sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Suvi-ilta

Puolikas Forssassa takana ja tyytyväinen pitää olla aikaan. Taisi olla tämän kesän ensimmäinen hellepäivä joten noin kuumassa ei vielä olekaan juostu. Auringossa kipusi asteet likemmäs 25 astetta. Koville otti, pohkeissa tuntui viimeset 5 kilsaa, ajattelin että ihan koska vaan paukkuu mutta ei onneksi, maaliin asti päästiin ja lopussa pystyin vähän kirimäänkin. Tavoitteenahan oli 6 minsaa per kilometri, se ei tosiaankaan mennyt odotusten mukaan. Loppuaika kuitenkin oli 2,13,07 siis 5 minuuttia paremmin kuin viime vuonna Forssassa. Ennätys kuitenkin jäi noin minuutin päähän.

Freesinä ennen starttia

Freesinä maalissaFitnes-juomaa matkassa mukana...

Juoksin kyllä ihan tasaiseen vauhtiin ja tuntui ihan hyvältä koko matkan, jalat vähän siinä lopussa varoitteli mutta imeskelin suolakurkkua aina kun sellaisen sain käteeni, kait sillä jotain vaikutusta oli. Juoksukaveri joutui keskeyttämään kramppien takia ja todennäköisesti samasta syystä oli tosi paljon keskeyttäneitä tänä vuonna.

Maaliin tulon jälkeen investoin kompressorisäärystimiin, nehän auttaa myös palautumisessa. Hintavat ne oli mutta tarpeeseen tuli. Pidin niitä illan jaloissa ja luulisin että ne tosiaan auttoivat. Tälläkertaa ei tullut mitään muita heräteostoksia tehtyä.

Porukalla käytiin Vesihelmessä höyrystämässä viimeset hiet höyrysaunaan, kuopuksen kanssa myös käytiin kylmäaltaassa huoltamassa pohkeita.
Saunareissun päälle maistui jäätelöannokset kinuskilla kuorrutettuna, paluumatkalla kahvi ja munkkirinkilä. Ai mutta sekin maistui hyvälle...

Pidin pari lomapäivää ennen tätä juoksua, perjantaina taisi olla ensimmäinen tyyni ja aurinkoinen kesän oloinen päivä pitkään aikaan. Jatkuvasti on tuullut tosi reippaasti. Lähdin saareen siivoilemaan mökkiä juhannuskuntoon. Evääksi otin urheilujuomaa, vissyä, banaania ja vähän muutakin hiilaripitoista.


Ei mökillä ainakaan hiiriä ole, koska kaapista löytyi viimekesäinen keksipaketti joka maistui hyvältä kahvin kera.
Illalla sitten vielä pieni 20 minuutin juoksupyrähdys. Aamulla viimeisiä tankkauksia lähinnä urheilujuomalla. Varsinkin näin lämpimällä kelillä oli hyvä että tuli tankattua nesteitä tarpeeksi jo etukäteen. Magnesiumit vielä suihkeena pohkeisiin, pariinkin kertaan..

Nyt pitää ottaa pari päivää rauhallisesti. Palauttavalle lenkille en tänään ole lähtenyt koska koko päivän on satanut vettä. Onneksi ei eilen ollut tällainen sadepäivä. Oli muuten Suunnon mittarissani palautumisaika reissusta 84 tuntia...pitäisköhän sitä noudattaa...

Seuraavaakin juoksua pitää jo ruveta miettimään, muuten menee helposti ihan hukkaan nämä kevään harjoittelut. Jos ei ole seuraavaa tavoitetta niin aika helposti jää lenkit tekemättä. Jazz-hölkkä olisi heinäkuussa ja sitten on suunniteltu Jämille maastojuoksukisaa. Siellä on tosi haastava maasto joten sinne pitäisi treenata enemmän esim.mäkivetoja ja muitakin reippaampia vetoharjoitteita..

Ehkä tässä nyt levätään ainakin tuo 84 tuntia..:)

No, meinasin tossa jo lähteä palauttavalle mutta valitsin saunan sen sijaan, sataa vettä edelleen..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti