sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Marrasputkessa jälleen


Johtuukohan synkeästä marraskuusta kun tuntuu että treeni-into tiivistyy. Vai onkohan kyseessä joku hormonaalinen kiertovaihe jolloin on virtaa vanttuissa. Kroppa on kyllä niin jumissa ettei paremmasta väliä. Jos illalla tekee kunnon pitkät venytykset, tuntuu että aamulla on entistä jäykempi. 
Uimatreeneissä on harjoiteltu innolla tekniikkaa josta johtuen olkapää vaivaa. Niin kävi myös viime syksynä heti alkuunsa. Onneksi tiedossa on fyssaria ja hierojaa.

Hauskaa vaihtelua...
...vaikkakin vähän jännää...
Tiistaina tein syksyn ensimmäisen ledilenkin. Ostin uuden otsalampun ja pitihän sitä testata. Lumonite compass, olen tyytyväinen. ainakin näin yhden testikerran perusteella. Treenikalenterin mukaan oli vuorossa palauttava pk. Ehkä lenkistä tuli vähän vauhdikkaampi kun juoksin yksin pimeällä polulla. Otsavalosta johtuen ympäristö oli entistäkin mustempaa. Mutta lenkki oli kivaa vaihtelua, hauskaa ja siis pikkasen jännääkin. Porin metsässä riittää pimeitä polkuja ihan ristiin rastiin. Pariin kertaan luulin olevani jossain muualla kuin siellä mihin päädyinkään.
48:52, 6 km avg 130 bpm.

Keskiviikkona mäkivetoja. Alkuverraa ja 8 x pitkä ylämäki. Tehokas täsmätreeni, tasaset vedot,  40:54, 4,05 km sykkeet 128/158. 
Torstaina aamu-uinti ennen töihin menoa 40 min. Illalla lastaamon kehonhuoltotunnilla. Todella tarpeellinen. Tietyissä venytyksissä selkä oikein paukkui. Äänekkäästi.

Metsä on minun mielipaikkani
Metsäterapiaa

 
Perjantaina starttasi taas Marrasputki. Mielessähän se oli jo tovin ja funtsein alanko siihen vai en. Viime vuonna se sujui hyvin ja vähän teki mieli pistää kilometrejä paremmaksi tänä vuonna. Edelliskerralla jäi jostain syystä parit viikonlopun pitkikset tekemättä mikä sitten näkyi heti lopullisessa määrässä. No olihan se taas miltei pakko alkaa, oli sitten hullua tai ei. Joten perjantaina pienelle lenkille ennen saunaa. Keli oli mainio ja enemmänkin olisi tehnyt mieli juosta mutta periaatteessa oli myös lepopäivä niin olin maltillinen, 33:59 min ja 4,13 km avg 123 bpm.
Marrasputkessa siis juostaan joka päivä ulkona vähintään 25 min. Se on klassikko. Kolme muutakin variaatiota on mutta tämä hyvä mulle.
Lauantaina meni päivä pitkälle muissa puuhissa ja pääsin lenkille vasta illalla. 41:56, 5.52 km avg 128 bpm.
Sunnuntaina oli niin upea aurinkoinen syyspäivä että suuntasin metsään poluille. 1:40, 11 km avg 126 bpm. Meno oli rauhallista joten matkaa ei paljonkaan kertynyt. Lenkin päälle yli kolme tuntia pihahommia. Illalla olisi ollut vielä spinni. Olin lopulta niin naatti että se jäi väliin.


Lokakuussa juoksukilometrejä kertyi hippasen yli 100. Itselle piti muistutella että ylimenokausi meneillään eikä kilsoja tarvitse kerätä.

Marrasputkessa pitäisi tänä vuonna päästä 200 kilometriin, vähintään. Tällä viikolla juoksin 30,8 km.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti