maanantai 30. lokakuuta 2023

Treenitauko ja syksyn suunnitelmia


Hetkeen en olekaan päivitellyt blogia. Jostain syystä se vaan on jäänyt viime aikoina vähemmälle. Syksy kuitenkin on ollut edelleen ihan aktiivista liikkumista. No vähän rauhallisempaa kuitenkin kun hetkeen. Syyskuussa ei enää ollut kalenteria käytössä, joten tekeminen on ollut enemmänkin fiilispohjalta, vähemmän etukäteen suunniteltua treenaamista. 11 kuukauden valmennuksen jälkeen oli hyvä pitää pieni tauko ja tehdä kaikkea muutakin mukavaa. Ilman sitä kalenteriin merkattua tekemistä. Myös valmennussuhde loppui, ainakin toistaiseksi. Se on tehnyt ihan hyvää, ei aikatauluja ja ennalta määrättyjä lajeja tiettyinä päivinä. On voinut tehdä kaikenlaista mitä mieli tekee. Juoksulenkille on voinut lähteä kun kalenterissa ei ole ollut esim. pitkää fillarilenkkiä tms.


Syksy on hienoa aikaa ulkoilla ja nauttia upeista ilmoista. Metsä on kutsunut puoleensa. Tuntuu että töissäkin on ollut syksy kovin kiireistä aikaa. Olisi monta treeniä jäänyt tekemättä jos ne olisi olleet aikatauluihin sidottuja. Nyt on vaan ollut mukava käydä vähän hengittelemässä ja haukkaamassa happea toimistopäivien vastapainoksi. Syyskuussa tuli edelleen paljon pyöräiltyä. Maantiepyörällä viimeisen kerran syyskuun puolessa välissä, 87 km ja 4 tuntia. Vielä silloin tarkeni lyhyillä bibseillä. Sen jälkeen on siirrytty graveliin ja fatbikeen. Syyskuussa kävin ahkeraan myös uimahallilla. Piti hyödyntää maksetut kerrat ennen kuin ne vanhenisivat.

Lokakuussa olen pikkuhiljaa aloitellut esim. kuntosalitreenejä ja joogaankin jo ehdin kertaalleen. Tuntuu että kehonhuolto on eniten kärsinyt tästä kalenterin puuttumisesta. Onko mikään yllätys kuitenkaan ! Juoksemassa olen käynyt maastossa ilman paineita määrästä ja vauhdista. Olen ihan innoissani kun illat jo pimenevät niin pääsee lamppulenkeille.


Olen viikonloppuna menossa pyörätestiin, joten tavoitteellinen liikunta jatkuu edelleen. Uimahalliin oli kiva palata kesän ahkerien märkäpuku-uintien jälkeen. Toivottavasti kesän aikana on jotain edistystä tapahtunut. Uintivalmennuskin on taas alkanut. Pyöräily jatkuu maastossa ja spinnitunneilla.

Mukavaa loppuvuotta sulle !
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti