sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Fätti


Olen haaveillut omasta maastopyörästä jo tovin. Pääsin viime kesänä ( vai oliko se tosiaan jo sitä edeltävänä kesänä...) testailemaan sekä maastopyörää että läskipyörää. Vaikea sanoa kumpi olisi parempi. Pitkällisen pohdinnan jälkeen päädyin läskipyörään, sillä minun tarkoituksiini Yyterin helpoissa maastoissa ympärivuotiseen käyttöön se olisi ehkä parempi vaihtoehto. 
Pyörä vaan on aika hintava ostos joten ihan heräteostoksena ei kannata hötkyillä. Olen seuraillut fillaritoreja yms. josta saisi ehkä edullisesti käytetyn pyörän. Niissähän vaan on sitä hintaa vieläkin helposti yli tonnin...
Jälkikasvu on muutamaan otteeseen jo maininnut että mikset osta jos kerran tekee mieli..noh. 
Minun käyttööni pitäisi riittää XXL:n edullisin White-merkkinen fätti. No se sitten sattui eräänä päivänä olemaan tarjouksessa joten äkkiä tilaus sisään. Se oli sitten menoa se.
Pyörä saapui odotettua aikaisemmin, kesken juoksukauden. Pariin otteeseen kävin pienellä testilenkillä ja hyväksi totesin. Nyt kun viimeisin lappujuoksu on saatu tehtyä aion keskittyä enemmän pyöräilyyn. Sehän käy hyvin pk-lenkistä. Minun sykkeilläni päästään nippanappa edes normi pk-alueelle...viimeksi oli keskisyke 105pbm ja max 125 pbm.
Pääsen kotipihalta suoraan pyörän selässä metsään, hiekkarannalle ja vaativimillekin poluille. Siis minulle ihan tarpeeksi haastaville. Se olikin se pointti fättiin päätyessäni. Yyterin maastot on siis ihan kivenheiton päässä, voisi sanoa että miltei omalla takapihalla. Odotan myös innolla talvikelejä. 
Tässäkin lajissa olen huomannut että monenmoista varustetta on hankintalistalla. Vielä pitäydyn normaaleissa kengissä. Urheiluvaatteita löytyy mutta nyt on varauduttava siihen että vähänkin märemmällä kelillä kura roiskuu edestä ja takaa. Siis senmukaista vaatetusta pitää olla ettei joka kerta tarvitse pyörittää pesukonetta. Hankintalistalla on nyt lokasuojat eteen ja taa. Sellaiset pienet kuralätkät. Juomapullo ja teline. Uutta kypärääkin tekee mieli, vanha jo joutaisi roskiin. Sekin on vaan vaikeaa valita hyvä ja vielä itselle mieleinen. Pähkäilyä on ollut mm. Nutcasen kypärävalikoimista. Ne istuu päähän erittäin hyvin. Mutta olisiko senmallinen kypärä ehkä liian hiostava. Enkä pysty sitäkään päättämään haluaisinko neutraalin värisen vai oikein iloisen värisen, vai esimerkiksi ihan jonkun tosimakean. Kuinka uskottavalta se sitten näyttäisi jos meikäläinen lähtisi läskipyöräilemään ja päässä olisi esim. melonikypärä tai punapilkullinen kärpässieni...oi tätä valinnan vaikeutta.
Joitain työkalujakin varmaan pitäisi hommata ja paikkavehkeitä...onneksi huolto pelaa jälkikasvun fillaritallissa...

Mieli lepää syksyn väriloistoa ihaillessa

Eihän tässä enään kaivata kuin hyvää fillariseuraa. Esikoinen pyöräilee jo ihan eri mentaliteetilla ja kuopus taas asuu senverran pidemmällä ettei helpolla saa lenkkikaveria fillaroimaan.
Parin viikon päästä olisi aikomus osallistua paikallisen urheiluseuran järjestämään Tour De Poriin. Siellä varmaankin saa uusia fillarituttuja. 

Sitä ennen kuitenkin on pienen breikin aika, juoksutossut reppuun ja menoksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti