sunnuntai 18. heinäkuuta 2021

Työsuhdefillari


Olen nyt kolmatta viikkoa pyöräillyt uudella gravelilla! Sellaista fillaria olen pitkään jo haaveillut. Sen kanssa on työmatkatkin sujuneet huomattavasti mukavammin kuin maantiepyörällä. Työnantaja tarjosi yllättäen tällaisen mahdollisuuden. Nyt ensialkuun on kyseessä pilottihanke, katsotaan miten tulee sujumaan, sen jälkeen toivottavasti on muillakin sama mahdollisuus. Kovin on ollut työkavereilla kiinnostusta asiaan.

Mahdollisuus olisi ollut myös sähköpyörään. Jotenkin sitä kuitenkin vierastan, vaikka työmatka onkin sen verran pitkä että se olisi ollut ihan ok valinta. Haluan kuitenkin pyöräillä "itse".Työmatkafillarilla ei ole edes pakko pyöräillä vain työmatkoja, tai edes ollenkaan työmatkoja, vaan sitä voi käyttää ihan miten itse haluaa. Miellän pyöräilyn enemmän kuntoiluna kuin vain työmatka-ajoneuvona.

Mikä ihmeen työsuhdepyörä ?

"Työsuhdepyörä on työntekijän henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettu polkupyörä, jonka hankinnasta vastaa työnantaja. Pyörällä voi jaa ilman rajoituksia sekä työmatkoilla että vapaa-ajalla, kuten kauppareissuilla ja harrastuksissa. Se voi myös olla esim. sähköavusteinen. Työsuhdepyörä toimii samalla periaatteella kuin työsuhdeauto, paitsi, että se on huomattavasti edullisempi ja kestävämpi vaihtoehto, joka tuo lukuisia etuja sekä työnantajalle että työntekijälle."

Nyt kesäkelit ovat olleet niin upeita että olen kurvaillut välillä jonkun ylimääräisen, pienen lenkuran kautta. Minun työmatkani on yhteen suuntaan vähän alle 19 km. Tällä pyörällä voi kierrellä myös sora- ja hiekkateitä pitkin. Ei tarvitse pelkkää pyörätietä ajella. Olen nyt pyöräillyt tähän mennessä vähän yli   300 km, pääasiassa siis työmatkoja.

Heti kun varmistui että pääsen mukaan tähän juttuun, jäin miettimään mistä saan pyörän. Syystä että pyöräily on nyt ollut niin suosittua, että moni paikka myy "eioota". Ensimmäiseksi kävin paikallisessa kivijalkamyymälässä josta kerrottiin että gravelin saisi ensi vuonna, ehkä jopa tämän vuoden lopulla. Verotuksen vuoksi pyörän pitää hankkia tämän vuoden puolella. En ollut halukas ostamaan sitä verkkokaupasta, tai kovin monen sadan kilometrin päästä. Halusin sen sellaisesta liikkeestä jonka kanssa olisi helppoa asioida myöhemminkin. Muutama paikka kertoi edelleen samaa , että ehkä loppuvuodesta saisi. Sitten ymmärsin soittaa naapurikaupunkiin. Raumalla sijaitseva Pyörä Nurmi, ihan ehta kivijalkakauppa jolla ei edes ole verkkokauppaa. Kävi hyvä tuuri, siellä oli parikin minulle sopivaa pyörää. Varasin toisen ja kävin sitä sitten paikan päällä koeajamassa. Aivan älyttömän upea fillari. Vielä en ollut saanut lupaa ostaa, tai edes varata, pyörää. Sain kuitenkin soviteltua liikkeen kanssa diilin ja heti kun lupa työnantajan puolelta annettiin, soitin liikkeeseen ja tein kaupat! Jouduin kuitenkin vielä toppuuttelemaan, olin lähdössä reissuun joten sovittiin että haen pyörän sen jälkeen.


Hakiessani pyörän, varusteltiin se sen mukaan mitä halusin. Pyörän lisäksi siis mm. polkimet, lokasuojat, kypärä, matkamittari, runkolaukku ja satulalaukku, pulloteline jne. Mahdollisuus olisi ollut myös lukkoon mutta se minulla oli entuudestaan. Paperihommat oli kunnossa kun lähdin uuden pyöräni kanssa. Liikkeen puolesta homma sujui todella mallikkaasti ja helposti. Heillä oli jo kokemusta työsuhdepyöristä ja osasivat kyllä neuvoa minua hyvin miten homma hoidetaan.

Pyörä on myös vakuutettu ja liikkeen puolesta siihen kuuluu 5 vuoden huollot. Palvelu oli Pyörä Nurmessa ensiluokkaista, ystävällistä ja asiantuntevaa. Erittäin mielelläni käyn huollattamassa fillarin tuolla seuraavat 5 vuotta. Eihän sinne nyt ole kuin vajaan tunnin automatka. Pyörälläkin voisi polkaista.


Pyörän saan lunastaa itselleni parin vuoden päästä 1 %:lla hankintahinnasta. 

Täältä esimerkiksi löytyy lisätietoa työsuhdepyöräilystä, mitä se oikeastaan tarkoittaa. Paljon itsekin sieltä hain tietoa aiheesta. Kun tarvitset hyvää ja monipuolista pyöräliikettä, mistä saa kaikkea muutakin, urheilusta vapaa-aikaan, suosittelen poikkeamaan Raumalle

Toivottavasti tämä pilotti saa jatkoa, ainakin yksi pyöräilykaveri jo odottaa uutta fillaria! Nyt kun olen  heinäkuussa pääasiassa pyöräillyt, juoksulenkkejä onkin sitten tehty tähän menessä ihan kolme kertaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti