sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Metsäterapiaa ja peruskestävyyttä


Talvi ei vaan tunnu tulevan. Lämpöasteita ja jopa aurinkoakin hetkittäin. Tuulista ja sateista kyllä riittämiin. Juoksukelit oikeastaan siten mitä parhaimmat, ei pakkasia eikä liukkaita. Polut houkuttelevat lenkille ja metsä on vihreänä. Asfaltille pitäisi kuitenkin siirtyä sillä kevään maratonia ei juosta poluilla ja jalat pitäisi taas totuttaa kovaan alustaan.

Tiistaina kävin Martan kanssa metsässä juoksemassa, päiväsaikaan peräti.  Upea keli, metsä vihreänä ja raikkaana. Polut on mainiossa kunnossa. Ruokatunti oli liian lyhyt sillä metsässä olisi viihtynyt pidempäänkin. Aina silloin kun ei mukamas ehdi, juoksuttaa. 1:19, 8.3 km avg 129 bpm. Tiistain lenkin piti olla vauhtikestävyyslenkki, viikonlopun rapputreenit kuitenkin vielä jumitti pohkeita niin päädyin ihan palauttavaan juoksuun.
Keskiviikkona joogatunti ja sen jälkeen karhuhalliin. Vuorossa lihaskuntoa. 




Torstaina piti olla vain kehonhuoltoa, mutta päivällä oli taas niin kutsuva juoksukeli että pieni lenkki oli tehtävä. Metsässä. Martan kanssa taas, nyt vähän lyhyempi lenkki, 58 min, 6.2 km avg 127 bpm. Mutta onhan tuo metsässä juokseminen jo itsessään kehonhuoltoa siinä kuin mielenhuoltoakin. Välillä on vain pysähdyttävä ja nautittava maisemista ja metsän tunnelmasta. Illemmalla ihan ohjattua kehonhuoltoa 45 minuuttia.
Perjantaina pyramiditreeni. Oltiin treenikaverin kanssa tekemässä, ihan ohjeiden mukaisesti. naurettiin kun piti olla lunttilappu kädessä että muistaa millä sykkeillä piti mikäkin matka mennä...
Onnistunut treeni siitä kyllä tuli, 54:32, 8.83 km sykkeet 128/163.
Lauantai meni ikeassa joten se päivä oli siinä. Kummasti siellä saa kulumaan ihan koko päivän.

Sunnuntaina viikon pitkis.Viime viikon laktaattitestin mukaan pitäisi tehdä myös enemmän peekoota. Sitähän on nylkytetty mutta ilmeisesti liian kovilla sykkeillä. Pitänee tarkkailla paremmin lukemia. 2:06, 15.25 km avg 125 bpm. Keskitahti oli 8:17 min/km. Ei huonot lukemat pitkikselle. Pitkästä aikaa tein pitkän lenkin ainoastaan asfaltilla.  Lenkki oli hyvä ja tarpeeksi kevyt, vaikka olisi pitänyt vähän kevyemmin sekin tehdä.
Laktaattitestissä aerobinen kestävyysalueeni on 86-121, vauhdin pitäisi siis olla 9:00-11:00 min/km. Siihen nähden oli liian kova vauhti. Kun tuosta lähdetään vielä hidastamaan pitäisi siirtyä kävelyyn tai vaikka sauvakävelyyn. 



Tällä viikolla on kuitenkin tuota peekoota tullut tavallaan jo kehonhuollosta ja joogasta . Uinnissakin, ainakin minulla, on matalat sykkeet joten sekin on hyvää peekoota ja samoin pyöräily. Siis enemmän kävelyä ja patikkareissuja. 

Tekemisessä pitää olla myös ajatus mukana, viikonloppuna oli jo vähän oireita pipon kiristymisestä. Kaikkea pitäisi tehdä ja moneen paikkaan ehtiä.
Siis muutakin kuin vaan treenaamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti