, aikaa meni 2.5 tuntia, keskari 136. Perjantaina tunti palauttavaa juoksua, 6.6 km avg 120 bpm. Sunnuntaina pitkis 2 tuntia, 14 km avg 119 bpm. Lokakuussa tuli juostua n. 130 km.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti