sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Pakkaslenkkejä

 Maanantaina heti aamulla fyssarille, mitään ihmeempää ei onneksi löytynyt. Hermopinnettä, jumia ja jäkitystä joten hoitona venyttelyä ja jalkapohjan rullailua. Kieltämättä on taas nuo venyttelyt jääneet vähemmälle. Nyt on enemmän ollut jaloilla töitä kun olen käynyt kuntosalilla, enkä ole kuitenkaan tuota lihashuoltoa vastaavasti lisännyt.
Maanantain käsittelyn jälkeen oli pohje senverran arka että jätin vielä salitreenit ja juoksun väliin.
Tiistaina kävin tekemässä pienen pk-lenkin, ihan ensimmäisen pakkaslenkinkin ! Siis juoksuhaasteen eka kohta suoritettu. Pakkasta jopa 7 astetta ja tuuli sen verran navakasti että pakkasen olisi voinut tuplata. Pistin varmuuden vuoksi kunnolla vaatetta eikä sitten ollut kylmäkään. 5,5 km ja 45 minsaa keskisyke 133 jotta rauhallista oli.

Vanttuut ja säärystimet kaivettu esiin
Keskiviikkona oli edelleen tuulista ja pakkastakin sen seitsemän astetta. Lenkki oli sovittuna joten Porin metsään taas mentiin. Nyt oli vaihteeksi vähän vauhdikkaampaa menoa 7,2 km, 48 minuuttia sisältäen lopussa pätkän palauttavaa kävelyä, keskari oli 147. Tarpeeksi oli päällä sillä ihan hiki meinasi tulla. 
Torstaina piti pitää lepopäivä juoksusta joten siitä tuli sitten salipäivä. Puolitoista tuntia vierähti. Lepopäivä siirtyi siis perjantaiksi. 
Lauantaina tein kunnon pakkaslenkin, 1,16 minsaa keskisykkeellä 126. Siis aivan mainio pk-lenkki. Pakkasta -12 joten jätin juoksun vähän aiottua lyhyemmäksi. Kerrankin oli varpaat ja sormet lämpiminä, peba vähän rupesi jäähtymään. Turhaan pelkää lähteä pakkasella juoksemaan, kun on pukeutunut oikein niin pakkaslenkki on aivan fantastista, kevyttä ja raikasta... jotenkin tuntui että keskiviikon vauhtilenkki teki tämän päivän lenkistä huomattavasti helpompaa.
Nyt on suoritettu juoksuhaasteen nro. 2 "juokse lumessa". Sen verran oli jo lunta että voi sanoa lumessa juosseensa, lumi pöllysi ja narskui mukavasti tossujen alla !
Tämä juoksuhaaste aiheutti myös sen että lähti sunnuntainakin juoksemaan. Aurinkoinen päivä ehti melkein jo loppua kun vielä pinkaisin pienelle lenkille. Pakkasta vieläkin se 12. Juoksin polkuja pitkin rannalle. Pikkainen viiden kilsan happihyppely, keskari 126. Meillä nyt sattuu olevan useampikin ranta mihin voisi suunnata mutta tietenkin The Ranta eli Yyteri, oli tänään kohteena. Usein sinne kyllä tulee suunnattua. Pidän myös juoksupäiväkirjaa joten myös se kohta haasteesta suoritettu. Siispä numerot 1,2,4, 21, 38 tuli kerättyä tällä viikolla.

Ensiviikoksi on luvattu vähän vaihtelevaa keliä joten katsotaan millaiseksi treeniviikko muotoutuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti