maanantai 6. tammikuuta 2020

Pirtsakka alku uudelle vuodelle...


Alkuvuosi onkin ollut ihan aktiivista treenaamista. Viime vuoden viimeisin treeni oli tiistaina, pieniä vetoja wattipyörällä ja sen päälle tunnin juoksulenkki. Wattipyörällä hiki suorastaan valui pitkin nenänvartta, 7x2 minuutin tehokkaat pyöritykset. Juoksua niin että sai joulukuun kilometreiksi ainakin 100. Saldoksi tuli 101.1 km.  Koska olin lomalla pääsin treenaamaan päiväsaikaan ja keli olikin oikein upea, aurinkoinen ja yllättävän lämmin. Plussan puolella joten ei olisi uskonut että on vuoden viimeisin päivä.




Keskiviikkona heti vuoden ekat yhteistreenit Porin metsässä, tutustuttiin porukalla uusiin kuntoportaisiin. Sitä ennen hölköttelin pari kilometriä ja sitten rapputreeniä päälle. Ei mitenkään kova treeni, lähinnä katsastettiin paikka. 1:10:50, 6,54 km sykkeet 126/155. Paremmat valot pitäisi olla, pimeällä oli todella hankala hahmottaa askelmat. Portaat ei lopulta ole kovin pitkät saatikka jyrkät, saa niissä kuitenkin ihan hyvän treenin tehtyä.


Torstain juoksutreenin tein ennen kehonhuoltotuntia kirjurissa. 47:00, 6.23 km avg 130 bpm. Edelleen todella pimeää. Lenkin päälle tunti kehonhuoltoa, mm. rullailua. Erittäin makeaa.
Perjantain ajattelin pitää lepopäivänä. Lauantaina uintitreenit, tekniikkaa tunnin verran. Sen jälkeen runsas tunti koiran kanssa metsässä. Aurinkoinen keli joten pakko päästä myös ulos. 
Sunnuntaina fillarointia wattipyörällä, tunti ja vartti pk-sykkeillä. Ihan oli hikistä hommaa.
Olin sunnuntaina myös ensimmäistä kertaa joogatunnilla. Se taitaa juurikin olla se laji mitä tähän vuoteen vielä tarvitaan. En oikeastaan kaipaa mitään rauhottumisia tai pään tyhjennyksiä, vaikkei niistä varmaan mitään haittaakaan olisi, isoin puute on liikkuvuus ja sitä saisi joogasta. Laji tukee hyvin näitä muita menoja.

Maanantaihan oli pyhäpäivä, loppiainen, joten pääsi lenkille jo aamusella. Auringonpaisteeseen.
Tein rauhallisen pk-lenkin osin metsässä ja osin Yyterin hiekkarantaa pitkin ja sieltä hiekkatietä pitkin kotiin. Kiva lenkki, aivan upea aurinkoinen talvipäivä. Yöllä oli jopa tullut lunta, hurjat 2 senttiä. 1:56:26, 13,32 km avg 125 bpm. Menin lepposalla askeleella, välillä maisemista
nauttien. Meren kohina ja auringonpaiste sai kyllä endorfiinit jylläämään.


 



Vähän myöhemmin vielä lähdin äkkiseltään tekemään mäkitreeniä. Pori Trail Runnersin järjestämälle yhteistreenille Ruosniemen mäkeen, 1:14:14, 5.36 km, sykkeet 117/143. Mäkitreenin tein kyllä reippaasti sauvojen kanssa. Laskittelukeskuksen mäki ylös 14 kertaa, muu porukka jatkoi vielä kauemmin mutta otin varman päälle näin ekalla kertaa, ei tule ylläreitä. Kivaa piristystä tuollaiset yhteistreenit. Välillä uuden porukan kanssa.



Huomenna voisi olla kehonhuoltoa. 

Niin ja ensi kesäksi on uusi kisa jo kovin suunnitteluvaiheessa...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti