maanantai 13. joulukuuta 2021

Lumi tuo valoa ja iloa juoksulenkeille


Kyllä se hiki nousi salilla pintaan heti kun pisti juoksuksi. Olen ehtinyt viime aikoina vain muutaman kerran juoksulenkille ja varsinkin viime viikon pakkasten johdosta olen päätynyt enemmänkin muihin treeneihin. Koko päivän palelun vuoksi ajattelin että nyt pitää saada heti alkuun kunnon hiki päälle. Juoksin matolla 35 minuuttia, aloitin tosi rauhallisesti ja lopussa sitten jo reipastakin vauhtia. Kilsoja tais tulla noin neljä. Mutta hiki tuli ja se lämmitti kyllä pitkään. 

Maanantaina juoksua. 50 minuuttia ja 5 km, avg 124 bpm. Lähinnä talvisesta kelistä nauttimista.

Tiistaina tunti venyttelyä ja kehonhuoltoa. Keskiviikkona salipäivä, kunnon alkulämpän jälkeen hyvä treeni. Ensin siis 35 minuuttia juoksumatolla ja yhteensä 85 min.

Torstaina uimassa, kilometri aikaan 35 minuuttia ja se on minulle todella hyvä aika, rentoa uimista. Sen jälkeen vielä puoli tuntia tekniikkaa. Perjantaina treenikaverin kanssa pitkästä aikaa wattipyöräilemässä treenitehtaalla. Puolitoista tuntia hyvää peekoota, sykkeet 110/128. Lauantaina uintitreenit. Paljon potkuharjoituksia ja käsivetojen palautusta. Nyt on pari kertaa uitu myös räpylöillä ja niillä saa kivasti boostia potkuihin.

Sunnuntaina olikin aktiivinen päivä, aamulla nukuin kyllä pitkään, edes kerran viikossa päivä jolloin ei tarvitse herätä aikaisin. Puolen päivän aikaan juoksulenkki lumisilla poluilla, 1:13, 8.2 km avg 133 bpm. Vihdoin meillekin on tullut vähän lunta. Illemmalla kaverin kanssa tunnin reipas sauvakävelylenkki, 5 km ja siitä sitten suoraan salille, tunti siellä.


Hommasin itselleni uuden valon, ns. chest lightin, Avantolifestyle.comista. Ei korvaa otsalamppua juostessa. Parhaimmillaan juuri siinä että antaa näkyvyyttä muille, tuo turvallisuutta. Tosi hyvää siinä on myös selässä oleva valo. Toimi hyvin sauvakävelyssä ja varmaan myös esim. koiran kanssa lenkkeillessä. Juostessa ei ole tarpeeksi näkyvyyttä kauas eteenpäin, ainakaan metsäpoluilla.

Viikolle tuli ihan kivasti liikkumista. Juoksua jopa kaksi kertaa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti