lauantai 31. heinäkuuta 2021

Pitäiskö alkaa treenaa...


Helteet taisi loppua juuri kesäloman kynnyksellä. Haittaako se, ei oikeastaan. Sade tekee hyvää luonnolle ja itsekin ehkä saa paremmin jotain aikaa kun ei läkähdy kuumuuteen. Somessa on ollut viime aikoina vähän keskustelua paljonko tulee viikossa juostua, mitkä ovat tavoitteet ja mikä on oma pitkä lenkki, juokseeko aikaa vai kilometrejä. Vertaileeko omia saavutuksia muihin. 

Minun tavoitteeni on viimeisen vuoden aikana muuttuneet tai sitten siirtyneet tulevaisuuteen. Mukavuudenhalu on kasvanut ja tavoitteet ovatkin ehkä lakanneet olemasta. Olen siirtynyt mukavuusalueelle lenkkeilemään ja satunnaisesti vähän jotain sinnepäin juoksemaan. Onko se siis laiskuutta vai sitä mukavuudenhalua vai onko sitä huomannut ettei aina tarvitse mennä kello kaulassa ja jatkuvasti treenatessa johonkin tiettyyn tavoitteeseen. 

Voin juosta, kävellä, pyöräillä ja uida  ilman että tähtään jonnekin kilpailuun. Olenko siis laiska vai löytänyt jotain olennaista. Pitääkö koko ajan olla joku tavoite. Yhtenä päivänä on itselleen kovinkin armollinen ja toisena taas ei. Olisi huomattavasti yksinkertaisempaa vain ilmoittautua johonkin kisaan ja ruveta hommiin. Lokakuussa on toki HCM edessä. Käyttäiskö siihenkin covidia tekosyynä. Vai pitäisikö vaan myöntää ettei ole tullut taaskaan treenattua asfalttikisaa varten. Viime aikoina on juoksukilometrit jääneet vähiin. Juoksemassa olen ollut mutta kovin lyhyillä määrillä. Olen sitten pyöräillyt senkin edestä.


Syyskuussa on tarkoitus juosta Aulanko Trail. Siihen on motivaatiota harjoitella. Pitäis vaan nyt aloittaa täsmätreeni polkukisaan. Mitähän se sitten onkaan. Toki sen voi vaan hölkkäillä läpi. Aikatavoitteita sinne ei todellakaan ole.

Nyt sitten kuitenkin sitä treeniä lisää, ehkä lähden tekemään vetoja ja sitten mäkiä ylös ja alas..

Liekö alkava loma vaikuttanut, sillä ihan intoa piukassa taas ollaan. Olin suuntaamassa ihan perushölkälle metsään, kun sivusilmällä katselin stadionin kivan punaista rataa. No sinne sitten tällä kertaa. Kiersin miltei yksinään rataa kolmen kilometrin verran, sitten lyhyitä vetoja ja loppuverraa pari kilsaa. Tuli todella hyvät fiilikset, vedot otin lyhyinä 10 x 100 m rennosti kovaa. 51:47, 7.14 km ja sykkeet 133/152.


Perjantaina oli viimeinen työpäivä ennen lomaa. Sen kunniaksi peruskestävyyslenkki Yyteriin. Hieno lopetus viikolle ja mainio aloitus lomalle. 1:23, 9 km avg 122 bpm.

Heinäkuun saldo juoksussa 55.8 km. Pyöräilyä 263.2 km. Olen pyrkinyt juosta vähintään 100 km per kuukausi, muutaman kerran se määrä vaan jää kovin kauas. Olen yrittänyt opetella siihen etten vertaa omia määriäni muiden matkoihin. Onhan se kuitenkin aina parempi kuin ei mitään. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti