sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Joulua odotellessa


Marrasputken jälkeen oli ihan rentouttavaa olla vaan. Joulukuun ensimmäisenä päivänä, lauantaina, olikin vain uintitreenit. Sunnuntaiaamun pitkä lenkki sujui kaverin kanssa Yyterissä oikein hienosti, keli oli mainio 2:12, 17.11 km avg 125 bpm.
Maanantaina oli kalenterin mukaan lepopäivä ja koska ei ollut pakko lähteä lenkille niin tosiaan pidin sen lepopäivänä. Ulkona satoi ensilumi.

Tiistaina olikin jo lumet sulaneet, ne vähäiset pari senttiä. Illan treeni oli vauhtileikittelyä, 52:17, 7 km, 124/159 bpm.
Keskiviikkona tunti perinteistä lihaskuntojumppaa. Torstaina olikin itsenäisyyspäivä, sellainen harvinainen lomapäivä ettei tarvinnut laittaa kelloa soimaan, ei ollut tiedossa mitään juoksua eikä muutakaan treeniä. Sai ihan pitää kunnon lepopäivän ja nukkua pitkään. Kieltämättä olisi ollut hieno juoksupäivä. Vähän nipisteli...
Perjantaina olin jo aikaisin aamulla uimassa ja töiden jälkeen Porin mettään tekemään mäkitreeniä, loivaa ylämäkeä, 57:38, 6.93 km, 119/162 bpm. Hyvät treenit.
Lauantaina uintitreenit. Sunnuntaina illalla spinni 1:15. Sykkeet 122/156 bpm.
Viikonloppu oli pitkästä aikaa niin sateinen että jäi juoksutreenit väliin. Vettä taisi tulla miltei taukoamatta maanantaihin asti. Viikon juoksumäärä jäikin nyt tosi pieneksi, mahtavat 14 km.

 

Maanantaina olin taas aamulla jo uimahallilla ennen töihin menoa, kilometri tuli saldoksi.
Tiistaina saatiin kunnon porukka yhteislenkille, 6 innokasta juoksijaa. Porin metsässä taas, vauhtileikittelyä hyvällä tatsilla. Ollaan kaikki vähän eritasoisia juoksijoita mutta tuollainen vauhtileikittely onnistuu hyvin, kaikki menevät reippaat osuudet omia vauhtejaan. Alku- ja loppuverra yhdessä peekoolla.  Kiva lenkki, veikkaan että kaikki saivat tasosta riippuen potkua omiin suorituksiinsa.
Mukaan mahtui vetoja ja pitkä ylämäki jossa sai viimeiset mehut tiristettyä ihan mukavasti. 55:17, 6.76 km, 129/164 bpm.

Keskiviikon jumppa löysi taas uusia lihasryhmiä. Torstaina piti olla lepopäivä. Siirsin kuitenkin perjantain testijuoksun siihen sillä muuten olisi tullut liikaa aikataulullisia haasteita. Lepopäivä oli siis perjantai.
Torstain treeni alkoi 3 km rennolla alkuverralla. Sitten takaisin 3 km niin lujaa kuin vaan mahdollista. Onneksi sain kaverin mukaan kirittäjäksi. 4.55, 5.10 ja 5.04 olivat vauhdit, sykkeet 159/172 bpm. Nämä sykkeet on minulle tosi hurjat, siis niistä päätellen menin kaikkeni antaen. Keskivauhti 5.03 min/km. Pari kilsaa vielä rentoa peekoota loppuverraksi.
Lauantaina oli uintitreeni, tunti tekniikan hiomista. Edistystä tapahtuu verkkaiseen tahtiin.
Sunnuntain treenit jäi tekemättä sillä olo oli niin flunssainen että oli tyytyminen vain joulusiivoiluun.

Jouluun on vielä runsas viikko. Vielä ei ole havaittavissa joulustressiä...


Loppuvuonna pitäisi vielä juosta yksi oikein pitkä pitkis. Day on the Road, part II. Olen ilmoittautunut mukaan, säävarauksella. Varovainen tavoite 50 km. Ainakin pitäisi päästä pidemmälle kuin viimeksi, eli siis enemmän kuin 35 km.

Juoksuhaaste on vielä hieman kesken, ehkä en saa kaikkia tänä vuonna suoritettua. Mutta aika hyvin olen niitä ruksinut pois !  33/40. Onhan tässä vielä pari viikkoa vuotta jäljellä...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti