maanantai 16. kesäkuuta 2014

Suvi-iltapäivä Forssassa..

Kuopuksen kanssa ensikertaa puolikkaan lähtöviivalla yhdessä! Tuskinpa jäi viimeiseksikään..
Ajattelin aloittaa rauhallisesti hänen tahdissaan mutta kävikin niin että sitten hävisin likalle 14 sekuntia...

Aamulla oli sää aika kolea, pilvinen ja tosi tuulinen. Lämpötila n.13 astetta vaan. Oltiin jo tekemässä lähtöä kun aurinko rupesi pilkottamaan joten vielä nopea paitojen vaihto, se oli ihan hyvä päätös. keli oli loppujen lopuksi aika lämmin, aurinko paistoi koko ajan ja paikoitellen tuulikin mukavasti. Ei kuitenkaan liian lämmintä ollut vaikka pitkähihaisella paidalla mentiinkin. Ensimmäinen kymppi mentiin rauhallisesti, ehkä olisi ollut hieman varaa kiristääkin. Toisen kympin jäkeen lisättiin vauhtia aika reippaastikin ja ohiteltiin tasaiseen tahtiin muita juoksijoita. Olo oli ihan hyvä, muistelin edellistä vuotta jolloin meno oli tosi tuskaista. nyt oli ainakin magnesiumit kohdillaan, ostin edellisenä iltana kisakaupasta magnesium-suihketta pohkeisiin varmuuden vuoksi. Geelejä otettiin aikalailla suunnitelmien mukaisesti, juomapaikkoja oli sopivasti. Tankkaus siis onnistui hyvin.

Forssan Suvi-illassa on kyllä mahtavat järjestelyt, yleisöä riitti kokomatkan ajaksi, musiikkia, kannustuksia jne. Tuntui että puoli kaupunkia oli kannustamassa matkan varrella. Juoksijoita oli muuten yhteensä 3500...puolikkaan ja maratonin lähdössä 1700...tiivistä tunnelmaa!

Stadionin suoralle päästessä jäinkin sitten jo toiseksi tyttärelle, ei paljonkaan ollut varaa kiristää, pari tyyppiä ohittelin...tästä juoksusta oppi sen että alusta asti pitää olla vauhtia, jos menee liian rauhallisesti ei niin kovaa pääsekään toista kymppiä että saisi kirittyä aikaa kiinni...mutta eihän sitä aina tarvi ennätyksiä rikkoa!
Nyt oli tavoitteena se että on paremmassa kunnossa kuin viime vuonna, jolloin olin kramppien takia ensiavussa miltei tunnnin! Nyt jäi hyvät fiilikset, soppa ja muut tarjottavat maistuivat ja jopa kahvikin...

Illan päätteeksi käytiin kylpylä Vesihelmessä saunomassa ja karpalolonkerot nautittiin kaupungin keskellä, puiston penkillä joutsenten iltatoimia seuraten  :) Sitten taidettiinkin katsoa telkkarista futista...


Pian pääsee lähtöviivalle...
Vielä hymyilyttää juoksun jälkeenkin...Aika muuten oli 2,18,31...tytär meni ohi lopussa...keskivauhti 6,34 min/km...olen tyytyväinen!

Pientä palauttelutaukoa nyt ja sitten pitääkin taas aloittaa treenaus seuraavaan koitokseen, elokuun lopussa näillä näkymin pikkasen pidempi reitti..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti