torstai 17. elokuuta 2017

Määränpäänä HimosTrail


 Viikko alkoikin maanantaille siirretyllä testijuoksulla. Kolme kilometriä täysillä. En tiedä mistä johtui mutta vähän jopa jännitti. Edellisellä kerralla oli tosi hyvä tulos,  15,07 ja keskivauhti 5,02 min/km. Aloitin varsin reippaasti joten ehkäpä siitä johtuen vähän otin takapakkia matkalla ja ajaksi tuli 15.52...keskariksi tuli siis 5,17. Syke 154/160.
no olen tyytyväinen tuohonkin, onhan se minulle erittäin hyvä vauhti. Rankka reissu kyllä oli taas. Puolessa välissä teki mieli jo lopettaa. Tavoitehan oli alle 15. Auts.
Tiistaina sitten vaan rentoa peekoota. Lähdin Martan kanssa lenkille pitkästä aikaa. Piipahdettiin koirarannan kautta Levon kentälle jossa oli meneillään MäkiMimmien futispeli. Hetken katseltiin mutta koska jalkapallo on Martalle rakas ja paras juttu, otti se koville kun ei päässytkään pallon perään. 


Koirarannalla
 Torstaina Porin metsässä ylämäkivetoja. 8 x pitkä mäki, palautellen alas. Hyvä treeni.
Perjantaina aamutuimaan liikkuvuutta ja putkirullailua treenitehtaalla. Liikkuvuus sai taas kyytiä, miksei noitakaan harjoitteita ole tehnyt itsekseen...helppoja ja tehokkaita liikkeitä. Paitsi vatsalihasliikkeet. En ole vieläkään niitä lihaksia löytänyt. Jatketaan etsimistä. Rullalla löytyi makeet kohdat. Täytyisi laittaa lihashuolto kalenteriin niin tulisi tehtyä.
Viikonloppu vietettiin molempien tyttärien ja tyttärentyttären, pian 1v.  kanssa Vaasassa. Käveltyä tuli paljon mutta sunnuntain pitkis jäi tekemättä. Vähän se pisti miettimään olisko väkisten sen jonnekin väliin ympännyt mutta hei, ensviikolla tulee pitkistä Himoksella ! Ehkä lepo onkin ihan hyvä. Pari pientä treeniä vielä ja taas valmistaudutaan exstremeen.
Tiistain mäkijuoksutreeni takkuili senverran että hyvä kun oli kunnon lepoa alla. No. Ei nyt tavallaan takkuillut mutta otti koville, kummallisen ärtsy olokin itsellä...ollut jo paripäivää. Sen tiedosti itsekin, mitä lie...lenkin loppuessa oli kyllä ärtymyksetkin haihtuneet. Niinhän siinä usein lopulta käy.  Kahdeksan kilsan lenkki mäkisessä maastossa, ylämäet kovaa ja niitähän oli. Huomasin ajattelevani että perhana...viimeiset mäet tällä viikolla. Itseään siinä huijasi sillä lauantaina on tiedossa tunkkausta ylös ja alas. Lenkin jälkeen mustaviinimarjapuskaan keräämään satoa. Punaisia onkin jo tallessa ja myös mansikkaa ja vattuja. Ensiviikolla pitää ehtiä mustikkametsään. Suomalaista superfoodia talven varalle.

Porin metsässä mäkivetojaMartta marjassa

Illalla vielä venyttelyjä ja putkirullailua, niin pirun kipeitä kohtia löytyi. Toivotaan että saan jumeja pois viikonloppuun mennessä. Hhmm, maastotossutkin tuntuu pyörivän jaloissa, kerran joku mainitsikin että inovin kengät venahtavat käytössä. Varpaita pitää teipata sillä juuri noista väljistä tossuista sain viimereissulla kipeän rakon varpaaseen...
Keskiviikkona vielä rento palauttava metsälenkki. Metsässä kyllä aina mieli rentoutuu ja lenkin jälkeen on ihan euforinen olo. Nyt siis paripäivää vielä tankkausta ja kehonhuoltoa.
Olen tutustunut Himostrailin reittivideoihin ja kieltämättä on hieman alkanut hirvittämään. Toisaalta matka ei voi olla pahempi kuin NutsKarhunkierroksella. Isoja alamäkiä on nyt tiedossa ja ne saattavat osoittautua kaikista haasteellisimmiksi. Ainakin polvilleni.YyterissäHimosTrail on vasta edessä mutta tiedän jo nyt että olen siellä myös ensi vuonna! Kas kun menin facessa osallistumaan pieneen kisaan ja voitin osallistumisen ! Pitkospuita potkupyöräili parivuotias pikkuinen ja piti arvata missä kansallispuistossa hän menee. Helppo juttu, Selkämren Kansallispuistossa !
Tänä vuonna sain siis osallistumisen TakomoRunnersin yhteisön kautta. Ensimmäistä kertaa nyt olen menossa Himokselle ja siis en ilmeisesti viimeistäkään.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti