sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Pakkasella Pertsaa ja juoksua


Lomaviikko. Suunnitelmissa treenata ja liikkua ilman normiviikkojen aikataulutuksia ja kiireitä. Lunta on satanut tosi paljon ja ladutkin on hyvässä kunnossa.
Maanantaina heti tietenkin hiihtämään. Aamulla vaan oli pakkasta liki 20 joten piti odotella iltapäivään että vähän lauhtuisi ilma.

Laskihan se peräti 15 asteeseen, aurinko paistoi aivan täysillä joten päivä oli aivan upea. Sain seuraksi ystävän tyttärineen. Vaatteita piti pukea vähän enemmän mutta minkäs teet, eipä ole kivaa jos peba palelee. Ihana hiihdellä aurinkoisessa pakkaspäivässä. Maisemat hiveli silmiä ja jollei olisi ollut rapsakkaa pakkasta olisi enemmänkin vaan seisoskellut nauttimassa maisemista. 1,5 tuntia oltiin liikkeellä ja matkaksi tuli 7 km.
Hiihtoretken päätteeksi menimme vielä uimaan ja saunomaan Yyterin virkistyshotelliin. Hieno päivä.
Lomalla kun olen niin tiistaina nukuin ihan pitkään, unta tulikin miltei 10 tuntia ! Olen seurannut unta nyt kun sellainen on mahdollista nykyisen sykemittarin kanssa. Olen yllättynyt että nukun kyllä hyvin ja paljon.



Tiistaina oli jo vähän pakkanen lauhtunut. Kävin lumitöiden jälkeen koiran kanssa pienellä metsälenkillä. Tiistai olisi ollut treenikalenterin mukaan lepopäivä. Hiihtämään en nyt lähtenyt, kolme perättäistä hiihtopäivää tuntuu hieman nivusissa ja sen verran on luntakin taas sadellut että olisi ladut olleet hukassa. Päätin tehdä pienen combo-treenin. Parkkeerasin auton uimahallin eteen ja tein pienen juoksulenkin, 4,25 km 32:45 avg 127  ja sitten suoraan uimaan. Uinti sujui taas vaihteeksi hyvin, 1500 metriä mikä on uusi ennätys minun uintiurallani. Aikaa meni 1:01 tuntia. Kotiin päästessä piti taas tehdä lumitöitä.

Keskiviikkona kävin aamulla treenitehtaalla watbike-testissä. Siinä saa sykealueet ja varsinkin sen maksimisykkeen. Ensin lämmittelyä vartin verran ja sitten varsinainen 3 minuutin testi. Hyvin meni muuten mutta pyörän säädöissä oli jotain vanhaa hapatusta eikä mun maksimisykkeeni pyörän mukaan ollutkaan kuin 110. Höhhöh. Pitää tehdä testi uudestaan.
Hapenottokyky oli todella hyvä 44.0 ml/kg/min
No olihan hyvä kokeilla sillä wattipyörä oli minulle ihan uusi tuttavuus. Samalla tehtiin inbodymittaus ja lokakuun jälkeen on tullut kilo lisää lihasta ! Illalla vielä tunnin hiit-treeni.
Kyllä sitten torstaina kelpasi pitää lepopäivää, luntakin satoi taas aika reippaasti.

 

Perjantaina piti tehdä kolmen kilsan testilenkki. Katinkurussa jotta se olisi verrattavissa edelliseen testiin. Aamusta asti se tuntui ihan pakkopullalta. Mutta sinne oli sitten lähdettävä. Päätin taas tehdä kaksi treeniä samalla reissulla ja pakkasin sukset mukaan. Pakkasta oli ehkä 4-5 astetta. Alkuverraa tuli 4 km. Maha vähän tuntui temppuilevan...kovin tuntui tahmealta. Ekan kilsan aikana jouduin solmimaan kengännauhat kesken juoksun, just. Se kilsa riitti ja sen jälkeen kävelyä ja hölkkää. Keskikroppa ol raskas kuin mikäkin säkki. Päätin sitten että teen vielä viimeisen kilsan vetona. Yllätyin kuitenkin vauhdeista, eka kilsa 5,03 (sisälsi kengännauhojen solmimisenkin) toisen aika oli 4,53. Surkeesti olisi pitänyt olla vetoavuksi kaveri mukana. Yhteensä matkaa tuli 7 km ja aikaa meni 48 min.
Vaihdoin vaatekerran kuiviin ja pistin sukset jalkaan. 11 km ja 1,28 tuntia. Porin metsässä oli hyvät ladut eikä isompaa ruuhkaa ladulla tuohon aikaan. Oli kivaa.

Yyteri
Porin metsä
Lauantain uintitreenit jäi väliin pienen perhejuhlan vuoksi. Meni siis lepopäiväksi koko lauantai.
Sunnuntaita olin jo odotellut koko viikon. Aamulla starttaisi Katinkurun Kotirataultra. Jännitysmomenttina luvattiin yli 20 asteen pakkasia. Niinhän siinä sitten kävi etten lähtenyt. Harmittelin sitä koko päivän ja seurailin lämpötilojen kehittymistä. Aurinko paistoi ja ilma oli kyllä hienon näköinen. Enemmän otti nuppiin kun seurailin somesta muiden lenkkikuvia. Tässä tapauksessa some oli taas hyvä kannustin ja päätin minäkin lähteä juoksemaan.




Keräsin vaatteita päälleni että tarkenisin. Pakkasta oli siis -18. Alkuun oli ihan tukala olo ja tuntui etten pysty edes liikkumaan vaatekertojeni kanssa ja hiki oli. Keli oli aurinkoinen eikä todellakaan tuntunut kylmältä. Muutama pysähdys matkan varrella kun otin kuvia ja se oli varmaan virheliike. Pysähdyksen jälkeen tuntui jo kylmältä. Loppumatkalla ei ollut enää liian kuuma mutta suhtkoht sopiva. Hyvä että oli vaatteita monta kerrosta. Juoksualustakin kyllä oli pääosin raskas, lumisia polkuja ja pikkuteitä. Saldoksi tuli n. 1,5 tuntia ja matkaa tuli 10,8 km. Keskisyke 131.
Ihan turhaan taas pähkäili lähteekö pakkaseen juoksemaan vai ei. Riittävä pukeutuminen niin kyllä kovallakin pakkasella voi juosta.


Tällä viikolla on liikuttu 8 tuntia josta juoksua 22,1 km.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti