sunnuntai 27. helmikuuta 2022

Vihdoin kunnon juoksulenkkejä


En heti lähtenyt kiusaamaan lonkkaa ja si-niveltä ulos epätasaiselle alustalle, vaan lähdin hieman mukavuudenhaluisesti sisähalliin. Keskiviikkotreeneissä ei takareisi kiukutellut vaikka alkuun oli vähän hyppy- ja loikkaharjoitteita. Ensin pari juoksukierrosta lämmittelyä ennen tekniikkatreeniä.

Sitten kymmenen kierrosta eli 4 kilometriä vk1:sen vauhdilla. Meni mukavan tasaisesti, en kyllä seurannut yhtään sykettä ja juoksu olikin sitten jo enemmänkin vk 2:sta, sykkeet oli 152/159. Tuli joka tapauksessa kiva olo juoksun jälkeen kun pääsi vihdoin kiusaamaan jalkoja ja varsinkin keuhkoja. Yhteensä siis 5760 m. 

Maanantaina keskityin kehonhuoltoon joogaamalla. Joogit.fi on taas ollut käytössä ja löysin sieltä niin täydellisen tunnin joogahetken, sen jälkeen ei paikat kolottaneet. Aamulla ihan hämmästyin kuinka hyvältä tuntui, tein saman myös tiistaina hiihtopäivän päätteeksi.

Kuksat Katajamäen laavulla

Pomarkun Isoneva

Tiistaina oli aivan täydellinen hiihtokeli, aurinko paistoi ja ladut oli juurikin tehtynä. Kaverin kanssa laitettiin eväät reppuun ja lähdettiin nauttimaan päivästä. Latu kulki Pomarkussa, Isonevan suolla. Yhteensä n. 11 km ja siinä puolessa välissä Katajamäen laavulla evästeltiin. Mukana oli tietenkin grillimakkaraakin. 

Torstaina oli taas aamu-uinnin vuoro. Ennen töitä kilsa vaparia, rauhallista. Sain koko ajan uida yksikseen omalla radalla.

Perjantaina aamusalilla 50 min. Pääpaino jalkaosastolla. Lauantaina uintitreenit ja illemmalla vielä ulkoilua upeassa säässä.

Reposaaren takarannalla

Sunnuntaina ensin Martan kanssa reippailua metsäpoluilla hieman vajaa pari tuntia. Kävin myös vielä auringon paistaessa juoksemassa. Vuoden pisin lenkki, 10 km. Niin jäistä vielä oli että pistin nastalenkkarit. Ilman ei olisi voinut rennosti juosta. Yritin pysyä pääasiassa poluilla. Kiva lenkki, jalka ei oireillut mutta polvi tällä kertaa muistutteli itsestään. Illalla palloa, venyttelyä ja liikkuvuusharjoitteita. 1:23, 10 km avg 134 bpm.

Yyterin uudet lankongit

Viikonloppuna tuli ulkoiltua kyllä reippaasti, vaikka luntakin vielä piisaa niin kevättä odottelen. Metsäpolut paikoin jo houkuttelee.

Helmikuussa on juoksua kertynyt huimat 28.5 km. Siitä ei voi kuin parantaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti