maanantai 31. joulukuuta 2018

Kuinkas sitten kävikään...


Niinhän siinä kävi että lenkille ei joulun jälkeen päässyt. Flunssan luulin jo selättäneeni kun kuitenkin jouduin hakemaan lääkekuurin, poskiontelot menivät tukkoon. Sain kunnon penisilliinikuurin ja duactia. Jäi vain kaivelemaan kun uudenvuoden aatonaaton pitkä juoksu jäi väliin. Treenitehtaan Day on the Road piti olla loppuvuoden huipennus ja tavoitteenahan oli 35-50 km. 

Tavallaan tunsin itseni ihan terveeksi kun kuuria oli takana jo kolme päivää. Viisaampia kuunnellen jätin kuitenkin juoksematta.
Jotenka olin sitten huoltamassa muita juoksijoita. Sunnuntaiaamuna tasan klo 8 lähti 12 juoksijaa stadionilta kohti Reposaarta. 

Koska keli oli nyt haastava, erittäin liukasta ja jäistä, reittiä muutettiin meneväksi pitkin pyöräteitä. 
Näin tuli sitten suoritettua juoksuhaasteen kohta 27. Mene juoksutapahtumaan kannustamaan tai vapaaehtoishommiin. Mukanani oli Karhunkierrokselta saatu kello ja kilauttelin sitä ainakun vaan oli tilaisuus.  Toivottavasti se ilahdutti juoksijoita samoin kun tuolla Nutsin poluilla.



Juoksijoiden mukana oli myös kuopukseni jonka tavoitteena juoksuhaasteessa oli juosta puolimaratonin mittainen matka, Hän sai sen suoritettua. Pitkä juoksu on aina kivempaa porukalla, varsinkin hyvässä porukassa. Koska tällakin kertaa oli tavoitteena saada ultrakilometrejä aikaiseksi, oli vauhtikin senmukaisesti rauhallinen. 
Viime vuoden suorituksia käydessäni läpi, nousee muiden ylitse yksi suoritus josta vieläkin olen ihmeissäni. Treenitehtaan haaste, jossa lankutin 7 minuuttia. Edelleen uskomaton suoritus minulta.
Nuts Ylläs Pallas myös oli sellainen kokemus että sinne olen menossa myös ensi kesänä. Nyt vaan vähän enemmän kilometrejä, 55 .
Maratonista jäi sellainen olo ettei ole minua varten. Polkujuoksu on haastavampaa, pidempikestoista ja meno rauhallisempaa kuin varsinaisella maratonmatkalla.

Juoksuhaasteesta jäi lopulta suorittamatta vain kohdat 14. Juokse rankkasateessa (ei ollut kovin sateinen vuosi) 16. Juokse cooperintesti (en uskaltanut yrittää) 34. Juokse lenkki ilman että mukana on yhtää elektroniikkaa, ei puhelinta, ei juoksukelloa ei musiikkisoitinta (erittäin vaikeaa) Suorituksia vuoden aikana oli siten 37/40.

Ensi vuodesta on tulossa yhtä haastava ja mielenkiintoinen. Keväällä on tiedossa muutama kisa, mm. Apk-hallipuolikas, karhuviesti ja varmaan jotain muutakin kivaa. Kesästä ei uskalla muuta vielä sanoa kuin se että Lattomerellä ultraillaan ja Nuts kutsuu Hettaan heinäkuussa ja uskoakseni löydän itseni myös ties mistä...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti