sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Pitkospuilla fillarilla ja lenkkareilla


Lattomeren ultran  jälkeisenä aamuna oli taas aikainen herätys, kummipoika pääsi ripille joten piti kiiruhtaa kirkkoon.
Jalat mahtuivat hyvinkin balleriinoihin vaikka edellisenä päivänä hieman varpaat turvoksissa olikin.
Minkäänlaista isompaa vaappumista ei myöskään ollut askelissa. Hhmm, olikohan sitä nyt sitten kuitenkaan antanut kaikkea itsestään. Maratonin jälkeen oli paikat todellakin jumissa mitä nyt ei sanottavammin havainnut. Sunnuntaina sitten vaan huilittiin. 

Maanantaina lähdin fillarilla töihin, yhteensä 38 km. Yritin pyöritellä kevyesti. Kuopus tuli viikkoa viettämään Vaasasta ja hänen kanssaan tiistaina läskipyörälenkille. Pitipä taas ottaa pieni kevyehkö iltapyrähdys, aikaa menikin likemmäs pari tuntia ja kilometrejä tuli 16.
Pyöräilylenkki oli pitkästä aikaa virkistävää, rennosti mentiin helppoja Yyterin metsäpolkuja, joilta sitten suunnistettiin kohti Preiviikin retkeilyreittiin johtaville pitkospuille, leveää baanaa oli kiva polkea. Renkaista kuului kumea mutta pehmeä surina, läskipyörät liikkeellä ! Sitten ne pitkospuut muuttuivat kapeammiksi. Eipä kauaa mennyt kun tipahdin kyydistä ! Onneksi en kaatunut sinne pöpelikköön, vähän mustelmia ja ruhjeita. Loppupätkän kapeat pitkokset talutin fillaria. On siis vähän treenattavaa tuolla saralla.


Keskiviikkona pieni juhannusjuoksu Yyterissä, mukana kolme kaveria. Tällä kertaa oli vähän vähemmän hyttysiä. Tunnin juoksu, rauhallista menoa.
Sitten vietettiin juhannusta, pari päivää mökillä joten treenit jäi väliin. Kun seurailin porukoiden somekanavia ja mitä ketäkin oli juhannuksena harrastanut, oli ihan pakko sunnuntaina vielä illemmalla tehdä pieni 5 kilsan lenkki. 


Koska ihan pian koittaa lähtö Nuts Pallakselle, tuntuu tuttu paniikki iskevän.
Maanantaina Ruosniemeen juoksemaan mäkiä. On taas kerran nuo mäkiset maastot jääneet vähemmälle. No, kymmenen kilsaa kiersin siellä ylös alas ja eestaas. Ihan hyvää treeniä, mäet on senverran jyrkkiä että alamäet suurimmaksi osaksi piti kävellä. Ajaksi tuli 1.18 tuntia  ja keskisyke 133. Suunnon mukaan korkeutta 189 m. Lenkin päätteeksi kävin lilluttamassa varpaitani läheisessä Ankkalammessa. Enskerralla simmarit mukaan.


Keskiviikko olikin sitten mahtipäivä. Haastepäivä. Treenitehtaan haasteet testattiin stadionilla. Kolmesta sai valita, punnerrus-, kyykky- tai lankkuhaaste. Valitsin lankkuttamisen. Punnertanut en ollut kertaakaan, kyykännyt kyllä ja varsinkin lankuttanut. Enkka oli 6 minuuttia. Suurin osa valitsi kyykkyhaasteen josta valikoitui 2,5 minuutin Wallsit. Olin ainoa joka lankutti joten yleisöä ja kannustusta oli. Minulla nyt tunnetusti on maailman huonoimmat vatsalihakset, siis niitä ei edes ole. Linkkuveitset ja muut istumaannousut ovat minulle mission impossiblea.
Yllätin itseni ja varmaan muutkin. Lankutin seitsemän minuuttia. 
Olo oli ihan huikea, ihan kun olisin tehnyt jonkun huippuajan juoksukilpailussa. Ei voi olla totta, tekniikkakin oli ihan hyvä joten ei moittimista. Loppuun vähän palauttavaa juoksua radalla.

7 minuutin lankkuhaaste ja hymyilyttääkin vielä

Olin koko illan ihan täpinöissäni.

Torstaina sain pari kaveria taas mukaan ja käytiin Kirjurinluodossa juoksemassa n.11 kilsaa. Kivaa vaihtelua juoksumaisemissa. Keli oli tosi lämmin, 26 astetta. Onneksi oli pilvinen taivas niin ei ollut liian tukahduttavaa. Aika 1.19 tuntia ja keskisyke 140.


Sunnuntaina juostiin Hippokerhon kanssa viimeinen
pitkis ennen NutsPallasta. Yyterin polkuja pitkin
kohti Selkämeren Kansallispuistoa. Sieltä Preiviikin
luontoreittiä pitkospuita pitkin takaisin Yyteriin.
Aikaa meni 3,04 tuntia ja kilometrejä kertyi 21,8.
Keskisyke 138.

Nyt oli sellaisia matkaseuralaisia aika kauankin
etten ole ennen törmännyt. Koko lauma paarmoja
pörräsi meen kimpussa, varsinkin minun !
Oliskohan meidän tuoksu jo tuossa vaiheessa ollut
niin herkullinen että ne kuhisi ympärillä. Joten sitä
mentiin vähän rivakampaakin vauhti tovi.
Onneksi ei pistäneet.

Juoksuhaasteesta muuten suoritettu kohta 37. Aseta itsellesi tavoite ja juokse tavoitteeseen. Ultraintervallissa olin laittanut tavoitteeksi tuon neljä kierrosta ja sehän tehtiin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti