sunnuntai 31. joulukuuta 2023

Vuosi 2023 pähkinänkuoressa


Tammikuu
alkoi villasukkajuoksulla. Hienoa painella uudessa, pehmeässä pakkaslumessa, pimeällä Yyterin rannalla. Kolmet villasukat jalassa ja nauru suunpielissä. Siihen palataan pikimmiten tulevana vuotena. Säät vaikuttavat suosiollisilta. Tammikuussa oli myös vuoden eka lappujuoksu. Himos Winter Trail. Olimme siellä hyvällä porukalla ja reissu oli ikimuistoinen. Vakaa aikomus uusia kisa tulevana vuotena. Se nyt kuitenkin jää tekemättä. Harmi.

Helmikuussa olin TriBabes Finlandin treenileirillä Pajulahdessa.  Leiri on taas tiedossa alkuvuodesta. Suoritin siellä juoksun tasotesin, ihan onnistuneesti. Nyt vähän funtsin kannattaako sitä uusia. Tämän vuoden kilsat ovat olleet niin vähäisiä että tulokset tuskinpa parantuvat.


Maaliskuussa iski pyöräkuume.

Huhtikuussa vuoden toka lappukisa. Karhuviesti Luvialta Poriin. Tein todella onnistuneen juoksun, valmennus on tuottanut tulosta.

Toukokuussa laskiskelin että valmennusta on jo takana puoli vuotta. Aika meni nopeaan ja tulostakin havaittavissa. Hyvä päätös lähteä Katin matkaan. Toukokuussa alkoi myös aikaiset aamufillaroinnit. Aivan parasta. Ostin uuden maantiepyörän.

Kesäkuussa jatkui monipuolinen harjoittelu, ne on vaivihkaa muuttuneet oikeastaan triathlontreeneiksi. Koko kevään jatkuneet uinnit on siirtyneet avoveteen. Ostin jo uuden märkäpuvunkin. Juhannuksena testailtiin lajeja seuran Juhannustriatlonissa. Meni sen huomattavasti paremmin kuin edellisenä kesänä.

Heinäkuussa testasin omaa sietokykyäni Säkylän triathlonin sprintillä. Aika oli jotain muuta mikä oli tavoitteena. Tuulinen Pyhäjärvi pisti juuri silloin parastaan ja uintiosuudella kului aikaa tuplaten suunniteltu. Mutta sain sen tehtyä ja todellakin ylitin itseni siinä kohtaa. Todella raskas uinti verotti muita lajeja, mutta olen erittäin tyytyväinen että pääsin  maaliin. Kisa oli vuoden mieleenpainuvin.


Elokuussa sitten oli vuorossa Noormarkun joki ja Tarmo Triathlon. Loppukuusta vielä Vierumäellä sprintti. Siihen nähden ettei kyseiset kisat olleet mitenkään kesän tavoitteena, olen ihan tyytyväinen saavutuksiin. Rutkasti monenmoista harjoittelua vielä tarvitaan. Jospa ensi kesänä vähän paremmin valmistautuneena.

Syyskuussa vielä oli treenikalenteri jota noudatin. Paljon pyöräilyä, mm. vähän yli sadan kilsan yhteislenkki. Ehdin jopa poluillekin juoksemaan.

Lokakuussa loppui valmennus ja treenikalenteri. Ihan hyvään kohtaan. Nyt oli myös vapaus tehdä kaikenlaista aina sen mukaan mitä mieleen juolahti.

Marraskuussa kävin vielä pyörän laktaattitestissä. Sain vähän tarkempia sykealueita mm. talven spinneihin.

Joulukuussa olen päässyt hiihtämään jo muutaman kerran. Lumi tuli ajoissa tänä vuonna ja Yyterissäkin on ladut hiihtokunnossa.

Loppuvuodesta olen ahkeraan käynyt uimassa. Myös uimavalmennuksessa. Uinti rupeaa jo olemaan paremmin hallussa, joten ensi kesää ajatellen olen taas paljon luottavaisempi. Kunhan siihen vielä saisi enemmän vauhtia.


Kulunut vuosi on kerrankin sisältänyt tarpeeksi monipuolista liikkumista. Akka on vuoden loppuessa huomattavasti paremmassa kunnossa kuin viime vuonna samaan aikaan. Laskiskelin minkälaisia määriä on tullut tehtyä. Fillaroitua on tullut 2430 km ja aikaa siihen on kulunut runsas 125 tuntia. Juoksua 439 km ja aikaa kului n. 70 tuntia. Uinti hämmästytti eniten, 55 tuntia kulutettu altaassa ja avovedessä ja matkaa tullut yli 100 km.

Ensi vuoteen ei ole pahemmin petrattavaa liikkumisen suhteen, jospa pysyisi samanlaisessa monipuolisessa tekemisessä kuin kuluvana vuonna niin olisin erittäin tyytyväinen.

Parasta kuluneessa vuodessa oli myös oma seura TriBabes Finland. Se on tuonut todella paljon uusia treenikavereita ja ystäviä matkaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti