sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

KarhuViesti, Raumalt Porrii...

Tiistaina vielä viimeisiä vauhteja Karhuviestiin. Jos viikonlopun pitkiksellä oli syke erittäin matalalla niin nyt vedoissa sykkeet huiteli ihan taivaissa...200 m x 5 ja maksimit oli reippaasti yli mun huippulukemat ! En helpolla saa noissa vedoissa sykettä ylös, vaikka ne tietenkin pitäisi tehdä kovilla lukemilla...nyt taisi olla kaikki yli 170..jopa 191, mähän olisi jo hapeton tossa vaiheessa. Suunnon käppyrää kun katselee niin se taisi taas kulkea omia polkujaan...
Mutta keli oli taas erinomainen, aurinko paistoi ja lämmitti.

Keskiviikkona kokoonnuttiin vielä viestiporukan kanssa pienelle lenkille Katinkuruun. Nyt sitten satoi vettä! Onneksi se ei siellä metsässä haitannut ja jossain vaiheessa se jo loppuikin. Lopulta keli oli siis taas kerran oikein mainio. Pientä lämmittelyjuoksua alkuun ja sittan takaisin reippaan rennosti, muutamia tolpanvälejä vauhtia vaihdellen..
Pari viimeistä päivää sitten vaan venyteltiin ja rullailtiin jalkoja auki. Takareisi jumitti ja päätäkin rupesi pakottamaan, olisko ollut kisajännitystä ! Se jokatapauksessa vaati buranaa ennenkuin hellitti, epätavallista mulla tuollainen päänsärky. Onneksi sain sen talttumaan ennen juoksua.


Lauantaina oli kevään kohokohta, Karhuviesti. Raumalt Porrii. Tähän on treenattu kevät. Kokoonnuimme Karhuhallissa ja sieltä lähdettiin parin joukkueen voimin kohti Rauman toria. Sieltä olisi lähtö. Maaliin päästessä ollaan taas Karhuhallissa. Juoksin siis TT-Treenitehtaan joukkueessa, osuus on kolmas 5,2 km. Osuuksia on Raumalta 7 ja  Eurajoelta lähdettäessä 5. Raumalta Poriin on 50 km. Testijuoksussa juoksin vähän alle 5,30 pintaan. Odotettavasti kun saan kilpalapun rintaan, vauhti vähän paranee. 
En oikeastaan jännittänyt kisaa sillä olen sen juossut muutaman kerran aikaisemminkin. Oli hauskaa seurata ensikertalaisten pöhinöitä, toiset oli ihan hiljaa ja jännitti ja toiset taas ihan täpinöissään!
Toki jännitys nousi kun oma osuus läheni, onneksi se oli jo kolmas ja sitten sai vaan kannustaa muita Keli oli loistava, aamupäivällä aurinko pilkisteli ja vähän tuulikin mutta mun kohdalla oli pilvistä eikä tuuli mitenkään haitannut. Lämpötila taisi olla muutaman asteen plussan puolella. 

Sitten vaan menoksi kun sain läpsyn toisen osuuden tulijalta! En seuraillut sykemittaria, ehkä pari kertaa vilasin missä sykkeet menee. Juoksin siis ihan fiiliksellä, mielestäni sain tasaisen vauhdin heti alusta asti. Ohittelin jossain välissä kolme selkää, wau! Se on aina makeaa kun pääsee jonkun ohitse. 
Lopussa sain vähän kiristettyä ja maalissa sitten läpsytin seuraavan vauhtiin. Mittarissa 27.02,  hhmm...keskivauhti 5,12 ! Se jo tuntui hienolta, aivan makeelta siis. Vaikea sanoa millainen keskari olisi ollut pidemmällä osuudella mutta noihin lukemiin olen erittäin tyytyväinen. No hei, aivan mahtava tulos minulta. Oma ennätys kuitenkin.
Kilometriajat olivat 5.04, 5.24, 5.10, 5.16, 5.11 ja 5.06 viimeinen spurtti. Eka kilsa siis nopein, ehkä siitä syystä toka hitain. Maalissa ihan hyväkuntoisena. Herää epäilys olisiko pystynyt kovempaan...

Sitten tiputeltiin seuraavia juoksijoita omille paikoilleen ja hyvää vauhtia siirryttiin kohti Poria. Karhuhallissa kannustettiin Treenitehtaan ankkuri maaliin ja sitten odoteltiin toisen joukkueemme WBF:n ankkuria. Komiaa fiilistelyä. Kun kaikki olivat taas koolla ja saatiin mitalit kaikille suuntasimme porukalla saunomaan. 


Meillä oli älyttömän hyvät joukkueet, tuloksiltaan ja muutenkin siis upeat. Oli tosi hauska päivä. 
Veikkaan että kaikki olivat tyytyväisiä omiin juoksuihinsa, kaikilla oli hauskaa ja aika moni sai juosta oman ennätyksensä. Jotenkin edelleen oli hienoa katsella ensikertalaisten kilpailijoiden innokasta eläytymistä.

Tiilimäen Titaanin Treenitehdas
Karhuviesti-joukkue 2018

Sunnuntaina tuli ulkoiltua taas auringonpaisteessa. Illemmalla lähdin palauttavalle lenkille metsään. Vaihteeksi jotain muuta kun asfalttia. Pientä sadetta tihutteli, se tuntui ihan kesäsateelta. Taivaalta kuului joutsenten ääniä, oli aivan sellainen fiilis että on kevät!


Nyt sitten kohti seuraavaa haastetta. Muutama viikko vielä ja sitten Helsinkiin juoksemaan 42 kilsaa ja pikkasen päälle!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti