maanantai 4. helmikuuta 2019

Lumihommia ja uudet tossut


Tammikuu oli täällä meilläkin varsinainen talvikuukausi, oli ihan reippaasti pakkasia ja yhtä reippaasti lunta. Kuun vaihtuessa  taivas repesi ja lunta satoikin sitten jo todella runsaasti.
Jonkin aikaa se vei että uskaltautui juoksemaan kunnon pakkaskelissäkin, toivottavasti vielä tulee mahdollisuus. Se meinaan oli oikeastaan hauskaa, ensin pukeutua miltei koko kaapista löytyvään varustukseen ja sitten huomata pihalla että hiki on valtava mutta ainakin tarkenee !


Maanantaina kävin juoksemassa pk-lenkin kymmenen asteen pakkasessa ja tuulesta johtuen oli miltei kylmempi kuin sunnuntain 18 miinusasteessa. Olin tunnin verran ja matkaa kertyi 7,14 km. Avg 133.
Tiistaina oli sen verran hektinen päivä aamukuudesta asti että illalla vaan rojahdin sohvalle ja ihmettelin kuka kippaisi petiin.
Keskiviikkona olikin sitten treenipäivä jossa oli vuorossa liikkuvuutta. Hyvä hyvä, kankeelta tuntui.
Sitä ennen kävin kamun kanssa pienellä  höntsällä. 45:49 ja 5,19 km avg 125.
Alkuviikosta katselin mitä on tammikuun aikana tullut juostua ja oli harmillinen luku joka lähenteli 100 kilsaa. Sen vuoksi keskiviikkonakin kävin juoksemassa. Torstaina oli vielä aikaa saavuttaa tasaluku...

Mehut tirisi hallin juoksuradalle

Torstaina oli vetotreeniä Karhuhallissa. Jotta saisin sen kuukauden tavoitteen, 100 km, pitäisi juosta 13 km. Vähän ehkä päätöntä touhua mutta kun tuli siitä ääneen jotain sanottua, niin pitihän sitä sitten kiriä tarvittavat kokoon. Jottei ilta venyisi sisähallissa kovin myöhäiseen, kävin ennen halliin menoa kiertämässä lähitienoota 4 kilsan verran. Päivän agenda oli 10 x 200 metrin vedot. Ennen niitä alkulämmittelyä ja vetojen jälkeen loppuverraa. Päivän matkaksi tuli lopulta 15 km, joten 100 ylittyi parilla kilsalla. Ne vedot siinä välissä oli kovia, minkä kyllä tunsi kropassa.

Perjantaina hyvin ansaittu lepopäivä. 
Lauantaina tunnin uintitreenit, vähän tekniikkaa ja uituakin tuli 1175 m. Ilta menikin siiten hyötyliikunnan merkeissä, siivoten ja tehden viikonlopun ensimmäisiä lumitöitä.
Sain keskiviikkona postipaketin jonka avaamisen olin jättänyt viikonlopun rauhalliseen hetkeen. Jännitti oikeastaan mitä laatikosta löytyisi!


Paketin kyljessä luki isolla Hoka One One ! En ole oikeastaan uskaltanut netistä kenkiä tilata joten sen vuoksi vähän arvelutti tuliko sieltä edes oikeaa kokoa. Jospa ne on hervottoman isot tai sitten tosi pienet. Koko oli passeli ja kengät tuntuivat pehmeiltä kuin vaahtokarkit. Toki minulla jo on kahdet Hokat ennestään. Nämä täydentäisivät kokoelmaa. Malli oli Challenger ATR5. Näillä voi juosta erilaisilla alustoilla ja siksi ne kiinnostivat.
Sunnuntaina meni päivä osapuilleen lumihommissa. Lunta satoi meidän seudullemme paikoitellen varmaan runsaat puoli metriä. Siis päivän aikana. Kolasin  useampaan kertaan , eikä meidän pihamme ihan pieni ole. Olin päättänyt että uusien tossujen kanssa teen testilenkin, kunhan ehdin. Siis aamun pitkis jäi tekemättä ja erittäin huonosta ajokelistä johtuen en lähtenyt illan spinniin.
Iltaseitsemältä vihdoin pääsin kokeilemaan uusia tossuja. Lunta ei enää kovin paljoa tupruttanut. Lumiaurakaan ei meille ollut vielä ehtinyt joten paikoitellen oli aika haastava keli. Muuten oli kiva lenkki. Toisaalta ihan nauratti miten voi olla ettei kevyen liikenteen väyliä saada kuntoon mutta ehkä tällä kertaa lunta satoi niin paljoin että se anteeksi annettakoon. 8,20 km 1:11 avg 127.

Kevyen liikenteen väylällä kevyttä hankijuoksua
Toisaalla ihan samanlaista kahlaamista

Tossut olivat oikein hyvät, ainoa miinus että sukat olivat märät kun pääsi kotiin. Johtui varmaankin isosta määrästä lunta vaikkei se  ollut suojaluntakaan vielä. Eli ei mitkään kostean kelin tossut.

Viikon liikkumiset useamman tunnin lumihommien lisäksi n. 7 tuntia ja juoksua  35,6 km.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti