sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Juhannustunnelmia

Tänä viikonloppuna vietettiin keskikesän suurinta juhlaa, Juhannusta!

Nyt se olikin monintavoin ikimuistoinen, sääolosuhteet esimerkiksi poikkeuksellisen kylmät..päiväsaikaan mittari ei paljon 15 asteen yläpuolelle noussut, yölläkin oli kylmää. Jossain päin suomea oli ollut pakkastakin  ja rakeita oli sadellut taas toisaalla, onneksi meillä täällä rannikolla meri sen verran lämmittää etteivät kurkun- ja tomaatintaimet ihan paleltuneet.

Liputuspäivä 


Vietimme viikonlopun mökillä, siis ensi kertaa tänä vuonna päästiin sinne asti, eikä sinne tosiaankaan ole pitkä matka. Tyypillistä taas taitaa normaalissa mökkielämässä olla se työmäärä mikä perillä aina odottaa! Ensin pitää putsata lukit ja muut elävät kulkuväyliltä, leikata nurmikko, laiturit piti pestä ( 2 kpl ) lokinpaskasta, lämmitellä vettä ja saunanpesää jotta tupakin rupeaa lämpiämään...onneksi olin jo aikaisemmin käynyt siivoamassa tuvan valmiiksi. Tänä vuonna taas odotti yllätys joka ei ollut mukava.

Tuomenkehrääjän toukat olivat vallanneet tontin perällä olevan huussipaikan! Yleensähän huussimme on tosi viihtyisä, siisti jne. paikan eteen olen rakentanut puisen suoja-aidan, on peiliä yms. Nyt kuitenkin riippui ja roikkui satamäärin toukkia pitkin rännejä ja katonreunoja, sisälle ne ei tainneet olleet eksyneet..( en kurkannut edes ovesta sisään..) onneksemme saimme lainata mökkinaapurin huussia! Olivat sen verran kiireisen näköisiä että siivoillaan ne pois ensiviikonloppuna, jospa ne olisi jo koteloituneet siihen mennessä.

Kesän ahertajia

Onneksemme saaripaikkamme on aika suojainen, joten koska aurinkokin paistoi oli meillä kuitenkin ihan mukavaa! Päivällä pientä pihahommaa yms. piti sopivasti lämpimänä, ulkona pystyi kyllä ihan kokkailemaan ja ruokailemaankin. Pitihän tämä viikonloppu vaan huilata ja korkeintaan lämmitellä sauna ja grillailla...mutta eihän sitä osaa vaan olla mitään tekemättä! Toukista johtuen karsein saunan edustalta jonkin verran matalaa tuomikasvustoa, niihin kuitenkin myös ilmaantuu noita toukkia...enemmin tai myöhemmin.
Samalla tuli siivottua vanhan suulin sisustaa parin jätesäkillisen verran, kummasti tuli sinnekin tilaa! Luulen että ensikerralla lähtee enemmänkin tuomea huitsinnevadaan, lopullisesti!
Loppujen lopuksi siis ilmat oli ihan mukavat, poislähtiessä tänäaamuna sattui ensimmäinen sadekuuro ja sitä onkin sitten satanut koko päivän iltaan asti. Hyvä ajoitus meillä.

Päivänliljoja ja pionin nuppuja

Juhannusruusu

Kivikkomaan väriloistoa, etualalla akileijaaHhmm, meidän mökkisauna on muuten ihan pro...tulipa talviturkkikin heitettyä mereen! Ihan pulahdin juhannuspäivänäkin sinne saunan päätteeksi, kyllä muuten endorfiinit liikahti...
Huomenna taas töihin, odotellaan niitä helteisiä kesäkelejä..nytkin sataa ja pari seuraavaakin päivää taitaa sataa...

On muuten taas kapselit tukossa tuolla niskassa...onkohan liikaa katsellut teeveestä futiksen MM-kisoja...:)


 Ensiviikolla pitää taas aloittaa säännöllinen treenaus..

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti