tiistai 25. joulukuuta 2018

Flunssaa ja superkompensaatiota


Viime viikko onkin sairastettu flunssaa. Mutta ei hätää, sehän käy superkompensaatiosta elikä kunto kasvaa levossa, vai mitenköhän se meni...
Siis todella ahkeraan on levätty,  maattu soffan pohjalla ja otettu nokosia. Ei minkään näköisiä  mahdollisuuksia lähteä lenkille. Harmittaa vietävästi kun tiistaina olisi ollut kalenterissa matkauinti 1-1,5 km. Tietty myös sunnuntain pitkis ja spinni jäi molemmat tekemättä. Muutama juoksulenkkikin siirtyi.

Viimeisestä flunssasta onkin jo melkein vuosi, paitsi silloin ei ollut kuumetta. En edes muista koska viimeksi olen tarvinnut kuumemittaria.

Kun tuota ylimääräistä aikaa yllättäen ilmaantui, tutkein tämän vuoden kalenteria että mitähän sitä on tullut tehtyä. Tammikuussa tuli ahkeroitua jopa kuntosalilla muutamaan otteeseen. Juoksukilometrejä tuli 90,3. Helmikuussa oli jo täysillä Treenitehtaan treenejä karhuviestiin, mm vetoja ja lihaskuntotreeniä. Helmikuussa oli myös APK-maratoonarien hallimaraton jossa juoksin puolikkaan aikaan 2.10.05. Helmikuussa tuli myös hiihdettyä. Juoksua 94,2 km. Maaliskuussa edelleen kuntosalia, lihaskuntotreeniä, juoksutekniikkaa ja tietenkin juoksua. Kuun lopussa Pori-juoksu. 8,4 km keskarilla 5,36. Juoksukilometrejä jo hyvät 149,45 km.

Huhtikuussa päätavoite tietenkin Karhuviesti. Oma osuuteni oli 5,2 km ja keskari siinä oli 5.12. Kuukauden juoksut 152,3 km. Toukokuu oli viimeistelyharjoituksia HCM maratonille. Se meni aikaan 4.47.56. Toukokuun juoksukilometrit 136,82. Kesäkuun päätapahtuma oli Lattomeren Ultraintervalli. Ultrajuoksun saldoksi sain 52 km. Kesäkuussa juoksin yhteensä 150 km. Heinäkuussa olikin vuoden odotetuin kisa. Nuts Ylläs Pallas 30,84 km. Se meni aikaan 5.47.59. Kuukauden juoksukilometrit jäivät kokonaisuudessaan 104,6 kilometriin. Ylläksellä vaivasi juoksijanpolvi joka loppujen lopuksi sitten johtuikin selästä. Seuraavassa kisassa elokuussa ei enään polvi haitannut. Himostrail 27,6 km aikaan 4.27. Elokuussa tuli juostua 98.8 km.
Kesäkuukausina tuli paljon myös maastopyöräiltyä. Kivaa vaihtelua ainaiseen juoksemiseen.

Syyskuu toi tullessaan Treenitehtaan Sisäpiirin jonka hienossa porukassa loppuvuosi onkin mennyt nopeaan. RäpsööRun juostiin syyskuun alussa, 10 km keskarilla 5.45.
Syksy on tuonut tullessaan, juoksun lisäksi, myös lihaskuntojumpat, spinnin ja uimisen. Haluan oppia vapaauinnin eikä se todellakaan ole ollut helppoa. Voiton puolella kuitenkin ollaan jo.
Kuun lopussa juoksin Noormarkun puolikkaan aikaan 2.09.16 ja se on oma ennätykseni kyseisellä matkalla! Syyskuun kilometrit 146.15.
Lokakuussa oli odotettu maastopyöräilytapahtuma, Tour De Pori. Muuten kuukausi sujui pääosin juoksun merkeissä, 114.75 km.
Marraskuussa ei ollut enään mitään varsinaisia kisoja tai tapahtumia, mutta olihan kuitenkin Marrasputki. Jokaisena päivänä tuli juostua minimissään 25 minuuttia. No, kolmena päivänä juoksu jäi väliin mutta jotain urheilua harrastettiin kuitenkin. Marraskuussa tuli juoksukilometrejä 190.7 km.
Juostua tuli siis enemmänkin kuin vain sen 25 minuuttia kerrallaan.

Joulukuu alkoi lupaavasti treenikalenterin mukaisesti. Viikottain pääasiassa 3 kertaa juoksua, vauhtileikittelyä, vetoja ja pitkis. Lihaskuntojumppa, spinni ja uimatreeni. Yleensä myös kaksi lepopäivää. Kolmen kilometrin testijuoksu meni hyvin, olen itseeni ihan tyytyväinen. Ajaksi tuli 15.10 ja vauhdit 4.55, 5.10 ja 5.05. Keskari siis 5.03 bpm. Illalla vielä hyvät uintitreenit joissa jotain kehitystäkin sain aikaiseksi.


Sitten iskikin flunssa. Onneksi vain räkätautia, joten nyt ollaan jo paremmalla puolella.

Jouluksi jo tervehdyin senverran että pääsin pienelle n. 4 kilsan höntsälenkille aatonaattona, mikä tuntui mukavalta ja kevyeltä. Jouluaattoaamuna toinen kevyt lenkki, n. 6 km. Joulukuun kilometrit juoksulle siis 54,1 km. Vielä on muutama päivä jäljellä kerryttää matkaa, pikkaisen vaan tuntuu flunssa ottaneen takapakkia joten mennään rauhallisesti. Koko vuoden kilometrit jouluun asti 1485,8.

Tulevalle vuodelle on jo muutama tavoite mietittynä, niihin ruvetaan panostamaan vuodenvaihteen jälkeen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti