sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Patikkareissu Paratiisilehdossa


Viime viikko on kudottu ahkerasti villasukkia. Kummitytöltä tuli synttärikutsu ja hetken mietittyäni päätin kutoa oikein kunnon polvisukat. Työt vähän hidasti hommaa mutta sainpas kuin sainkin viikossa valmiiksi. Villasukkia on tänä talvena kudottu jo useimpiakin pareja. Isoja ja pieniä.

Jonsukat
Malli Jonna Nordström/Villasukkarakkautta
Tällä viikolla olen koittanut perehtyä enemmän siihen peruskuntoon ja matalalla sykkellä treenaamiseen. Maanantaina puolisen tuntia ensin salitreeniä ja sitten uintia. Vaparia lyhyellä radalla, tuntui taas olevan hyvä draivi päällä, 1:00, 1700 m avg 108 bpm. Testasin samalla uusia uimalaseja, zoggsin predatoreita ja ne istui ensilaittamalla hyvin, ei tarvinnut korjailla. Tykkäsin. Uimalasien vaihtaminen ei välttämättä ole yksinkertaista, sillä ei ole itsestään selvää että ne sopivat omaan naamaan.



Tiistaina vuorossa vk-lenkki. Ensin pari kilsaa lämmittelyä ja viisi vauhdikasta, palautellen kotiin.
Hyvä treeni, aluksi ajatteli ettei tästä taida tulla mitään järkevää mutta kyllä se siitä helpottui matkan varrella, lopuksi olin oikein tyytyväinen itseeni. 1:04:55, 8 km sykkeet 134/158. Vk-alueen vauhdit 5.15-5.41. 
Keskiviikkona jätin joogan väliin villasukan vuoksi ! Just niin. Piti saada ne  pitkät villasukat valmiiksi perjantaiksi. Illan karhuhallia en jättänyt väliin. Tunti corea, kiertoharjoittelua, mm. kahvakuulaa, tankoa ja kehonpainoharjoittelua. Hyvä treeni.
Torstaina kehonhuoltoa mikä sekin jäi vähän villasukkien varjoon, mutta sukkaparin sain valmiiksi ja perjantaina synttärisankarin jalkoja lämmittämään.

Martan kanssa metsälenkillä


Lauantaina uintitreenit, treenattiin sivuttain tehtävää käännöstä. No, ehkä sekin harjoittelemalla rupeaa onnistumaan. Helpolta se näyttää mutta toteutus nyt onkin ihan eri asia. Kokeilin myös pullaria ja pädejä, pitäisi hankkia sellaiset. Nyt niiden kanssa voisi ehkä paremmin treenata kun tekniikka on paremmin hallussa.

Martan kanssa vielä lähdettiin juoksulenkille vaikka sitä ei kalenterissa ollutkaan. Aurinko paistoi niin kutsuvasti että oli suunnattava ulos ja metsään. Käymme yleensä koiralenkillä metsässä niin voin päästä hänet vapaaksi. Upea keli, suunnon mukaan speksit olivat 1:30, 9.8 km avg 126.


Rappusiakin löytyi, ihan hapottavat

Sunnuntaina patikkareissu Harjavallan Paratiisilehdon luontopolulle. Patikkahaaste suoritettu tammikuun osalta. Todella kiva reitti ja hieno keli. Tammikuu ja plussa-asteita, vihreää metsää ja kuivia polkuja. Aurinkokin rupesi pilkistämään. Hieno päivä. Aikaa meni 2,5 tuntia, 8 km ja keskisyke ei kovinkaan korkeaksi noussut. Reitin varrella oli myös parit komeat portaat, niissä taisi syke hieman nousta...
Eväät tietenkin taas maistui hyvältä, niinkuin aina tuollaisella retkellä. Tämäkin reitti on sellainen että pitää uudestaan kiertää keväällä kun on puissa lehdet ja muutenkin luonto heräilee.

























Leffatunnelmaa..

Illalla vielä spinniin pitkästä aikaa. Musa oli mukaansatempaavaa, rokki raikasi, miltei pisti lauluksi välillä, hyvin polki siis, 1:15, sykkeet 117/164. 

Peruskestävyystreeniä tällä viikolla 7,5 tuntia. Hyvä määrä, uintia, lihaskuntoa ja kävelyä. 

Metsäterapiaa ja endorfiinejä halaamalla...

Garmin on nyt ottanut nokkiinsa jostakin ja pitää toimittaa se huoltoon. Kaivoin vanhan Suunnon ambit2 mittarin ja toimihan se vielä. Eihän juoksulenkkiä voi tehdä ilman että saa dataa talteen...
Takuuhan siitäkin on juuri mennyt umpeen. 



4 kommenttia:

  1. Onpas upean näköiset maisemat. Ihanaa kun metsän hoito on tehty niin että siellä on hyvä kävellä ja kuitenkin näyttää aidolta metsältä. Itsekin usein viikonloppuisin korvaan salin ulkoilulla.

    VastaaPoista
  2. Kiva kun kävit kommentoimassa. Minäkin pidän juuri tuollaisesta luonnontilassa olevasta metsästä, onneksi niitä vielä riittää. Paratiisilehto oli myös tosi helppokulkuista, muutamia pikkulapsiperheitäkin oli liikkeellä.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kun tulitte ja kiitos ihanista sukista !!! :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos itsellesi kutsusta ja oli kiva nähdä pitkästä aikaa. Toivottavasti sukat ei ihan pyöri jaloissa :D

    VastaaPoista