sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Peruskestävyyttä poluilla

Syyskuun loppu oli keleiltään todella huikea. Maanantainakin vielä liki 20 astetta lämmintä. Suosiolla siirsin sisäliikunnan ulos. Pitkästä aikaa sain kaverilta lenkkikutsun joten treffattiin työpäivän jälkeen Yyterissä ja tehtiin kiva lenkki rennosti, kuulumisia vaihdellen. Ei ihan ollut ppp "pitää pystyä puhumaan puuskuttamatta" lenkki, sillä vähän kyllä hengästytti alkuun. Kyllähän se siitä tasottui ja päästiin vaihtelemaan kuulumisia. Kyseinen kaveri on aikanaan tullut tutuksi juoksun myötä. Osallistuin hänen juoksukouluunsa joskus "urani" alkumetreillä, siis kauan sitten. Vieläkin ollaan tekemisissä ja lenkkeillään silloin tällöin yhdessä. Sen verran lämmin oli juosta että pitkät trikoot olikin liikaa ja toisen paidan sain samantien heittää sivuun. Maanantain saldo siis 1:28 ja 11.45 km avg 131 bpm. Ei ihan pk:lla pysynyt.



Tiistaina kalenterin mukainen treeni. Alku- ja loppuverraa ja reipasta 35 minuuttia siinä välissä. Meinasin vähän eksyä reitiltä mutta lopulta ihan hyvä juoksu. 1:09, 8.7 km ja sykkeet 125/143.

Keskiviikkona polkujuoksua. Agendana peruskestävyyttä poluilla. Tämä olikin mielenkiintoinen tunti, sauvojen kanssa polkuja, ala- ja ylämäkiä. Tekniikkaa miten saada syke pysymään matalalla maastossa ja muutenkin sauvojen hyötyä polkujuoksussa. Tunnin treeni, sykkeet kyllä jostain syystä heitteli miten sattuu mutta keskisyke oli lopulta 122. Rannemittaus ei ihan pysynyt perässä tai sitten alkuviikon juoksut vähän rasitti kroppaa.



Torstaina piti uida matkaa 2,5 km mutta siitä tulikin lepopäivä kun oli muuta puuhaa ja siirsin uimisen seuraavalle päivälle. Perjantaina jo aamulla sitten halliin ja uin 2 km. Sitten piti jo lähteä töihinkin.



Lauantaina uintitreenit, taas mentiin tekniikassa eteenpäin. Loppupäivä meni mummutellessa. Sunnuntaina viikon pitkis. Sovin treffit juoksukamun kanssa vähän illemmalle. Päivä tuntui jo syksyisemmältä, kova tuuli mutta lopulta myös lämmin ja hiostavakin. Juostiin Yyterin maastossa, poluilla ja rannalla. Keskiviikon oppien mukaan koitin saada sykkeet pysymään matalana. 2:24:32, 16.5 km avg 126. Ihan hyvä, vaikka aikomus oli pysyä 115-120 välissä. 


Tänä viikonloppuna olisi ollut sekä HCM että Vaarojen maraton. Koli olis ollut kiva. Jospa ensi vuonna sitten uusi yritys.

Tälläkin viikolla mukana menossa Chimpanzeen urheilujuomaa ja geeliä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti