perjantai 6. kesäkuuta 2014

Pystökaffeella Rauman torilla...

Tänään oli historiallinen päivä. Toimistomme oli suljettuna. Sitä ei sitten ikinä ennen ole tapahtunut. Nyt sitten erinäisin järjestelyin pääsimme mekin asiakaspalvelusta osallistumaan toimiston tykypäivään, normaalisti on jonkun pitänyt jäädä töihin asiakkaita palvelemaan.
Matkalle suunnattiin aamusella määränpäänä rakas naapurikaupunkimme Rauma...tööttäsimme isolla porukalla pystökaffeelle torille, hyvät kaffet sieltä sai ja vielä hillomunkitkin!
Sääkin meitä suosi tänään, aurinkoista muttei ihan pakahduttavaa hellettä.

Pystökaffeet nautittuamme suuntasimme merimuseoon. Oli mielenkiintoinen paikka. Laivojen, varusteiden ja merimiehien lisäksi kaikennäköistä otustakin esiteltiin, pallokalasta Kuningasalbatrossiin, on muuten valtavan kokoinen! Kannatti vilaista myös ylöspäin, siellä katosta roikkui mm. sukeltajia, kilpikonnia, valaan leukaluu...ym. ym...Ilman muuta suosittelen tutustumisreissua jos vaan on mahdollisuus!  Sukeltajien varusteita ja esim. sukelluskenkiä katsellessa ei kyllä ihmettele jos ne ei kaikki ole sieltä syvyyksistä nousseet takaisin pintaan...
Museon pihalla oli kunnostettuna Kaljaasi Ihanan alkuperäinen kajuutta.

Lounas nautittiin Villa Talbossa, Vanhassa Raumassa. Sen jälkeen ehtikin jo vähän tutustumaan Vanhan Rauman pikkuputiikkeihin, kunnes matkamme jatkui opastetulla kierroksella pitkin pieniä kujia..

Sitten shoppailtiin loppuaika. Tällä kertaa ei tarttunut mukaan sitten mitään...mutta kivoja pieniä putiikkeja oli paljon ja paremmalla ajalla varmaan löytää paljonkin ostettavaa...ehkä mieluiten tilipäivän tienoilla...
ehdottomasti pitää tehdä uusi reissu ja vielä tänä kesänä!

Merimuseo


Pallokala

Raumanjoessa on aikanaan pyykätty, uitu ja kalastettukin...


Rauman Pyhän Ristin Kirkko


Kirstin Piha, asumista 1800-luvulta...

Kitukränni on Suomen kapein katu, 213 cm..
Loppujen lopuksi siis ei yhtään hassumpi paikka tuo Rauma, pitänee tutustua paremmin...

"Raumalaissi - kaik erilaissi, mut silti iha samanlaissi."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti