tiistai 17. marraskuuta 2020

Marraskuista Maastopyöräilyä

Viikon ensimmäinen päivä oli vielä marraskuun päiväksi poikkeuksellisen lämmin, aurinko paistoi joten ruokatunnilla oli lähdettävä ulos. Päivän juoksutreeni tuli hoidettua samalla kun lakisääteinen lounastauko. Martta oli taas ikionnellinen kun pääsi kirmaamaan vapaana metsään. Yleensä menen hänen kanssaan metsäreiteille, jossa voi koirankin pitää vapaana. 

Maanantain kalenterissa oli siis kevyt palauttava juoksulenkki. Metsälenkki Martan kanssa, 59:25, 5.75 km  avg 119 bpm.

Tiistaina tasavauhtista kovaa. Siten sopivasti, ei täysillä. Siitä tulikin todella hyvä lenkki, jäi oikein kiva olo sillä kun se oli tehty tuntui siltä ettei olisi edes juossut. No olikohan se siis huono lenkki jos ei missään tuntunut.. Juoksu tuntui huomattavasti paremmalta kuin viimeksi samainen lenkki. Nyt keskityin oikeaan hengittämiseen ja se todella auttoi. Alkuverran jälkeen 5 kilsaa sykkeillä 149-154. Vauhdit 5:30-5:42. Yhteensä tuli 50 min, 7.6 km ja sykkeet 136/154. Hyvä treeni.

Keskiviikkona tunnin voimatreeni sisähallissa. 

Torstaina vuorossa uintia. Nyt olen jo siinä vaiheessa että uinnissakin teen vetoja ! 10 x 25 m reippaasti, ihan hauska treeni ja menikin nopsaan. Alkuverraa 300 m ja loppuun 200m, olihan sitä kuitenkin uitava sen verran enemmän että sain edes kilsan täyteen. Perjantaina lepopäivä . Alunperin olin suunnitellut meneväni lauantain pitkälle lenkille treeniporukan kanssa. Suunnitelmana 25-50 km. Jätin sen kuitenkin väliin, jotenkin selittelin itselleni että säästelen alaselkää joka on vähän vaivannut.


Lauantain juoksu siis jäi tekemättä joten menin perinteisesti uimaan. Treeni oli tällä kertaa vähän erilaista mutta todella hauskaa, unohtamatta sitä tekniikkaa. 

Iltapäiväksi oltiin suunniteltu maastopyöräilyä Yyteriin. Pyöräilijöitä oli lopulta kuusi kappaletta, päivä oli hieman sateinen mutta metsässä ei pieni tihku haitannut. Koska maasto on minulle kovinkin tuttua, ohjasin letkaa pitkin poikin, pääosin helppoja neulaspolkuja. Itsenikin yllätti muutamassa kohtaa todella valtavat mutalammikot. Niistä päästiin mukavasti kyllä läpi, kura roiskui mutta sehän kuuluu kuvaan! Parissa kivassa kohdassa pysättiin ja nautittiin hienosta päivästä. Vein porukan myös löytämääni lounaspaikkaan. Siis polun varressa olevaan "kurrenbaariin", joku on myrskyn kaataman puun pilkkonut kivasti penkeiksi ja pöydäksi. Mainio paikka eväshetkeen! Päivä oli vähän harmaa ja sateinen niin hämäräkin tulee nopeaan. Ennen reissuun lähtiessäni hain kauan pientä lisäjuttua jolla saisin otsalampun pyöräntankoon kiinni. Löytyihän se viimein. Minulla rupeaa jo olemaan aikamoinen valikoima kaikkea lisäklipsiä ja johdonpätkää, latauskaapelia yms. Välillä ei oikein tiedä mikä kuuluu mihinkin kojeeseen.  Onneksi siis oikeat nippelit löytyi niin sain testattua niitä. Loppumatkasta meinaan oli jo sen verran pimeää että lamppu oli ehdoton. Tietenkin takana oli asiaan kuuluva punainen valo. Kun pääsin kotiin piti lampun valossa viruttaa isoimmat kurat pyörästä. Matkaa kertyi parinkympin verran.



Sunnuntaina vaan mummuteltiin ja vietettiin 2 ween ja äitinsä synttäreitä. Maanantaina kehonhuoltoa ja joogaa online.

Tiistaina tasavauhtinen reipas juoksulenkki. Päivä oli vähän kiireinen joten pääsin lenkille vasta illalla. Kiva lenkki otsalampun kanssa, keli oli hapekas ja kostea. 1:19:26, 10 km sykkeet 127/142. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti