tiistai 24. toukokuuta 2022

Työmatkapyöräilyä ja kilometrikisailua


Vihdoinkin pääsin alkuun työmatkapyöräilyssä. Aamuisin oli vielä koleaa mutta sitten yhtäkkiä kelit muuttuivat kesäisemmiksi ja kotimatkalla piti jo pukea lyhyttä lahjetta ja jättää paksummat kamppeet reppuun. Koska työpaikkani osallistuu kilometrikisaan, tulee myös sinne keräiltyä kilometrejä. Kiva seurata miten sijoittuu omassa joukkueessa ja sarjassa. Sinne kun kirjaa kilometrit, on helppo seurata paljonko matkaa taas kertyykään syksyyn mennessä.

Repun työmatkoja varten hommasin jo syksyllä. Hakusessa jo pitkään oli sellainen reppu ettei yllättävä sade haittaisi. Ei se ole mukavaa jos repun sisältö kastuu ja varsinkin jos siellä sattuu olemaan läppärikin. Päädyin erinäisten tutkailujen jälkeen Skandinavian Outdoorin mainoksen perusteella Ortliebin Commuter Daypack reppuun. Meillä on kyseinen liike kaupungissa joten pääsin ihan livenä tutkimaan tuotetta. Tänä keväänä olen sitä vasta päässyt testaamaan käytännössä. Läppäriä en ole sillä vielä kuskannut mutta muuten on ollut hyvä. Reppu on todella tilava ja se istuu ihan hyvin selkään. Sinne on mahtunut vaihtovaatetta ja evästä ihan mainiosti. Kun läppäri on mukana varmaan tulee tarkemmin katsottua mitä muuta sinne laittaa mukaan. Töissä voi pitää vaihtovaatetta ja evästä valmiina niin niitä ei tarvitse aina mukana kantaa.


Pyörään ostin tässä keväällä uuden lukon. Sellainen runkoon näppärästi kiinnitettävä taittolukko, mikä helpottaa sikäli että se on aina matkassa eikä tarvitse miettiä missä sitä kantaa ajomatkan aikana. Kiinnitin runkoon myös erillisen pienen laukun kännykälle, sillä kyseisessä Ortliebin repussa on yksi puute, siinä ei ole puhelimelle mitään näppärää taskua. Reppu selässä ei myöskään pyöräilypaidan takataskuihin helposti pääse käsiksi, ainakaan ajon aikana. Kyseiseen laukkuun mahtuu vähän muutakin kamaa kuin vain puhelin. Siinäkin pieni miinus, se on vähän ”tiellä” kun laskeutuu satulasta alas esim. valoihin pysähdellessä tai muuten yllättävissä seisahduksissa. Parempi versio voisi olla ohjaustangon päälle kiinnitettävä laukku. Siinäkin versiossa pitäisi miettiä mihin sijoittuisi siinä tapauksessa matkamittari ja kilikello…


Viikon pyöräilykilometrit kertyivät kolmena päivänä. Yhteensä 116,3  km. Kotimatkalla tein yleensä pienen maisemakierroksen vähän erikautta kuin aamuisin. Auringonpaiste houkuttelee fillaroimaan aina eri reittejä ja nauttimaan kesän ensimmäisistä todella lämpimistä päivistä.

Näinä päivinä säästyi jonkin verran auton polttoainetta ja oikeastaan ihan käytännössä eurojakin. Repun koko on rajallinen joten ruokaostoksia ei tullut tehtyä eikä sen puolesta heräteostoksiaan. No, pari leipäpussia tarttui kotimatkalle.

Hyvää pyöräilykesää !
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti