sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Pori juoksu 2018

Tämä viikko on vähän helpompi kun pari päivää menee työreissun merkeissä. Maanantaina lepoa, kävin fyssarilla joka käsitteli noita koipia taas.
Tiistaina tein ohjelman mukaisen vk- lenkin. Kilsan verran lämmittelyä ja sitten pari kilsaa reipasta menoa. Keskari oli 5,26. Palauttavaa juoksua takaisinpäin sen kolme kilsaa.
Pakkasta ei ollut kuin 4 astetta, mutta järkyttävän kylmä keli. Varpaat lämpesi vasta kolmen kilsan jälkeen, ei olisi vielä kannattanut jättää pois niitä villasukkia...
Nyt kun tuo suuntokin toimii tiedonsiirrossa niin oli mukava huomata että kerrankin meni sykkeet ja vauhti tosi tasaisesti. Välillä tuntuu että syke varsinkin pomppii ihan mielinmäärin minne sattuu.

Keskiviikko ja torstai meni tosiaan työreissussa, junassa matkustamista ja hyvin syömistä. Pari pientä happihyppelyä pääsi tekemään.

Perjantaina pidin lomapäivän ja kuinkas sattuikaan mukavan aurinkoinen päivä. Aamupäivällä olin sopinut inbodymittauksen, edellisestä on jo aikaa miltei 5 kk. Tänä talvena olen käynyt salilla enemmän kuin koskaan ennen joten odotin että ainakin lihasta olisi tullut. Tulokset olivatkin tosi hyvät, lihasta tullut lisää ja rasvaa on ylimääräistä vain 900 grammaa....viskeraalinen rasva laskenut.
Jos tekisin jotain radikaalia muutosta ruokavalioon saisin varmaan pian tuon ylimääräisen kilon pois, mutta se nyt ei ole tämänhetkinen tavoite...painoindeksi jokatapauksessa normaalin rajoissa.
Mittauksen jälkeen suuntasinkin sitten tekemään päivän treenin. Vuorossa pitkät mäkivedot x 8.
Vedon pituus n. 200 metriä eikä siinä ehtinyt kulua kuin kymmenisen kaloria per veto, joten mäkitreenillä ei ihan heti isoja vaikutuksia painoon ole, tietty muuten erittäin kehittävää.  Jotenkin nämä kerrat tuntui kevyemmiltä kuin edellisen viikon vastaavat.
Onneksi perjantaina nautin raittiista ja aurinkoisesta päivästä sillä lauantai oli aivan erilainen. Pilvinen ja tosi navakka ja kylmä tuuli kävi ihan ytimiin asti.
Lauantaiaamuna kävin salilla joten vähän tuli lihaskuntoakin ylläpidettyä.

Pitkää ylämäkeä Katinkurun reitillä

Sunnuntaina suuntasin taas Porin metsään. Maauimalasta Porin Kuntoilijoiden järjestämä Pori-juoksu starttasi klo 12:00.
Keli oli tosi kaunis edellispäivään verrattuna. Lämpöasteita ja aurinko paistoi ja se todella lämmitti jo. Nyt ei oikeastaan tuullutkaan joten vaatetus oli himpun verran turhan lämmin. Matka 8,4 km. Reipas lähtö, alku pyörätietä pitkin ja sitten tienreunaa jossa todella aurinko porotti. Puolen välin jälken käännyttiin takaisin ja loppu olikin mukavempaa menoa sorapohjaisella ulkoilutiellä, metsän varjoissa. Keskivauhti oli oman mittarin mukaan 5,36 ja keskisyke 154. Olin oman sarjani 3. ajalla 47,04. En ihan ole tottunut näihin palkintosijoihin joten taas kävi niin että olinkin suihkussa kun palkinnot jaettiin. Pariin otteeseen ennenkin on jotain häslinkiä ollut vastaavissa tilanteissa..onneksi kaveri otti minunkin pokaalini joten saan sen myöhemmin! 

Pori-juoksussa hyvä juoksu josta mairea ilme..

Kyllähän tuolla alkumatkalla oli taas monenmoista mietettä, mahdoinkohan lähteä liian lujaa jne. Eka kilsa meniki vain himpun yli vitosen vauhtia. Mentiin kaverin kanssa yhtämatkaa lähemmäs puoltaväliä ja sitten joko minun vauhtini hiipui tai kaverin vauhti kiihtyi, mutta minä jäin sitten vähän jälkeen. Muistelin myös etteihän tätä nyt ole tarvetta mennä täysillä vaan tasaista vauhtia puskien maaliin...
Toisella puoliskolla oli enemmän ylämäkeä, kylläkin loivaa. Menin ne ihan hyvin  ja toivottavasti alamäissä sain vähän palauteltua, hah..tuskinpa! Joka tapauksessa sain jopa pienellä loppukirillä yhden naisen ohitettua ihan viimeisellä suoralla,  joten pakko olla tyytyväinen suoritukseeni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti