sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Vuoden eka treeniviikko


Maanantaina pidin vieläpitkin hampain lepopäivän mutta se olikin vielä vuotta 2018.
Tiistaina, uudenvuodenpäivänä oli jo lähdettävä lenkille. Suuntasin metsälenkille Yyteriin, rauhallista  peekoota kroppaa herätellen tähän vuoteen.
Päivällä olikin vielä ihan kiva keli, lumimyräkkä ja tuuli yltyi aikamoiseksi vasta myöhemmin.
51 min 5,75 km avg 130. Niin ettei ainakaan liian rasittava lenkki ollut.

Vuoden ensimmäinen virallinen treeni oli keskiviikkona, tehokas kahvakuulatreeni. Otan helposti käsiin kohdistuvissa liikkeissä 6 kilon kuulan, muuten koko kropan liikkeissä käy kasinkin kuula. Nyt sitä ei ollut mukana joten päädyin kympin painoiseen ja yllätyksekseni se oli ihan sopivan kokoinen. Ehkä jotain kehitystä on viime vuonna saavutettu.
Tuosta parin viikon superkompensaation harjoittamisesta johtuen, paikat oli nyt tietenkin aika piukeena. Ihan kuin olisi pakaroiden tilalla kiviset kahvakuulat.
Torstaina yhteislenkillä, tunti kevyttä juoksua. 56 min 7,54 km avg 131. Kirpakka 7 asteen pakkanen teki lenkistä kepeän.
Perjantai lepopäivä. Kävin aamulla ennen töihin menoa uimassa. Kroolia vaihtelevan menestyksekkäästi kokeillen. Ei oikeen tyydyttänyt itseäni oma suoritus. Ehkä uin 850 m ehkä en... garminiin pitäisi hommata uintiin tarkoitettu sykevyö että saa luotettavat speksit. Altaassa oli 35 minuuttia.



Lauantaina oli varsinainen uintitreeni, nyt se sujui taas oikein hyvin. Miltei mallikkaasti sanoisin, 1050 m tuloksena. Treenistä jäi tällä kertaa hyvät fiilikset. 
Sunnuntaina vuorossa viikon pitkis. Uinnin jälkeen jo alustavasti sovittiin treffit Yyteriin, nyt vaihteeksi sauvakävelylenkille. 
Siitä tulikin oikein kiva aamulenkki, kuusi pirteää naista. Niin pirteetä oli että peuratkin pysyi poissa näkyvistä, puheenpulputus kuului varmaan perämettiin saakka. Yhteislenkin pituudeksi tuli n. 9 km ja 1,47 tuntia. Sauvoin vielä kotiin, joten minulle tuli kilometrejä yhteensä n. 12 km ja aikaa meni siihen päälle vielä 35 min eli kokonaisuudessaan 2,2 tuntia. Keskisyke ei päätä huimannut. En saanut sauvoista ihan kaikkea irti kun käsihihnat ei pysyneet kiinni. Yksi mäkiveto oli matkalla ja se menikin tosi näppärästi sauvojen kanssa. Sitähän pitää kokeilla uudestaan, pikimmiten.
Enpä muista koska olisin viimeksi heilutellut sauvoja. Kesän polkujuoksukisaan pitäisi treenata mäkiä ja sauvoilla olisi ihan järkevää se aloittaa. Keväämmällä kun ei ole lunta ja jäätä voi enemmän tehdä mäkivetoja juosten. Hyvä suunnitelma joten pitää huolehtia myös sen toteutuksesta.


Illalla vielä vuorossa vuoden ensimmäinen spinni. Kyllähän tässä sitten ensimmäiselle viikolle olikin ihan hyvin tekemistä.

Viikko 1, treeniä yhteensä n. 8 tuntia. Juoksua 13,3 km. No, jostain se on lähdettävä...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti