sunnuntai 5. elokuuta 2018

Uimareissuja

Fatijärvi
Tänään olin polkujuoksemassa esikoiseni kanssa. Hän kylläkin meni edellä maastopyörällä ja minä juosten perässä.
Mahtava lenkki. Lämpöä 28 astetta. Metsäpoluilla kyllä hiki virtasi muttei mitenkään tukahduttavasti. Aurinko ei ihan täysillä paistanut mikä hieman helpotti oloa. 1,40 tuntia ja runsas 10 kilometriä joten mielestäni oikein mainio treeni. Polut olivat tosi hyvin juostavia vaikka olivatkin tosi teknisiä, kivikkoa ja juurakkoa. Kalliota ja hyvää metsäpolkuakin riitti.
Meno oli siis reipasta. Lenkiltä seuraava etappi olikin uimaan.

Esikoinen harrastaa enduroa

Uitua onkin nyt päivittäin harrastettu ja useampaankin otteeseen. Ei mitenkään treeninä vaan virkistävänä uimisena, lämpötilahan on huidellut jo viikkotolkulla kolmessakympissä. Onneksi lähistöllä on monenlaista uimapaikkaa. Yyteri nyt on ihan huikea, lähinnä rantalomalaiselle. Mereen joutuu kahlaamaan tovin ennen kuin pääsee varsinaisesti uimaan. Samanlainen, toki pienempi, ranta löytyy Mäntyluodosta, Kallon kupeesta. Topinranta. Siellä kävin uimassa viimeksi kun lapset on olleet pieniä, joskus 20 vuotta sitten. Taas kävin.
Reposaaresta löytyy myös useampia uimapaikkoja. Siellä asti ei ole tavinnut käydä mutta nyt sattumoisin eksyin Siikarannan leirintäalueelle ja siellä oli aivan kympin arvoinen uimapaikka.
Suoraan kalliolta mereen. Helppo mennä, ei ole liukasta tms. Ihastuin paikkaan ihan älyttömästi ja siellä olenkin uinut jo useampaan otteeseen!

SiikarantaCamping
Kaikista lähimpänä kotia on Fatijärvi. Pieni lähdepohjainen lammikko jossa olen paljon aikanaan käynyt. Nytpä vaan siitäkin löysin uuden paikan pulahtaa. Matkaa sinne on vajaa kaksi kilometriä ja vesi erittäin lämmintä, ainakin mereen nähden. Ruosniemessä löytyy myös hyvä uimapaikka jota ensimmäistä kertaa kokeilin erään lenkin jälkeen. 
Tuolla Fatijärvessä kävin uimassa myös torstaiyönä, suoritin juoksuhaasteen kohdan 32. ” juokse yöllä”. Juoksin kotoa vajaan parin kilsan matkan Fatijärvelle, pulahdin uimaan ja juoksin taas takaisin kotiin. Samalla tuli suoritettua myös kohta 28. "juoksun yhteydessä jokin muu liikuntasuoritus", esim. nyt uiminen. Se on tehty jo useammankin kerran tänä kesänä.
Muutama muukin kohta juoksuhaasteesta on kesän mittaan tullut suoritettua. Reposaaressa olin ensimmäistä kertaa varsinaisella juoksulenkillä ikinä, jos ei oteta lukuun paria Räpsöö Runia ja siis samalla tuli tehtyä nähtävyysretki ennestään oudoille poluille. Siis kohdat 11, 19, 28, 32 ja 36 suoritettu ! Vielä olisi jäljellä 13 kohtaa.

Näin kesälomalla on aikaa miettiä jo ensi vuoden tavoitteita. Nappasin itselleni paikan sisäpiiristä"". Muutaman kuukauden treenit siis tiedossa. Tavoitteelliset. Ajatuksena on osallistua ensi vuonna vähän pidemmälle matkalle jossainpäin Suomea. Nutsylläspallaksen 55 km esimerkiksi kiinnostaisi.

Näistä kovista helteistä johtuen on juoksut olleet vähäisempiä, mutta pyöräilemään on tarkentunut mennä. Eräänä päivänä vein työkaverini tutustumaan läskipyöräilyyn ja siinäkin vierähti helposti pari tuntia. Eväät oli mukana ja tietenkin lenkin päätteeksi uitiin Fatijärvessä.

Uiminen olisi yksi asia johon voisin panostaa. Olisi hienoa osata uida kunnolla. 

Martta mökkirannassa
Eka viikko kesälomaa takana. Mustikoita kerätty, mattorannalla käyty, uimassa mennen tullen, pyöräilty, vähän juostukin...mökkeilemäänkin vähän ehditty!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti