sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Saaren Luontopolku ja kesäfiiliksiä


Pikkuhiljaa on meilläkin lämmennyt niin että kevyemmilläkin juoksuvaatteilla tarkenee. Meren läheisyys  vaikuttaa siihen ettei ihan liian lämmintä ole vieläkään ollut.

Tiistaina kävin maantiellä ulkoiluttamassa Bianchia. Aurinko paistoi mutta tuuli oli sen verran viileä että suuntasin viimetipassa kohti sisämaata. Mietin siinä samalla reittejä.  Päädyin tekemään ympyräreitin ja takaisinpäin tullessa kävin myös Kallossa fiilistelemässä. Paikat ehtivät siinä sitten lämmetä sen verran ettei merituuli tuntunut enään liian viileältä. Totesin että pystyn kyllä pitämään ihan hyvää vauhtiakin, toki se vähän hidastui paikoitellen kun oli huonoa asfalttia ja tietenkin Kallossa piti katsella myös maisemia.
Fillarilenkistä tuli oikein passeli, 1:41:18, 35.37 km . Testasin samalla uutta mittariani, hankin Garminin edgen, nyt saan matkamittarin siirrettyä molempiin fillareihin. Ensivaikutelma oli hyvä.

 

Keskiviikkona meillä oli yhteistreenit Mestareiden portailla. Hölkkää alkuverraksi paikanpäälle. Päivän agenda oli 45 minuuttia ja niin monta kertaa rappuut ylös kun ehtii. Reippaasti joka toiselle askelmalle. Saldoksi minulle tuli 34 kertaa. Kyllähän se lopussa pikkaisen tuntui reisissä. 1:11:36 7.15 km sykkeet 134/157. Hauska treeni tavallaan...


Torstaina retkikamun kanssa toukokuun luontopolkuhaaste. Nyt patikoitiin lähistöllä oleva Saaren luontopolku. Se on lyhyt, vain 2 km mutta todella kiva pieni reitti. Vaikka matka oli lyhyt otettiin myös kaffeet ja eväät mukaan. Evästauko kuuluu patikkaretkeen.
Reitti alkoi riippusillan ylityksellä. Kiva aloitus. Sillalla on pituutta sen verran että se ihan heilui uhkaavasti jos liian reippaasti lähti.

 

Vielä on kiva reippailla metsikössä kun ei ole itikat ihan vielä heränneet kiusaamaan. Reitin varrella oli hauskoja tehtäviä lapsille ja toki lapsenmielisillekin. Mutta kivaa aktiviteettia lapsille ettei mene vain reitin läpi kävelyksi. Meidän tapoihin tuntuu kuuluvan se, että aina saamme miltei tuplaten matkaa kerättyä. Nytkin sen verran poluilta poikettiin että ihan 2 kilsaa ei riittänyt. Lopussa sitten tuli sopivat kaksi kannonnokkaa vastaan, joten siinä pidettiin evästelyhetki.



Perjantaina rento pk-lenkki hiekkarannalle. Oli niin upea aurinkoinen ilta että piti juosta aivan rantaa pitkin ja nyt olisi taas juoksututtanut vaikka kuinka pitkälle. Mutta iltalenkille sopivat speksit tänään 1:12:45, 8.52 km, avg 129 bpm.



Viikonloppuna vietin ensimmäisen yön mökkisaaressa. Aurinkoista keliä mutta sopivalta kantilta puuskina tuuli kyllä viilensi. Sunnuntaina onneksi parempi keli. Mökki on nyt siinä kunnossa ettei tarvitse kuin lomailla. Vitsi vitsi, sehän on todellinen puuhamaa ja juuri sellaisesta pidän. Rentoa puuhastelua ja rentoa oleilua.

Sunnuntain päätteeksi vielä peruslenkki 1:00:59, 7.9 km avg 131 bpm.
Nyt muuten tarkeni jo hyvinkin teepparilla ja lyhyemmillä pöksyillä. Tänä viikonloppuna tuntui jo ihan kesältä.

Yyterin dyynit





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti