sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Maratonmietteitä

Valkovuokkoja ja Juoksijan Järki
äitienpäivälahjaksi
Juuri tuossa totesin ettei mitään ole enään tehtävissä, ainakaan kunnon suhteen. Kropan huoltamista, venyttelyä ja henkistä valmistautumista. Vatsa on jo vähän asettunut. Takareisi krinnaa edelleen mutta olen sen nyt antanut vaan olla. Jalkapohjaan pistin edellisen pitkän lenkin jälkeen jääpussia. Juoksua nuo ei haittaa ja se miltä sitten juoksun jälkeen tuntuu on sitten sen ajan murhe.

Sellainen fiilis on nyt että tämä on viimeinen maraton. Ihan jo sen vuoksi että kaikkea muutakin kivaa juoksua ja pyöräilyä voisi tehdä, lähteä extemporee juoksemaan rappusia tai ylämäkiä tai lähteä pitkälle pyöräilylle. Mutta. Kun on tuo maraton. Pitää levätä, pitää ottaa rennosti, pitää palautua ym. ym. Jos olisi menossa vaan höntsäilemään niin voisi ottaa vähän iisimmin tämän harjoittelunkin mutta tarkoitus olisi vähän parantaa edellistä aikaa.Sunnuntaina lähdin läskipyöräilemään Yyteriin, pitkästä aikaa kunnon maastolenkkiä. Pari tuntia vierähti ja 16 km. Aivan mahtavat maastot. En kaipaa pyöräilyyn mitenkään teknisiä haasteita, Yyterin kangasmaastot ristiinrastiin kulkevine polkuineen on upeita.

Yyterin kangasmaastoa

Maanantaina tuntui että täälläkin oli ensimmäinen kesäpäivä. Aurinko paistoi ja lämpötila 16. Lähdin Martan kanssa töiden lomassa rennolle pk-lenkille.  50 min ja n.7 km. Ensimmäistä kertaa pistin jo lyhyempää trikoota jalkaan.
Tiistaina oli lämpimämpi päivä, jouduin ihan vähentämään vaatetta jo alkumatkasta. Kävin Yyterissä tekemässä mäkivetotreenin. Pari kilometriä peekoota ja 10 x 100 m. mäki ylös. Peekoolla takaisin. Ihan ok treeni.
Keskiviikkona lepopäivä. Positiivista että olisi tehnyt mieli lähteä juoksemaan.

Torstaina tein maratonvauhtisen testijuoksun. Kymppi vauhdilla 6.20 min/km. Helposti lähti alku jo alle kuuden, mutta sitten kun vauhti tasaantui, pysyi se suhtkoht hyvin siellä missä pitikin. Tunti meni aikaan 1,04. Keskisyke 145 mikä oli tuohon vauhtiin vähän yläkanttiin mutta siihen varmaan vaikutti 20 asteen lämpötila ja täysillä paistava aurinko. Lopussa rupesi vähän olemaan raskasta. Ei kyllä siltä tuntunut että maraton menisi kepeästi kipitellen. Vatsa oli edelleen outo.
Perjantaina kävin fyssarilla ja sain täsmähoitoa takareiteen. Vaiva johtuu kuulemma selästä! 

Viikonloppu nautittiin ensimmäisistä helteistä, lauantaiaamuna lähdettiin kuopuksen kanssa aamubrunssille Kalloon. Eväät reppuun ja pyörillä menoksi, meiltä on Mäntyluodon kallioille 5 km. Vaihteeksi kiva aamunaloitus, eväänä oli pannaria ja mansikkahilloa ja vähän hedelmiä. Keli helli jo heti aamusti joten kyllä kelpasi.

Kuksakaffeet ja gluteenitonta pannaria


Kallo

Sunnuntaina olikin äitienpäivä joten päivä meni jo aamusta asti jälkikasvun kanssa. 
Sunnuntai-illalla kävin tekemässä viimeisen kunnon lenkin ennen maratonia. Tunti pk-vauhtia, sillä tuli saldoksia 8 km ja keskisyke 127. Lenkki tuntui nyt ihan kevyehköltä ja vatsa kesti tuonkin hyvin vaikka kaksi päivää on juhlittu ja syöty vähän erilaisemmin kuin normaalisti. Hyvä merkki sikäli että viimeaikoina vatsa on kyllä heti oireillut pienestäkin poikkeamisesta ruokavaliossa.Maratonin tankkaus on mietityttänyt jonkin verran. Päätin ottaa mukaan omat juomat. Tuli sen vuoksi sitten hommattua uusi juomareppu. Löysin xxl:stä Salomonin pienen juoksuliivin jossa on edessä taskut juomapulloille. Erinomainen, kävin testaamassa. Mahtuu hyvin juomat, geelit ja vielä saa vyölaukunkin jonne saa tarvittaessa enemmän kamaa. Pieni ja näppärä. Hyvä ostos, olen tuonlaista jo miettinyt aiemminkin. Usein kun lähtee pidemmälle lenkille, varsinkin kesällä tarvitsee juotavaa mukaan ja  juomarakollinen reppu tuntuu turhan isolta. 
Muutenkin lenkki tuntui nyt hyvältä, aurinko paistoi vielä illallakin lämpimästi, asteita 24. Toivotaan ettei viikon päästä olisi ihan näin lämmintä.
Ensi viikko sitten vaan tankkaillaan ja venytellään....

Olo ei oikeastaan ole kovin luottavainen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti