sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

KESÄ...

On tämä kesä hienoa aikaa, varsinkin kun ilmat suosivat! Nyt siis on ollut tosi helteisiä kesäilmoja ja mm. ensiviikoksi luvataan vieläkin lämpimämpiä kelejä! Varsinainen kesäloma ei kylläkään ole vielä alkanut, vielä pitää odotella  pari viikkoa!
Ei hienompaa olekaan kun aamulla herää mökillä aurinkoiseen aamuun, meri on aivan tyyni...samoin ilta joka loppuu ilta-auringon paisteeseen ja meri tyyntyy...tämäkin aamu alkoi aamu-uinnilla ja sitten vasta aamukaffeet. Päivä  päättyi saunaan, kunnon löylyt ja pari kertaa uintia siinä lomassa...:) Katsotaan onko huominen aamu yhtä hieno. Täällä mökillä ei muuten saunan päätteeksi ole muita vaihtoehtoja kuin pulahtaa veteen! Nyt on mökkiviikonloput kyllä aherrettu hommissa, saunapäädyn katos valmistuu hyvää vauhtia ja nuo alkukesän madoilla kyllästetyt tuomet on saaneet kyytiä! Silppurilla olen pistänyt puita pinoon ihan urakalla.

Maraton muuten lähestyy, tuntuu välillä ihan mahdottomalta haasteelta. Uskonpuutetta siis..miten ihmeessä jaksaa hölkytellä yli viisi tuntia...
Varsinkin viikoloppujen pitkät lenkin olleet haasteellisia. Viikonloput kun on vietetty mökillä. Muutaman kerran olen nyt juossut työmatkaa, välillä aamulla ja välillä illalla töistä kotiin. Siitä ei nyt kerry kuin 18,5 km ja siiis muutaman kilometrin pidempiä saisi lenkit olla. Helteetkin on haitanneet. Jossain vaiheessa ajattelin että eihän tollasella liki 26 asteen lämmössä tai ylikin, niitä on muuten nyt riittänyt, voi lähteä juoksemaan! Sitten vähän tarkistelin motivaatiotani ja meinasin että ei sen sovi olla esteenä, ei sekään mukavaa ole jos sataa kaatamalla! Siis sinne vaan baanalle, tarpeeksi juotavaa mukaan  ja energiageelejä. Vauhti tarpeeksi rauhallinen niin hyvä lenkki tulee. Ei kannata etsiä tekosyitä, jos on liian kuuma tai liian kylmä tai sataa vettä...eihän sitä ikinä pääse lenkille.

Kesäkakku metsämansikoilla

Uimalaiturinvartija

Silppuriin vaan kaikki

Katettu terassi edistyy
Lenkin päätteeksi löytyi hyvä mustikkapaikka
Hikisen päivän juoksulenkillä käytiin välillä uimassa

Kotimatkalla töistä, sävysävyyn tossujen kanssa


Foxitar Beaming Belle 14 vuotta
Maraton olisi ollut parempi juosta keväällä, näin kesällä tuntuu olevan enemmän kaikkea muuta mukavaa...mutta kyllä tuota ohjelmaa on silti koitettu noudattaa. Aikaa on vielä runsas kuukausi...kyllä noita kilometrejä pikkuhiljaa kerrytellään.
Olen muuten ollut futistreeneissäkin mutaman kerran. Mukavaa vaihtelua. Fillarilla töissä myös 2-3 kertaa..aika vähän siis. Muutaman kerran otettu kunnon mäkivetoja, niitä ehkä pitäisi harrastaa enemmänkin mutta maratonharjoitteluun kuuluu ennemmin pelkkää peekoota...matkaa matkaa ja iskutuksia jotta jalat tottuu tossutukseen!

Kesäkakun ohje;
valmis kakkupohja
mangorahkaa
kermaa
metsämansikoita
namm...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti